Uporabno
173 ogledov

Kako so videti višinski varovalni sistemi?

varovalni sistemi, višina EU SAFETY
Z znanjem in izkušnjami ter kakovostnimi izdelki in storitvami pomagamo kupcem ustvarjati varna delovna okolja in zmanjšujemo riziko poškodb pri delu na višini.

EU SAFETY d.o.o. je podjetje, ki je ozko specializiran ponudnik celostnih rešitev na področju varnega dela na višini in v globini. S svojim znanjem in izkušnjami ter kakovostnimi izdelki in storitvami, pomagamo kupcem ustvarjati varna delovna okolja in zmanjšujemo riziko poškodb pri delu na višini.

Eno izmed ključnih področij v našem prodajnem programu, so višinski varovalni sistemi avstrijskega proizvajalca INNOTECH®. Razdeljeni so na horizontalne višinske varovalne sisteme, vertikalne višinske varovalne sisteme, posamezna sidrišča, varovalne ograje za kolektivno varovanje, varovalne sisteme za svetlobne kupole, sisteme za omejevanje dostopa in sisteme za zaščito pred udari strele. Rešitve so na voljo tudi za zahtevnejše objekte (starejši objekti, kompleksne strukture,…).

Zavedamo se današnjega problema energetskega onesnaževanja, zato smo v ponudbo vključili sistem, ki je izdelan za varovanje na objektih, kjer so nameščene sončne celice.

Poskrbimo od načrtovanja sistema, preko dobave materiala in izvedbe montaže, do izobraževanja uporabnikov o pravilni uporabi. Sisteme tudi obdobno pregledujemo.

Na delovnem mestu pa ne predstavlja nevarnost le delo na višini, ampak tudi utesnjeni prostori. V teh okoljih je zaradi težav pri dostopu in izstopu, zlasti v nujnih primerih, nevarnost resnih poškodb ali smrti zelo velika. Ta okolja predstavljajo dodatne dejavnike tveganja zaradi možne prisotnosti strupenih snovi, vnetljivih plinov in / ali hlapov ali nevarnih pogojev, kot je pomanjkanje ali presežek kisika.

varovalni sistemi, višina | Avtor: EU SAFETY EU SAFETY

V sodelovanju s podjetjem Genesi vam poujamo širok nabor visokokakovostnih sistemov za dostop v utesnjene prostore – tako vertikalne kot tudi horizontalne.

Poleg višinskih varovalnih sistemov ponujamo tudi višinsko varovalno opremo proizvajalcev FALL SAFE® in PETZL. Naš asortiman zajema varovalne in pozicijske pasove, varovalne pasove kot delovno oblačilo, dodatke za pasove, delovno pozicijske vrvi, konekcijske vrvi in blažilce padca, samopovratne sisteme za zaustavitev padca, konektorje, sidrišča in sidriščne zanke, sidriščne vertikalne linije, trinožec, opremo za reševanje, opremo za vrvno tehniko, vrvi, torbe, čelade, rokavice in delovna oblačila.

Ker pa se zavedamo, da mora imeti uporabnik višinskih varovalnih sistemov in opreme določeno znanje za uporabo le-teh, v našem podjetju ponujamo tudi usposabljanje za varno delo na višini ter v globini.

Cilj usposabljanja je zaposlenim posredovati znanje in informacije, ki jih potrebujejo, da bodo delo na višini in v globini lahko opravljali varno

V podjetju EU SAFETY d.o.o., smo pooblaščeni tudi za preglede opreme, ki jih izvajamo z našim strokovno usposobljenim osebjem.

Delodajalec je enkrat letno dolžan zagotoviti pregled osebne varovalne opreme za delo na višini in višinskih varovalnih sistemov. Pregled lahko opravijo pooblaščeni, strokovno usposobljeni pregledovalci.  V primeru, da delodajalec ne zagotovi predpisanega pregleda in na tej opremi pride do nezgode, se smatra, da je do nezgode prišlo po krivdi delodajalca, saj proizvajalec za opremo, ki nima rednih periodičnih pregledov, ne more jamčiti.

Delo na višini spada med najnevarnejša dela, zato ga prepustite primerno usposobljenim strokovnjakom s primerno opremo. Za vas opravimo tudi sanacije in vzdrževanje streh, čiščenj žlebov in snega s streh, nego in odstranjevanje visokih dreves in grmovnic,…

Višinska dela izvajamo s pomočjo vrvne tehnike, za katero smo visoko usposobljeni. Z uporabo le-te zelo znižamo stroške sanacije, saj ni potreben dodaten najem dvigal, košar ali odrov.

V primeru želene ponudbe ali dodatnih vprašanj, nas prosimo kontaktirajte preko elektronske pošte  info@eu-safety.si ali pa nas lahko najdete na spletni strani www.eu-safety.si.