Uporabno
995 ogledov

Kako shujšati ob gledanju televizije

Intersport Intersport
Redna telesna dejavnost je eden najpomembnejših dejavnikov za ohranjanje zdravja. Ugodni učinki redne telesne dejavnosti se kažejo na telesnem in tudi duševnem počutju, poudarjajo strokovnjaki.

Na temo gibanja je bilo narejenih veliko znanstvenih raziskav in čisto vse ugotavljajo, da je gibanje eno od osnovnih dejavnikov za ohranjanje zdravja in dobrega počutja. Poleg tega je redna telesna vadba edini način, da bomo tudi fit in imeli lepo oblikovano telo.

Naj vam pride v navado

Če ste eden tistih ljudi, ki preživijo veliko svojega časa ob gledanju televizije, zdaj nimate več izgovorov. Vse kar morate storiti je, da v svoj dom sprejmete eno od spodnjih vrhunskih naprav in jih uporabljate ob gledanju tekem, filmov ali serij.

Za redno gibanje, ki je tudi prijazno do sklepov in poskrbi za učinkovito hujšanje, izberite enega od eliptičnih trenažerjev. Poraba kalorij je pri vsaki dejavnosti odvisna od teže uporabnika, spola in od intenzitete vadbe. Na eliptičnem tranžerju boste pri polurni vadbi porabili nekje med 170 in 320 kalorijami.

Priljubljen je rekreativni eliptični trenažer Energetics XT 520P, ki je primeren za širok spekter uporabnikov. Poleg atraktivnega videza model oblikuje še robustna konstrukcija, vztrajnik ponuja osem različnih težavnostnih stopenj, računalnik pa prikazuje podatke o času, hitrosti, razdalji, porabljenih kalorijah in srčnem utripu.

Tek kar doma

Eden od boljših načinov za lepo oblikovano telo in prijazno hujšanje je tudi tek, ki ga s tekalno stezo lahko opravljate kar doma. Poraba kalorij je tudi pri teku odvisna od spola, teže osebe ter hitrosti teka, porabili pa boste nekje med 240 in 400 kalorijam na pol ure.

Izberite motorizirano rekreativno tekalno stezo za zahtevne Eenergetics PR 7000 HRC. Poganja jo zmogljiv motor z največjo hitrostjo 20 km/h, ki jo je možno nastaviti na 0,1 km/h natančno. Opremljena je s 140 cm dolgim in 51 cm širokim tekalnim trakom, s čimer je primerna za širok spekter tekačev. Ponuja 12 različnih stopenj naklona, ki ga je možno spreminjati s pomočjo motorja. Za brezhibno delovanje skrbi zmogljiv računalnik, ki je opremljen z velikim in preglednim LCD zaslonom, in ponuja kar 15 prednastavljenih vadbenih programov. Omogoča tudi možnost merjenja srčnega utripa in je združljiva s Polarjevimi merilci. Tekalna steza modernega videza zavzema razmeroma malo prostora in je enostavno zložljiva.

Kolesarite v dnevni sobi ...

Opremite najljubši del vašega stanovanja s pripomočki za zdravje, med njimi je idealno sobno kolo. Med polurnim treningom boste pokurili od 240 do nekje 355 kalorij.

Intersport | Avtor: Intersport Intersport

Med najbolj priljubljenimi je kvalitetno rekreativno sobno kolo Energetics CT 740TX, ki je odlično za vse, ki iščejo dobro opremljeno sobno kolo z računalniško vodenim magnetnim pogonskim sklopom. Kolo je opremljeno s 6-kilogramskim vztrajnikom in gonilko, ki je sestavljena iz treh delov. Kvaliteten računalnik ponuja trinajst različnih programov vadbe, prikazuje pa tudi čas, hitrost, razdaljo, porabljene kalorije in srčni utrip.

Če boste sedenje na fotelju vsaj štirikrat na teden zamenjali za polurno vadbo na eni izmed zgornjih naprav, boste lahko dodatno na teden porabili od nekje 700 pa tudi do 1.600 kalorij, odvisno od intenzitete vadbe, vaše teže in zmožnosti.

Če boste rednim treningom dodali tudi zmerno in zdravo prehrano, se bodo rezultati kaj hitro poznali tudi na tehtnici, pred ogledalom in pri oblekah. Ob tem ne pozabite na primerna oblačila, ob teku pa tudi na primerno obutev.

Astrorun | Avtor: Intersport Intersport