Uporabno
4280 ogledov

Kako v 14 dneh do sanjske kopalnice?

Merkur Merkur
Kopalnica ni samo prostor za osebno higieno, ampak je naš osebni kotiček, kjer se razbremenimo stresa, se sprostimo in v miru začnemo ali zaključimo dan. Prav zato je zelo pomembno, da se v njej dobro počutimo, da je prijetna na oko in da izraža naš stil. Da bo opremljanje kopalnice lažje, smo za vas izbrali nekaj ključnih kopalniških trendov.

Iščete super ideje za oblikovanje kopalnice? Potem ste na pravem mestu! Ne glede na to, ali vaš čaka manjša preureditev ali popolna prenova, vsak poseg v kopalnici bo naredil veliko razliko v vašem občutju in samem bivanju. Zato ni čudno, da je poleg kuhinje ta praktični prostor pogosto prednostna naloga, ko se odločimo, da je prišel čas za prenovo. 

Kako najbolj preprosto od sanj do izvedbe?

Kopalnica je najintimnejši prostor v hiši, kjer preživimo veliko svojega časa, zato je pomembno, da se v njej dobro počutimo. Ker sodita tako nova postavitev kot sama prenova med najzahtevnejše projekte, ki nam bodo vzeli kar nekaj časa in denarja, je prav, da se na njih dobro pripravimo.

Dobra priprava pomeni, da nas kasneje ne bo čakalo nobeno skrito presenečenje, končni videz naše nove kopalnice pa bo takšen, kot smo si ga zamislili. Če boste sledili naslednjim korakom, boste kmalu uživali v kopalnici, ki vas bo navduševala še precej let.

Merkur | Avtor: Merkur Merkur

Seznam želja

Pred prenovo kopalnice imamo običajno že izdelano predstavo o tem, kaj nam je všeč in kaj ne, veliko težje pa to opišemo ali posredujemo izbranemu mojstru ali izvajalcu. Ko smo za nasvet vprašali Merkurjeve strokovnjake, kako se lotiti takega projekta, je bil njihov odgovor zelo preprost: ''Namesto da se trudite svoje zamisli opisati s ključnimi besedami, poiščite na spletu fotografije, ki najbolj ustrezajo vaši zamisli sanjske kopalnice. Vsako fotografijo, ki ujame vašo pozornost, si shranite in zapišite, kaj je tisto, kar vam je njej všeč. Pri tem bodite zelo natančni – je to oblika umivalnika, morda pozicija kamor je umeščen, vam je všeč prostornost kopalnice, barva ploščic ali je razsvetljava tista, ki povzame ambient, kot ste si ga zamislili.''

Največ navdiha bomo zagotovo dobili v revijah z notranjo opremo in na specializiranih spletnih straneh. Ko so enkrat vse želje zapisane, je čas, da se lotimo merjenja prostora.

Merkur | Avtor: Merkur Merkur

Dober tloris pomeni manj skrbi

Velikost je pomembna, saj določa postavitev elementov, kar je zaradi izkoristka prostora zelo pomembno zlasti pri manjših kopalnicah. Izrisa tlorisa se lahko lotimo sami ali pa na pomoč pokličemo strokovnjake, ki bodo poskrbeli, da bodo v njem vse mere, lokacija vrat (širino in višino) in oken (vgradna višina, višina in širina), če je kopalnica mansardna, pa bodo vrisali tudi višino kolenčnega zidu z naklonom strehe in morebitna strešna okna.

V Merkurju vam bodo svetovalci pomagali pri načrtovanju prenove ter izbiri kopalniške opreme in ploščic. Izmerili bodo vašo kopalnico in vam izdelali 3D-izris. Ta ponuja konkretno, vizualno predstavo kopalnice in že upošteva velikost vašega prostora ter vse njene omejitve. Ko boste imeli v rokah izris, bo vaša kopalnica prvič dobila obliko, mojstri pa bodo poskrbeli za vsa izvedbena dela – od menjave vodovodnih in odtočnih cevi do keramičarskih del in vgradnje.

Izbira pravega mojstra in seveda določitev proračuna

Izbira zanesljivega mojstra je najpomembnejša, saj vam bo pomagal pri kakšnih posebnostih,  želenem končnem videzu, izboru kopalniške opreme in ploščic in samem poteku dela. Merkurjevi mojstri so vam v pomoč pri vseh fazah prenove kopalnice. Poleg celovite obravnave vam bodo zagotovili tudi jamstvo na izdelke in izvedbena dela. Ker prenova kopalnice običajno predstavlja večjo investicijo, je ključnega pomena, kako boste razdelili proračun. Če boste prenovo v celoti zaupali Merkurju, bo odpadlo kar nekaj skrbi, saj boste zaradi možnosti plačila na več obrokov celotno investicijo lahko razporedili.

Merkur | Avtor: Merkur Merkur

Nova vodovodna in elektro inštalacija ter talno gretje?

Prenova kopalnice je idealni čas, da stare svinčene cevi, ki po določenem času začnejo puščati, zamenjate. Prav tako je pomembno, da ob menjavi inštalacije premislite tudi, kje bodo stali novi kopalniški elementi in temu primerno prilagodite tudi vtičnice in stikala. O postavitvi se pogovorite z mojstrom, saj vam bo znal najbolje povedati, kaj je vse je možno in kaj ne, prav tako pa bo znal oceniti stroške, da cena vaše nove kopalnice ne bo previsoka. Prav tako bo Merkurjev mojster Rečeno storjeno pravi naslov za vsa vprašanja o talnem gretju – strah, da bi v kopalnici stopili na ledeno mrzle ploščice, je tako popolnoma odveč. Talno gretje se lahko uporablja pod različnimi materiali, kot so ploščice, beton, vinil in les – če tlakov ne morete menjati, pa lahko pod ploščice vgradite termostatski električni grelni kabel. S toplim podom pa ne boste poskrbeli le, da bo občutek v kopalnici vedno prijetno topel, temveč tudi zmanjšali raven hrupa.

Če boste za prenovo kopalnice izbrali Merkur, boste informacijo o celotnih stroških prenove dobili že pred začetkom izvedbe. Z izkušenimi svetovalci se boste najprej dogovorili za ogled kopalnice in izmero prostora, na podlagi vaših želja in posebnosti pa vam bodo pomagali tudi pri izboru kakovostne kopalniške opreme. In kaj je boljšega, kot da svetovalcem prepustite načrtovanje, izvedbo in vo­denje projekta, torej čisto vse skrbi, hkrati pa vam ponudijo še plačilo na več obrokov? TUKAJ boste svoje sanje spremenili v resničnost. 

Ploščice so najlažji način za spremljanje trendov

Kopalniške ploščice so tisti element, ki v kombinaciji s pohištvom ustvari ali pa pokvari prijeten ambient, zato pri izbiranju ne glejte le na ceno, ampak upoštevajte tudi velikost prostora in občutek, ki ga želite ustvariti v najintimnejšem prostoru svojega doma. Vnaprej premislite, kako se bodo barvno ujemale s kopalniško opremo. Večje ploščice vizualno zmanjšujejo prostor, zato so recimo super izbira, če imate za opremo kopalnice na voljo velik prostor, pri manjših prostorih pa raje razmislite o kombinaciji večjih in manjših formatov.

Merkur | Avtor: Merkur Merkur

Kako izbrati prave?

Pri opremljanju lahko izbirate med različnimi oblikami, barvami, teksturami in materiali, ob čemer pa so za vzdrževanje še vedno najbolj praktične keramične ploščice. Ne glede na to, ali je vaš prostor velik ali majhen, s ploščicami lahko ustvarite čudovit ambient, v katerem se boste počutili udobno. Pred nakupom najprej preverite ideje, ki ste si jih shranili pri iskanju navdiha, in še enkrat dobro preverite, kaj je tisto, kar vas je pritegnilo: barva, material, tekstura, velikost ali kaj drugega? Ko boste imeli ta odgovor, boste lažje poiskali tiste ploščice, s katerimi boste ustvarili takšno kopalnico, kot ste si jo želeli.

Ko iščete nove kopalniške ploščice, lahko izbirate med različnimi barvami, vzorci in oblikami, kar vam omogoča veliko svobode pri ustvarjanju stila, ki bo odražal vašo osebnost. Ker izbor keramičnih ploščic predstavlja eno najpomembnejših odločitev, ki jih boste sprejeli pri gradnji ali obnovi vaše kopalnice, vprašajte Merkurjeve mojstre Rečeno storjeno, katere bi bile najboljše za vašo kopalnico.

Detajli pričarajo pravljičnost, ki bi jo morala imeti vsaka sanjska kopalnica

Kopalnica je prostor za sprostitev, zato jo opremite s takšnimi elementi, ki vas bodo pomirili. K dobremu počutju in sprostitvi vedno pripomore kakšna sveča ali lončnica, k dobremu ambientu pa lepo zložene brisače na vidnem mestu. Skrbno izbrani detajli bodo vaši kopalnici dodali tisto piko na i, zaradi katerih bodo vaši jutranji in večerni obredi še prijetnejši.

Čudovita popestritev kopalnice je tudi stena, ki jo lahko opremite z vzorci ali barvami oziroma si omislite bolj razgibana tla. Tako boste prostor zaokrožili v celoto in mu dodali osebni pečat. Ideje, ki vam bodo pomagale pri snovanju vaše sanjske kopalnice, boste našli TUKAJ.