Uporabno
4508 ogledov

Katera oblika življenjskega zavarovanja se res splača?

denar kovanci euro
Osnovni namen življenjskega zavarovanja je zaščiti tiste, ki so nam najbližji. V primeru, da se nam nekaj zgodi, bodo namreč prejeli denarna sredstva, ki jim bodo pomagala prebroditi prvi težki čas po izgubi.

Življenjsko zavarovanje pa lahko nadgradimo še z varčevalno komponento. Najbolj prodajani obliki, ki sta povezani tudi z varčevanjem, sta mešano življenjsko zavarovanje (minimalni donos, oseba prejme ob izplačilo približno enako vsoto denarja kot jo je vplačala) in naložbeno življenjsko zavarovanje (možnost večjega donosa zaradi naložbe v investicijske sklade). Med naložbena življenjska zavarovanja uvrščamo tudi življenjsko zavarovanje Merkur Zelena Prihodnost.

Edinstvena prednost – za boljši (finančni) jutri

Skrb za okolje in trajnostni razvoj postajata vedno bolj pomembni vodili tudi v finančnem svetu. Vlagatelji želijo vedeti, kam se bo njihov denar nalagal in kako bo to vplivalo na  naše okolje. Inovativno naložbeno življenjsko zavarovanje Merkur Zelena Prihodnost se lahko pohvali s certifikatom Ecolabel, ki ga izdaja avstrijsko Ministrstvo za okolje. Zavarovanec tako nalaga le v trajnostne finančne naložbe. Tako ne poskrbi le za varno prihodnost svoje družine, ampak tudi za bolj čisto in zdravo okolje. Večji del naložb se namreč vlaga v razvoj trajnostnih rešitev ter zelene in obnovljive vire energije.

Certifikat Ecolabel zagotavlja, da bodo vaša denarna sredstva vložena v naložbe, ki podpirajo trajnostni razvoj in skrb za okolje. Merkur Zelena Prihodnost je edino naložbeno življenjsko zavarovanje v Sloveniji, ki se lahko pohvali s tem certifikatom.

S pogledom v prihodnost

Naložbena življenjska zavarovanja prinašajo predvsem dvoje – finančno varnost za vso družino in odlično možnost plemenitenja denarnih sredstev. Tako lahko sklenete naložbeno življenjsko zavarovanje, ki bo nekoč vašim otrokom v pomoč pri izobraževanju, ali v namen izboljšanja penzije po upokojitvi. Celoten čas pa ste lahko umirjeni, saj bo vaša družina denarno preskrbljena, če bi se zgodilo najhujše.

Naložbeno življenjsko zavarovanje Merkur Zelena Prihodnost lahko sklenete za obdobje od 10 do 40 let. Najnižja pristopna starost je 14 let, najvišja pa 70 let.

V primeru smrti zavarovanca se namreč upravičencu izplača ali znesek, ki je v trenutku smrti zapisan v zavarovalni polici, ali znesek denarne vrednosti naložbenega dela zavarovalne pogodbe. "Izplača se znesek, ki je višji," poudarjajo pri Merkur zavarovalnici.

Naložbeno življenjsko zavarovanje za vsak žep

Minimalni obrok premije pri naložbenem življenjskem zavarovanju Merkur Zelena Prihodnost je le 30 evrov na mesec (360 evrov na leto). Premijo lahko poravnate letno, polletno, četrtletno ali mesečno brez doplačil. Glede višine premije ni omejitev. Plačate lahko toliko kot se vam zdi smiselno oz. vam omogoča vaša finančna situacija.

Prilagodljive metode upravljanja

Svet investicij in naložb se hitro spreminja, zato se lahko pri naložbenem življenjskem zavarovanju Merkur Zelena Prihodnost odločite za več metod upravljanja, ki omogočajo različne strategije nalaganja. Lahko se odločite za metodo "življenjski cikel", kjer bo upravljanje vaše naložbe v celoti prevzela zavarovalnica in ga prilagajala tekom trajanja zavarovanja.

Želite več nadzora in možnosti odločanja? Odločite se za metodo "moja izbira", kjer imate možnost izbirati med tremi strategijami – dinamično, uravnoteženo in konservativno. Dinamična strategija pomeni, da bo večina denarnih sredstev naložena v delnice podjetij (56 odstotkov), ki so nekoliko bolj tvegana investicija. Uravnotežena strategija večji del naložbe razdeli med delnice podjetij (38 odstotkov) in obveznice podjetij hitrorastočih trgov (20 odstotkov). Konservativna strategija pa pomeni premik k naložbam z visoko stopnjo varnosti – večji del denarnih sredstev se tako razdeli med korporativne obveznice podjetij (24 odstotkov) in državne obveznice (28 odstotkov).

V primeru, da se odločite za metodo "življenjski cikel" bo zavarovalnica za vas prehajala med  tremi strategijami (dinamično, uravnoteženo in konservativno). Prehajanje med strategijami se bo prilagodilo dolžini zavarovanje in vaši starosti.

Za varno prihodnost

Življenjska zavarovanja poudarjajo namen dolgoročnega finančnega načrtovanja. Vsi si želimo, da bo naša družina finančno stabilna in preskrbljena, želimo si tudi, da bomo v starosti imeli dovolj finančnih sredstev, da bomo lahko dostojno živeli. Naložbena življenjska zavarovanja nudijo tako celostno rešitev, ki nam omogoča oboje.