Uporabno
2226 ogledov

Kakšna je stopnja vlage v vašem domu?

Stadler Form Stadler Form
Ljudje v razvitem svetu preživimo 90 odstotkov svojega časa v zaprtih prostorih. Naše telo zazna, ko je v prostoru premrzlo ali prevroče ter pretemno ali presvetlo. Ne zmore pa zaznati, kadar je naš zrak prevlažen ali presuh in onesnažen. Posledično prihaja do velikega porasta pljučnih bolezni in raznih alergij.

Vedno bolj se zavedamo, kako pomemben je čist zrak v bivalnih prostorih ter zdravstvenih posledic slabega zraka. Hkrati pa ne želimo izdelkov, ki bi kazili naše prostore in povzročali hrup. V švicarskem podjetju Stadler Form so pri svojih izdelkih uspešno združili kakovost in vrhunski dizajn.

Stadler Form | Avtor: Stadler Form Stadler Form
Kako se spopasti z suhim zrakom?

Ko je zrak v prostorih zelo suh, se lahko pojavijo težave, kot so izsušene sluznice, ustnice, izsušena koža in lasišče, poveča se lahko število infekcij in bolezni dihal, bolj dovzetni smo za prehlad in gripo. Pri nakupu bodite pozorni na prostornino prostorov, v katerih želite povečati vlažnost, kakšna je njihova namembnost, kako glasen je vlažilnik, ali ima vlagomer, s pomočjo katerega se izklopi, ko je zrak dovolj vlažen, in kakšni so postopki vzdrževanja.

Priznana švicarska znamka Stadler Form ponuja tri različne sisteme vlažilnikov: izhlapilnike, pralnike in razpršilnike zraka.

Dobro je vedeti, da je dizajn vsakega vlažilnika Stadler Form delo oblikovalcev, ki tako združujejo švicarsko kakovost, najsodobnejšo tehnologijo in lep videz. Prav zaradi lepega videza, aparata ne bomo skrivali po kotih, ampak ga bomo z veseljem postavili na vidno mesto. Za svež zrak ter izboljšanje počutja, je odlična izbira vlažilnik zraka Stadler Form OSKAR.

Izdelek je produkt odličnega sodelovanja strokovnjakov za področje kvalitete zraka, z oblikovalcem Mathiasom Walkerjem - Mattijem. Deluje po principu naravnega izhlapevanja vode, ima inteligentni sistem upravljanja ter nočni način delovanja, z vidika porabe energije pa je najbolj ekonomičen vlažilec doslej. Samodejni izklop, ko je posoda za vodo  prazna, preprečuje nepotrebno porabo energije.

Pohvali se lahko tudi z vgrajenim higrometrom za dosego maksimalne energijske učinkovitosti in zagotavlja bolj zdrav in sproščujoč spanec tudi v času sezone ogrevanja.  Zelo primeren je za spalne prostore zaradi izredno tihega delovanja in funkcije  zatemnitve kontrolnih lučk, ki Oskarja naredijo neopaznega tudi ponoči, razpršilec za dišave pa poskrbi za optimalno dobro počutje v prostoru.

Kaj pa, če je v stanovanju preveč  vlage?

Preveč vlage v prostoru lahko privede do razraščanja strupenih plesni po stenah, stopu, oknih, lahko tudi po pohištvu. Plesni so zelo nevarne za naše telo, zato je vsekakor potrebno poskrbeti za ustrezno zračno vlago v prostorih, in tako zaščititi svoje zdravje. Predstavljamo vam razvlažilnik zraka Stadler Form ALBERT.

Stadler Form | Avtor: Stadler Form Stadler Form
Zaradi njegovega elegantnega videza ga lahko postavite v še tako stilsko opremljen prostor. Poleg lepega dizajna pa se ponaša tudi z učinkovitostjo. Integrirana kolesca na dnu razvlažilnika omogočajo enostavno prevažanje iz enega prostora v drugega. Zbiralnik odvečne vode se enostavno odpira s pomočjo ročice, ki se samodejno preklopi v pokončni položaj. Edinstvena funkcija nihanja zagotavlja optimalno porazdelitev osušenega zraka po prostoru. Primeren je za prostor, velik do 70 m2 oz. do 175 m3, in lahko razvlaži do 20 litrov na dan. Zbiralnik drži 4,6 litra vode.

Razvlažilnik vode Albert ima vgrajen vlagometer, tako da si lahko vlago prostora poljubno nastavite. Časovnik vam omogoča nastavitev časa delovanja. Vgrajen pa ima tudi avtomatski izklop, ki poskrbi, da se naprava izklopi, ko je raven vlage na želenih odstotkih. Način nočnega delovanja pa poskrbi, da vas ponoči ne moti. Za manjše prostore, kot je kopalnica, je na voljo razvlažilnik zraka Stadler Form THEO.

Zanimivo je, da moramo ob začetku uporabe posodo za zbiranje vode prazniti precej pogosto. Ob redni uporabi, pa razvlažilnik odvečno vodo izsuši – tudi iz sten, tako da je praznjenja manj. To dejstvo veliko pove o tem, da je vode v prostoru veliko več, kot je vidimo s prostim očesom.

Stadler Form | Avtor: Stadler Form Stadler Form
Hišni prah, cvetni prah, alergije!

Ko na vrata potrka pomlad, ljudje radi odpremo okna in v prostor spustimo čist, pomladanski zrak. Nekateri pa so za ta čudovit občutek prikrajšani, saj jim pomladanski zrak, poln cvetnega prahu prinaša težke trenutke v borbi z alergijami. V prostorih, kot so dnevna soba, spalnica ali delovni prostor olajšanje lahko prinesejo učinkoviti čistilci zraka proizvajalca Stadler Form®. Njihove naprave so bile nagrajena z nazivom »Allergy friendly – prijazen alergikom« iz strani ECARF (European Centre for Allergy Research Foundation). Še posebej naj izpostavimo čistilnik zraka Stadler Form ROGER. Ta se ponaša s petimi stopnjami delovanja, deluje tiho in samodejno prilagaja hitrost delovanja glede na kakovost zraka, ima nočni način delovanja, upravljanje preko mobilne aplikacije in še veliko več.

Najbolj pomembna pa je tehnologija, v katerem je dvojni filter srce tega čistilnika zraka. Gre za kombinacijo HEPA filtra (H12) in filtra z aktivnim ogljem. HEPA filter odstranjuje onesnaževala iz zraka, kot so droben prah, cvetni prah, virusi in bakterije. Filter z aktivnim ogljem pa absorbira pline v zraku kot so neprijeten vonj, tobačni dim, formaldehid, toluen, hlapne organske spojine itd. in jih filtrira iz zraka.

O podjetju Stadler Form

Lastnik podjetja, Martin Stadler, je temeljni kamen blagovne znamke postavil pred več kot 20 leti, ko je za lastno stanovanje na trgu iskal vrhunske vlažilnike zraka, ki bi bili preverjeno kakovostni, enostavni za uporabo in hkrati stilsko dovršeni. Ker jih ni našel, je v garaži ustvaril nov prototip vlažilnika, ki je poleg ostalih vrhunsko oblikovanih izdelkov znamke Stadler Form danes priljubljen po vsem svetu in vse bolj prisoten tudi v slovenskih domovih. Pri oblikovanju videza vseh izdelkov sodelujejo priznani švicarski oblikovalci.

V podjetju Stadler Form pomagajo s svojimi proizvodi izboljšati kvaliteto zraka v prostoru  ter  tako polepšati in poenostaviti vsakdan njihovim uporabnikom.