Uporabno
2015 ogledov

Kako se naličiti, da boste na spletnih sestankih blesteli?

Ličenje, ženska, ličila Profimedia
Še vedno živimo v časih, ko mnogi svoje delo opravljajo od doma. Sestanki prek najrazličnejših aplikacij, kjer je od blizu izpostavljen vaš obraz, pa vendarle zahtevajo nekaj dodatnega urejanja. Sploh če nočete razkriti vseh gubic, podočnjakov in drugih ‘napakic’, ki vas spravljajo ob živce. A z nekaj preprostimi triki lahko vse to, kar vas moti, spretno prikrijete, in na spletnih sestankih naravnost zablestite.

Najboljša ličila za spletne sestanke

Ste si konec leta 2019 predstavljali, da boste večino sestankov opravljali kar doma? Da vaša glavna izziva ne bosta več prometna konica in strah pred javnim nastopanjem, temveč pomanjkanje mirnih delovnih kotičkov za vse člane družine? Pa usklajevanje številnih delovnih in družinskih nalog, na trenutke slaba spletna povezava ter učenje novih programov za komunikacijo, ki vas pravzaprav nikoli niso zanimali?

Zoom, sestanek, epidemija | Avtor: Profimedia Profimedia

Naravni videz sreča Zoom

Morda so se nekateri na začetku epidemije še vedno trdudili in so se, kljub temu da so večino dnevov preživljali doma, pridno urejali ter ličili (kajti moto številnih je, da to vendarle počnemo zase in ne za druge). A kaj kmalu nas je večina ugotovila,  kako udobne so lahko trenirke, kakšni so naši lasje, če nekaj časa ne obiščejo svoje najljubše frizerke ter kako zelo smo se razvadili z rednimi obiski kozmetičarke. Trenutek resnice pogosto napoči šele takrat, ko otroci niso edini, ki se morajo tega dne prijaviti na Zoom, temveč ko na kameri oziroma na sestanku zagledamo tudi sebe. Takrat se vejretno vprašamo: ‘Kaj so že “ličila”?’

A spletni sestanki so naša nova realnost, zato smo vam pripravili nekaj nasvetov, kako na njih zablestite s pomočjo pravilne uporabe ličil.

ličenje | Avtor: Profimedias Profimedias

Svetloba, prijateljica ali sovražnica?

Spletne kamere lahko poudarijo gube, spremenijo videz kože in povzročijo, da smo videti bolj bledi. Točno to, kar ste si želeli, kajne? Ličila za spletne sestanke zato zahtevajo več uporabe osvetljevalcev, tople, zlate in rumenkaste tone senčil in nikakor ne pozabite na prekrivanje podočnjakov.

Najbolje bo, da lica delno povlečete vase in osvetlite spodnji del. Nato se nasmehnite in rdečilo nanesite na najbolj izpostavljen del svojega nasmeha. Tudi ličil za prekrivanje podočnjakov naj bo več kot ponavadi, saj orodja, kot je Zoom, delujejo s pomočjo prepoznavanja senc.

Če je možno, med sestankom sedite blizu oknu, ki vam bo dajalo veliko naravne svetlobe, izogibajte pa se močnim umetnim virom svetlobe.

Upamo, da so vam bili nasveti v pomoč in da boste med naslednjim sestankom zablesteli – osebi z urejenim obrazom se oprosti vse, tudi star spodnji del trenirke, ki se ga na spletnem srečanju ne bo videlo!