Uporabno
2075 ogledov

Kako zanesljivo do ustreznega računalnika?

Anni
1/6
Anni
Potrebujete nov računalnik, pa se ne znajdete v nepregledni ponudbi? Zbrali smo nekaj napotkov, kako boste prišli do svojega sanjskega računalnika.

Spet vam nagaja računalnik, zato ste se odločite, da boste kupili novega. Ko se odpravite v trgovino pa niti ne veste, kakšnega bi, veste le, da si želite, da bi čim bolj optimalno deloval in vam čim dlje služil.

"Velikokrat smo v podobni vlogi, kot je prodajalec avtomobila, ki ga stranke vprašajo, kakšen avtomobil jim svetuje. Ob vsej obilici izbire strojne opreme, enostavno ne moremo dati enoznačnega odgovora, zato moramo malce povrtati in spraševati. Kot kupec pa lahko prodajalcu kar precej pomagate," pravijo strokovnjaki iz spletne računalniške trgovine Anni, ki vam pri nakupu novega računalnika tudi radi svetujejo prek telefona.

Anni | Avtor: Anni Anni

Službeni ali domači? Prenosni ali namizni? Kakšen je vaš proračun?

Pred obiskom trgovine premislite, katere kriterije mora izpolniti vaš nov računalnik. Če iščete računalnik za brskanje po spletu in gledanje filmov, bo primeren skoraj vsak računalnik. Če od njega zahtevate nekoliko več, npr. obdelovanje videov v 4K velikosti, obdelavo večjih količin podatkov ali igranje računalniških igric, bo veliko izdelkov hitro izpadlo iz vašega nakupovalnega seznama. Bolj natančno kot boste lahko prodajalcu opisali svoje želje, boljše vam bo lahko svetoval.

Računalniška trgovina Anni nudi odličen računalniški servis: "Sodobni računalniki in oprema niso imuni na težave in okvare. V trenutkih nedelovanja se komaj zavemo, kaj pomeni kakovosten servis. "

Anni | Avtor: Anni Anni
Medtem ko pri Anni kupcem za domačo rabo svetujejo "consumer" računalnike, ki so večinoma lepše oblikovani in tudi cenovno ugodnejši, bodo poslovne stranke posegale po nekoliko zmožnejših strojih. "Poslovne stranke si večinoma želijo stroj, ki bo dobro in zanesljivo delal, to se pogosto odraža v dražji končni ceni," vedo pri računalniški trgovini Anni.

 

Pri izbiri računalnika pa igra pomembno vlogo tudi vaš proračun. "Res je, da se da v naši trgovini računalnik kupiti tudi že za slabih 400 evrov, vendar pa se morate zavedati, da so najcenejši računalniki večinoma brez operacijskega sistema in da so namenjeni običajni domači rabi," pojasnjujejo pri Anni. Stranke morajo tudi vedeti, da tak računalnik ne bo primeren za obdelavo videov, projektiranje z arhitekturnimi programi in podobno. Težave lahko nastopijo tudi že pri igranju nekaterih računalniških igric.

Prenosni ali namizni računalnik? Brez ali z operacijskim sistemom?

Če boste vaš računalnik uporabljali samo doma, bo za vas prava izbira namizni računalnik, če bo pa šel z vami na pot – na sestanke, potovanja, fakulteto – se raje odločite za prenosni računalnik. Obe obliki imata tako prednosti kot slabosti, zato je izbira odvisna predvsem od osebnih želja. Prenosne računalnike svetujejo tudi v primeru, da imate v svojem domu le malo prostora, saj ne bo zavzel veliko prostora in ga boste lahko hitro pospravili.

Strokovnjaki računalniške trgovine Anni vam bodo pomagali tudi pri reševanju podatkov in vam svetujejo na področju naprednih informacijskih rešitev za podjetja in posameznike.

Računalnike lahko kupimo z ali brez operacijskega sistema. Strokovnjaki iz računalniške trgovine anni.si svetujejo, da se vedno odločimo za to, da nameščamo le licenčne izdelke na svoje računalnike. Razlogov je več, sta pa vsaj dva, ki izstopata. "Smo pri legalno nameščenih Windows smo lahko prepričani, da je programska koda neoporečna, da ne skriva kakšne luknje oziroma stranskega vhoda, prek katerega bi lahko nepridipravi vstopali v računalnik," ugotavljajo Annijevi strokovnjaki. Drugi razlog pa je preprosto spoštovanje avtorskih pravic. "Nek komik nas je pred kratkim opozoril na to, da tudi avtorske pravice štejejo in jih je treba spoštovati," opominjajo strokovnjaki.

Anni | Avtor: Anni Anni