Uporabno
2280 ogledov

Kako voziti hibrida?

Porsche Slovenija Porsche Slovenija
Da bi zmanjšali stroške vožnje in čim bolj izkoristili vse, kar ponuja priključnohibridna tehnologija, je pomembno upoštevati nekaj preprostih pravil.
  1. Na električno energijo vozite po mestu, saj je tam poraba goriva večja kot zunaj urbanih naselij, hkrati pa je to tudi okoljsko odgovorno.
  2. Na električni pogon vozite, dokler pospešujete do največje dovoljene hitrosti, torej na avtocesti do 130 kilometrov na uro ali skladno z omejitvami do 110 oziroma sto kilometrov na uro, na regionalni cesti pa do hitrosti devetdeset kilometrov na uro.
  3. Električni pogon izberite tudi za vožnjo navkreber.
  4. Na daljši vožnji hranite električno energijo za energetsko najpotratnejše odseke, to je za pospeševanje do največje konstantne vozne hitrosti, vključevanje na avtocesto in pot navkreber.
  5. Na bencinsko gorivo vozite po ravnih odsekih avtoceste oziroma regionalne ceste, potem ko ste s pogonom na elektriko že dosegli največjo dovoljeno hitrost. Še toliko bolj to velja za vožnjo po klancu navzdol, saj ob tem polnite baterijo na račun kinetične energije avtomobila.

NA NADALJEVANJE ČLANKA ...