Uporabno
151 ogledov

Kavni aparati, ki naredijo več kot espresso

Enaa Enaa
Kava je priljubljena pijača milijonov ljudi po vsem svetu. Je odličen način za začetek dneva in na izbiro je toliko različnih vrst kave. Kaj pa, če bi lahko imeli še več izbire? Kaj pa, če bi vaš kavni aparat lahko pripravil deset ali več različnih vrst kave? Sliši se neverjetno, kajne?

Prav to ponujajo najnovejši kavni aparati. S svojo napredno tehnologijo lahko pripravijo vse vrste okusne kave, od espressa do kapučina in celo različnih latte kav. In to ne pokriva niti polovice tega, kar so ti stroji sposobni narediti! Nekateri od njih so opremljeni z vgrajenimi mlinčki, tako da lahko enostavno zmeljete svoja kavna zrna za maksimalno svežino. Drugi kavomati so opremljeni z dodatkom, ki vam omogoča, da spenite popolno mleko za katero koli vrsto kavnega napitka. Ne glede na to, kakšen tip pivca kave ste, obstaja naprava, ki jo lahko vsakič pripravi popolno.

Obstaja veliko različnih vrst kave. Nekateri ljudje radi pijejo espresso. Nekateri imajo radi kapučino. Kapučino je kavni napitek, pripravljen iz espressa, mleka in pene. Mleko kuhamo na pari, dokler se ne speni, nato pa ga dodamo espressu. Ponavadi je posut z malo kakava v prahu ali cimeta. To je priljubljena izbira kavoljubov po svetu in se lahko pripravi iz katerega koli mleka, vključno s kokosovim, mandljevim ali sojinim mlekom.

Americano je pripravljen iz espressa in vroče vode. Je priljubljena izbira za ljudi, ki imajo radi močne kavne napitke. Espresso se skuha z vročo vodo, zaradi česar je nekoliko šibkejši od tradicionalnega espressa. Običajno napitek americano postrežemo v vrčku ali skodelici, po želji pa ga lahko prelijemo z mlekom ali smetano.

Enaa | Avtor: Enaa Enaa

Obstaja tudi veliko vrst kavnih napitkov, ki uporabljajo mleko. Stroji, ki pripravljajo kavo, lahko pripravljajo tudi te pijače. Imajo posebne dele, zaradi katerih so ti napitki popolni, kot iz kavarne. Latte je vrsta kavnega napitka, ki uporablja mleko. Podoben je kapučinu, le da je mleko dodano na drugačen način. Pri latteju se mleko doda kavi, ko je že skuhana. Zaradi tega je pijača bolj kremasta in bogata kot kapučino. 

Macchiato je kavni napitek, pripravljen iz espressa in mleka. Običajno ga postrežejo v majhni skodelici in sodi med šibkejše espresso napitke. Espresso je prelit z majhno količino poparjenega mleka in pene, kar mu daje dodatno kremasto teksturo. Običajno ga uživamo zjutraj ali popoldne. 

KRUPS Intuition EA872A10 je eden najboljših kavnih aparatov na trgu. Ne samo, da zna pripraviti vse različne vrste kave, ampak ima tudi vrsto funkcij, po katerih izstopa od konkurence. Aparat ima na primer programljivo uro in časovnik, tako da se lahko vsako jutro zbudite ob vonju sveže kave. Ima tudi funkcijo premora in serviranja, tako da lahko dobite svojo skodelico kave, ne da bi čakali, da se skuha celoten lonec. Končno, kavni aparat KRUPS Intuition EA872A10 ima dve leti garancije, tako da ste lahko prepričani, da boste dobili kakovosten izdelek.

Philips SM6582/30 je še en odličen kavni aparat, ki lahko pripravi veliko različnih vrst kave. Ima 10 različnih nastavitev, tako da lahko najdete popolno zase. Prav tako je hiter in enostaven za uporabo, tako da lahko hitro pripravite kavo. Priložen je 1,8-litrski vrč, tako da lahko pripravite dovolj kave za vso družino. Poleg tega ima naprava funkcijo samodejnega izklopa, ki zagotavlja, da se vaša kava nikoli ne prekuha. Z vsemi temi funkcijami vam bo ta aparat vsakič ponudil kavo odličnega okusa!

Tudi kavni aparat Philips EP5443/90 je dobra izbira za ljubitelje različnih vrst kave. Kot vsi najboljši kavni aparati ima tudi ta 10 različnih vrst kavnih napitkov, poleg tega pa je zelo enostaven za uporabo. Z le nekaj preprostimi gumbi lahko v trenutku pripravite svoj najljubši kavni napitek. Poleg tega je Philips EP5443/90 tudi cenovno ugoden, kar se tiče kavnih aparatov višjega cenovnega razreda. Aparat ima tudi veliko funkcij, med katerimi lahko izbirate, vključno z možnostjo za espresso in kapučino ter celotno paleto nastavitev za temperaturo, količino kave in jakost. Ne glede na vrsto kave, ki vam je ljubša, jo bo skuhal Philips EP5443/90. S svojo odlično zmogljivostjo bo zagotovo hit med vsemi vrstami ljubiteljev kave.

Torej, če želite razširiti svoj repertoar za pripravo kave in navdušiti svoje prijatelje in družino s svojimi novimi veščinami bariste, potem je o teh aparatih vsekakor vredno razmisliti. S toliko različnimi vrstami kavnih napitkov, med katerimi lahko izbirate, vam ob jutranji skodelici kave ne bo nikoli več dolgčas! Zakaj torej ne bi še danes nadgradili svoje izkušnje s pripravo kave? Ne bo vam žal.