Uporabno
1005 ogledov

Kdo bo povezal slovensko politiko?

NSi
Godrnjanje nad politiki in ocene, da so vsi eni in isti, poslušamo leta in leta. Navzven je slika morda res takšna, še zlasti, če sodimo po ravnanjih teflonskih političnih akterjev. Stare zamere, vzorci iz nekdanjega sistema, vpletanje v gospodarstvo in ideološke zanke so verjetno razlogi, da se v državi nič ne premakne.

Pa bi se lahko, potreben je le kritičen pogled ter trezna presoja ponudbe v slovenskem političnem prostoru. Potrebujemo razvojno vlado, ki bo sposobna preseči ozke interese. In v taki vladi potrebujemo stranko, ki je zmerna, a odločna, dovolj previdna, a sodobna in ponuja razvojen program po vzgledu naprednih evropskih držav. Stranko, ki ni ujetnica ozkih interesov ali ega voditelja. V vladi potrebujemo Novo Slovenijo (NSi), ki je v sedanji ponudbi političnega repertoarja edini garant za zdrave spremembe in razvoj države. Tudi zato, ker jo vodi Matej Tonin, ki svoj pogled usmerja predvsem v prihodnost. »Zanima me prihodnost in vprašanje, kako bomo Slovenci živeli v prihodnje,« pravi.

Predsednik NSi je pokazal, da je neobremenjen, dovolj odločen ter drzen, da se postavi po robu tudi tistim, ki ga poskušajo ustaviti na poti k spremembam. Je politik prihodnosti. V spremembe resnično verjame in poudarja, da bo Slovenija uspešna takrat, ko bo pomembno, kaj znaš, in ne, koga poznaš.

Slovenija bo uspešna takrat, ko bo pomembno, kaj znaš, in ne, koga poznaš.

 | Avtor: NSi NSi
Razvojen program, konkretne rešitve

NSi misli resno, sporočajo v stranki, ki v svojem volilnem programu predstavlja 15 konkretnih rešitev, s katerimi želijo Slovenijo popeljati med 15 najbolj razvitih držav sveta. Gospodarstvu bi dali več kisika, davčno razbremenili delo in s tem vsem zaposlenim omogočili višje plače. Delo se mora splačati, poudarjajo v NSi. Delovno zakonodajo bi naredili bolj prožno, a hkrati tudi varno za zaposlenega.

»Za višje plače je potrebno znižati davke. Delo se mora splačati,« poudarjajo v NSi.

NSi predlaga tudi konkurenčnost v zdravstvu. Bolnik bo prosto izbral zavarovalnico, lahko pa bo tudi izbiral, ali se bo zdravil v javnem zavodu ali pri zasebniku. S tem bi skrajšali čakalne vrste. Na področju družinske politike in spodbujanja rojstev njihov program predvideva rešitev, da bi vsakemu otroku pripadal univerzalni otroški dodatek v višini 200 evrov. Ker je demografija neizprosna, NSi predlaga tudi ukrepe za zagotovljene in višje pokojnine.

NSi predlaga, da bi vsak otrok prejel univerzalni otroški dodatek v višini 200 evrov.

Brez NSi razvojna vlada ni mogoča

Glede na zelo resno pripravljen program, ki ga hvalijo tudi strokovnjaki, je potrebno z NSi na teh volitvah resno računati. Zdi se, da brez NSi in njenega programa razvojne vlade ne bo mogoče oblikovati. Matej Tonin z močno ekipo NSi tako neobremenjeno pušča vrata odprta za levosredinsko ali desnosredinsko vlado. Glas za NSi tako ne bo v nobenem primeru izgubljen. Je glas za prepotrebno svežino v skoraj že zastrupljeni slovenski politiki.