Uporabno
1745 ogledov

Katera je pa vaša supermoč?

Pepco Pepco
Otroci obožujejo superjunake. In zagotovo v prvih letih življenja kot enega glavnih herojev vidijo svojega očeta ali mamo. Zato je prav, da jim starši z dobrimi dejanji pokažemo, da se supermoč skriva tudi v povsem vsakdanjih stvareh in v prav vsakem od nas.

Pepco | Avtor: Pepco Pepco

Zadnji dve leti našega življenja sta bili zaradi pandemije novega koronavirusa drugačni kot vsa leta doslej. Strah pred okužbo in njenimi morebitnimi posledicami, stres zaradi izgube službe, finančna negotovost, delo in hkrati šolanje otrok od doma, zmanjšanje socialnih stikov na minimum … Vse to in še marsikaj drugega je močno vplivalo na vse nas. Strokovnjaki so opozarjali na vse več duševnih stisk, ne le odraslih, tudi otrok. In med ljudmi je bilo in je na trenutke še vedno zaznati precej nestrinjanja in celo nestrpnosti zaradi drugačnega mnenja.

Številni so se v minulih dveh letih spopadali tudi z občutki nemoči. A v vsakem od nas se skriva supermoč in z majhnimi gestami lahko naredimo pomembne korake v boljši svet. Če si želite tudi vi pozitivne spremembe, razmislite o naslednjih dejanjih, ki vsekakor odražajo supermoč posameznika, ne glede na njegovo poreklo, veroizpoved, barvo kože, osebnostne značilnosti, interese. In kar je pomembnejše, s temi dejanji boste dali odličen vzor tudi svojim otrokom ter jim pokazali, da je z dobrimi deli in postopanji vsak od nas lahko superjunak.

Pepco | Avtor: Pepco Pepco

Trudite se sprejemati drugače misleče

Zagotovo ste že slišali za frazo: ''Strinjajva se, da se ne strinjava." Zdi se, da bi morala v zadnjem času dobiti na pomenu in vsi bi se mogli bolj truditi, da bi sprejemali drugačna mnenja ter da se zaradi tega ne bi razhajali in prepirali. Če se torej odločite, da se boste trudili biti bolj strpni in da boste živeli v sožitju tudi z drugače mislečimi, je to zagotovo ena od supermoči, na katere ste lahko ponosni.

Pomagajte prijatelju v stiski

Že res, da se večini od nas v teoriji zdi samoumevno, da priskočimo na pomoč prijatelju, ko nas potrebuje. Ko pa dejansko pride do krize in bi oseba potrebovala naš čas ter nasvet, se vse prepogosto zgodi, da na koncu ostane sama, češ da ni časa za druženje in pogovor, saj imamo hudo gnečo v službi ali smo przaposleni z otroki, partnerjem … A to so samo izgovori. Vzemite si čas, če se nekdo od vaših bližnjih znajde v stiski. Bodite mu v oporo, tudi če se vam njegova kriza ne zdi tako zelo velika. Ne govorite mu oziroma ji, da pretirava in da ni tako hudo. Samo bodite tam. V oporo. To je vredno največ.

Da bodo vaši superjunaški podvigi še boljši, si zase in za vaše najmlajše omislite prav posebne, superjunaške majice, ki jih po ugodnih cenah najdete v trgovinah Pepco!

Pepco | Avtor: Pepco Pepco

Doprinesite k reševanju okolja

Čeprav je okoljevarstvo zadnja leta precej vroča tema, se zdi, da na dnevni ravni še vedno naredimo premalo, ko gre za reševanje našega planeta. A z malimi dejanji lahko dolgoročno pomembno pomagamo okolju. Ko je le možno, se v službo odpravite s kolesom ali peš. Če vam finance dopuščajo, navaden avto zamenjajte za električnega. Dosledno ločujte odpadke. Izklapljajte luči in, če je možno, se usmerite k obnovljivim virom energije, kot so sončne celice.  Tudi to, da s takšnimi ali drugačnimi dejanji pomagate reševati planet, je vaša supermoč.

Soočite se s strahovi

Ena najtežjih stvari v življenju je gotovo ta, da se soočite s svojimi strahovi in težavami, jih predelate in pustite za sabo ali pa se vsaj naučite živeti z njimi. In to, da si priznate, da vas nekaj 'žuli', da imate stvari, s katerimi se morate soočiti, je zares velik korak in zagotovo ena tistih supermoči, na katero ste lahko najbolj ponosni.

Pepco | Avtor: Pepco Pepco

Potiski superjunakov nadvse razveselijo otroke

Dokler so otroci še majhni in radi gledajo risanke ter malo kasneje otroške filme, jih nič ne razveseli bolj, kot če jim kupite majico, trenirko ali pižamo, na kateri je naslikan njihov najljubši superjunak. In kar je najbolje, ni treba, da za takšen kos oblačila odštejete celo premoženje. Kajti mlajši otroci tako hitro prerastejo obleke in tudi uničijo mnoge stvari, da se mnogim staršem zdi nesmiselno kupovati pregrešno drage obleke.

Pestro izbiro oblačil s potiski najrazličnejših superjunakov najdete v trgovinah Pepco. Kolekcijo, ki bo otrokom narisala velik nasmeh na obraz, si lahko ogledate TUKAJ.

Pepco | Avtor: Pepco Pepco

Advertisement