Uporabno
3107 ogledov

Kam po domače mlečne izdelke?

Spar Spar
Domače je najboljše, saj nam lokalni izdelki zagotavljajo neprekosljivo kakovost, obenem pa tudi svežino. Enako velja za tudi mlečne izdelke, pri katerih je svežina še posebej pomembna. Pa veste, kje dobite najboljši domači sir, skuto, mleko in ostale mlečne dobrote?

Tudi vi preprosto obožujete izdelke malih, idiličnih kmetij? Če imate še posebej radi mlečne izdelke, vam predlagamo, da berete naprej, saj vam predstavimo prav posebno slovensko kmetijo s kočevskega konca.

Spar | Avtor: Spar Spar

Spoznajte ekološko kmetijo Kocjančič

Ekološka kmetija Kocjančič je družinska kmetija iz vasi Gotenica, ki je obdana z neokrnjeno naravo. Odlične mlečne izdelke ustvarjajo trije mladi bratje, Jaša, Urban in Vito, ki jih je nad kmetijstvom navdušil oče Marko. Na trajnih pašnikih se pase okoli 240 glav goveje živine, na kmetiji pa se ukvarjajo se s pridelavo in predelavo ekološkega mleka v mlečne izdelke. Kmetijo in pridne roke, ki ustvarjajo vrhunske mlečne izdelke, lahko še bolje spoznate v spodnjem videu, kjer izveste tudi, kako poteka njihov vsakdan, kako si bratje in oče razdelijo vsakodnevno delo in kako skrbijo za neprekosljivo kakovost in svežino izdelkov.

Odlične izdelke s kmetije Kocjančič najdete v Sparu, kjer nudijo kar 70 %* izdelkov domačih pridelovalcev in proizvajalcev.

Katere izdelke ponuja ekološka kmetija Kocjančič?

Ekološka kmetija Kocjančič je začela z novim načinom reje krav. Krave ne živijo v klasičnih hlevih, ampak se tudi pozimi pasejo zunaj, kar je za slovenski prostor prava posebnost. Živali so tako na svežem zraku in se svobodno pasejo na širnih pašnikih, kar se pozna tudi na kakovosti izdelkov. Pa veste, katere ekološke mlečne izdelke ponujajo?

Kmetija se seveda lahko pohvali s kakovostnim ekološkim mlekom, iz katerega izdelujejo tudi ostale ekološke mlečne izdelke, kot so bio jogurti, skuta in vrhunski siri, ki jim bratje dodajajo tudi posebne sestavine, kot sta poper ali čili.

Spar | Avtor: Spar Spar

Sodelovanje ekološke kmetije Kocjančič in podjetja SPAR Slovenija je pred kratkim obrodilo nove sadove – poleg tega, da v trgovinah SPAR ponujajo bio jogurte s kmetije, so v sodelovanju z brati in očetom Kocjančič razvili tudi bio mleko ter bio sir iz Gotenice, ki sta vam na voljo pod blagovno znamko SPAR Natur*pur.

Zdaj veste, kje lahko dobite kakovostne in sveže mlečne izdelke. Slovenske kmete podprite tudi vi in ob naslednjem nakupu v svojo košarico umestite tudi izdelke domačih proizvajalcev.

*Vir: Varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano. Več na www.spar.si.