Uporabno
2143 ogledov

Kako veste, kateri avtoservis je odprt? Vtipkajte delavnice.si

popravilo mehanik servis servisna delavnica rezervni del Pixabay
Številni avtoserviserji so v času pandemije covid-19 zaprli svoja vrata. Nekateri pa imajo še vedno odprte delavnice. Katere so odprte in katera je najbližje mojemu domu, se verjetno sprašuje veliko voznikov, ki so zaradi ukinitve javnega prevoza primorani uporabljati osebne avtomobile. Zanima pa jih verjetno tudi to, kaj mehanik sploh lahko popravi. Nastal je novi projekt delavnice.si.

V časih pandemije se je izkazalo, da avtomobil ni razkošje, ampak nuja. Vendar pa je le tehnično brezhiben avtomobil primeren za varno udeležbo v prometu. Pogoj za tehnično brezhibnost vozil pa je, do sedaj nekoliko zanemarjena, dejavnost popravila in servisiranja motornih vozil.

V Sloveniji je veliko servisnih delavnic, ki trenutno zagotavljajo servisne kapacitete, izvajajo vrhunsko storitev, nimajo pa razvitih marketinških strategij ali sredstev za njihovo izvajanje. Ta portal jim lahko omogoči, da jih stranke najdejo, dobijo osnovne informacije in si navsezadnje zagotovijo kakovostno storitev, ki bo zagotovila prepotrebno mobilnost.

GMT | Avtor: GMT GMT

Za idejo spletne strani delavnice.si stoji Avto Akademija, ki deluje v okviru največjega slovenskega prodajalca nadomestnih delov in opreme za avtomobile, podjetja GMT. Pri Avto Akademiji pravijo, da smo v teh težkih razmerah, v katerih je trenutno Slovenija in posledično njeni državljani, bolj kot kadar koli doslej odvisni od lastnih prevoznih sredstev, predvsem od brezhibno vzdrževanih osebnih avtomobilov.

Spletna stran delavnice.si je stara šele nekaj dni, v tem kratkem času pa je že zabeležila krepko čez 100 vpisov delavnic po vsej Sloveniji.

Avto Akademija je izobraževalno-raziskovalni center za avtoservisno dejavnost, njen namen pa je dvigniti strokovnost servisiranja in vzdrževanja vozil v Sloveniji. Izobraževanja, ki jih izvajajo izkušeni strokovnjaki, so dopolnjena s praktičnim delom na učnih modelih, simulatorjih in vozilih v sodobno opremljeni delavnici. Verjamejo, da avtoservisne storitve, podprte z znanjem in strokovnostjo, prinašajo več zadovoljstva in zaupanja, manj reklamacijskih zahtevkov ter bolj zveste stranke.

Pomoč delavnicam

V Avto Akademiji so v preteklem obdobju skrbeli predvsem za sprotno, tehnično izobraževanje serviserjev osebnih in poltovornih vozil. V tem trenutku pa je izobraževalna dejavnost, ki temelji na osebnem stiku, popolnoma zaustavljena. V dnevih, ko so ostali brez dela v svoji izobraževalni ustanovi, so tako našli rešitev, kako dati udeležencem izobraževanj nekaj, s čimer se jim lahko vsaj delno oddolžijo za izkazano zaupanje v preteklosti. Ker sodelujejo z nekaj strokovnjaki s področja informatizacije poslovnih in spletno informacijskih procesov, so se odločili, da pripravijo spletno platformo, ki bi povezala iskalce in ponudnike storitev vzdrževanja in popravila motornih vozil.

Delavnice.si | Avtor: zajem zaslona zajem zaslona

V nekaj korakih bo servis na zemljevidu

V to spletno stičišče se lahko vključijo prav vsi registrirani avtoserviserji, ki v teh časih opravljajo storitve nujnega vzdrževanja vozil. Delovanje spletne delavnice je povsem enostavno. Na spletni strani delavnice.si lastniki delavnic hitro in enostavno vnesejo podatke o svoji delavnici ter izberejo, katere tipe motornih vozil servisirajo. Po oddaji podatkov se bo njihova delavnica pojavila ustrezno locirana na interaktivnem zemljevidu Slovenije, ki se stalno posodablja. Tako bo stranka, ki išče storitev, na enostaven in hiter način, z vpisom poštne številke kraja v iskalnik kjer želi vzdrževanje vozila opraviti, dobila nabor vseh odprtih delavnic, z vsemi kontakti in vrstami vozil, za katere delavnica opravlja storitve.

Servis popravilo servisna delavnica | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Kaj je nujna in kaj nenujna storitev?

Na servisih je trenutno dovoljeno opravljati vsa nujna popravila vozil brez katerih bi bila varnost vozil in udeležencev v prometu ogrožena, oziroma vožnja z njimi sploh ne bi bila mogoča. V to ne spada redno vzdrževanje z zamenjavo olja motorja, menjava zimskih pnevmatik za letne, odprava manjših napak v delovanju motorja ali sistemov, ki niso neposredno povezani z varnostjo vožnje, odprava manjših poškodb karoserije, itd.

Rezervni deli na zalogi

Podjetje GMT, ki velja za največjega dobavitelja avtodelov pri nas, še naprej zagotavlja vsem mehanikom ves potreben material, ki ga trenutno potrebujejo za svoje delo, z dostavo na dom. Za vsako naročilo se je možno individualno dogovoriti, pri čemer upoštevajo navodila in pakete oddajajo na način, da ne ogrožajo zdravja in povzročajo morebitnih prenosov okužb. Poslujejo izključno preko B2B portala, klicnih centrov ter telefonskih naročil na številki 080 12 12.

Med nujna popravila spadajo na primer zamenjave delov zavornega sistema, podvozja, uničenih pnevmatik in platišč, zamenjave delov motorja in prenosa, ki onemogočajo normalno delovanje pogonskega sklopa, žarnic ter tudi brisalcev vetrobranskega stekla.

Kaj je cilj spletne strani delavnice.si

Primarni cilj spletne strani delavnice.si je povezati tiste, ki potrebujejo nujna vzdrževalna dela na svojem vozilu. Danes bi težko označili kaj je nujno, nedvomno so pa to tiste storitve, ki jih uporabniki in lastniki vozil potrebujejo, da se varno in tehnično brezhibno pripeljejo na delovno mesto. Veliko ljudi se dnevno vozi na delo v zdravstvene ustanove, trgovine s prehrambnimi izdelki, lekarne, na pošte in banke, oskrbujejo starejše občane, pomagajo sorodnikom in socialno ogroženim. Če vsem tem odvzamemo mobilnost, bomo trpeli še večje posledice trenutnega stanja v državi in tudi drugje po svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.