Uporabno
1515 ogledov

Ste ustrezno zaščiteni pred poplavo?

Poplava, poplave Profimedia
Poplave so v Sloveniji v zadnjem času vse bolj pogoste in v zadnjih 15 letih skoraj ni bilo leta brez večje poplave. Tudi vi živite na poplavno ogroženem območju? Ste svoj dom že zaščitili in zavarovalni za škodo, ki jo poplave lahko povzročijo? Da boste to storili pravilno, preverite nasvete Zavarovalnice Triglav in se udeležite tudi spletnega dogodka s strokovnjaki.

Pripravite se na poplavo

Ob napovedi obilnejših padavin vedno pozorno spremljate razmere in se na poplavo čim bolje pripravite. Vedno v prvi vrsti poskrbite za svojo varnost in varnost svojih najbližjih.

Poskrbite, da imate polno baterijo mobilnega telefona, in si priskrbite baterijske svetilke, dovolj pitne vode, konzervirane hrane ter spakirajte najnujnejša zdravila in prvo pomoč. Vrednejše predmete in domače živali umaknite v višja nadstropja hiše. Ventil vodovodnega omrežja zaprite in izklopite glavno električno stikalo. Na ranljiva mesta okrog hiše namestite vreče s peskom ali protipoplavno pregrado in pripravite potopno črpalko.

Kako pa ravnati med poplavo in po njej? Nasvete najdete tukaj.  

O tem, zakaj nastajajo poplave, o poplavnih območjih v Sloveniji ter o tem, kakšne obsežnosti poplav lahko pričakujemo v prihodnosti bo na webinarju Voda je neprecenljiva ... razen, ko vam poplavi dom, ki ga 9. 3. 2022 organizira Zavarovalnica Triglav spregovoril tudi priznani strokovnjak. Prijavite se tukaj.

Svoj dom zavarujte

Preventiva žal ne more v celoti preprečiti popoplavnega razdejanja. Svoj dom zato za nevarnost poplave tudi zavarujte.

Zavarovanje poplave lahko sklenete v sklopu zavarovanja doma pri Zavarovalnici Triglav in si tako zagotovite pomoč pri kritju škode, ki jo poplava pusti za seboj. Enostavno in hitro lahko to storite tudi po spletu, kjer lahko izbirate med tremi različnimi predpripravljenimi paketi, nevarnost poplave pa je vključena v Veliki paket in v Comfort paket.

Zavarovanje doma pri Zavarovalnici Triglav vključuje tudi domsko asistenco, ki vam pomaga pri iskanju začasne nastanitve, če vaš dom zaradi poplave ne bi bil primeren za bivanje.  

Koristne nasvete in napotke, kako svoj dom čim bolje zaščititi in zavarovati za nevarnost poplave in druge škode, ki jih lahko povzroči voda bodo na webinarju, ki ga 9. 3. 2022 organizira Zavarovalnica Triglav delili tudi strokovnjaki. Prijavite se tukaj.

Poplava, poplave | Avtor: Profimedia Profimedia

Ne zamudite webinarja Voda je neprecenljiva ... razen, ko vam poplavi dom, ki bo potekal v sredi, 9. marca, ob 18. uri. Nanj se lahko prijavite TUKAJ!