Uporabno
2397 ogledov

Kdo vse si lahko privošči pohištvo po meri?

Unsplash Unsplash
Ko gre za opremljanje notranjih prostorov, se nemalokrat znajdemo v zagati. Pohištvo mora biti estetsko in priročno obenem. Zdi se, da sta ti dve zahtevi pogosto sprti druga z drugo, saj je včasih nemogoče najti popoln kos. Ali sploh obstaja popolno pohištvo?

Človek je edinstveno in neponovljivo bitje, ki svoje življenje namenja ustvarjanju novega. Skozi zgodovino smo ljudje izumili nešteto strojev in izdelkov, zapisali smo na stotine matematičnih, kemijskih in fizičnih enačb, si domislili nemalo jezikov, s katerimi smo se naučili sporazumevati, in še bi lahko naštevali. Ljudje smo osupljiva bitja, saj naša domišljija ne pozna meja. Včasih so ustvarjali in izumljali, da bi si olajšali delo pri vsakdanjih opravilih, danes pa mnogim ni pomembna zgolj uporabnost predmeta, temveč njegov izgled. 

Unsplash | Avtor: Unsplash Unsplash

Je pohištvo po meri pametna investicija?

Zdi se, da vsi stremijo k drugačnosti. Vsak si želi biti unikaten, še posebno kar se tiče notranje opreme ter ambienta znotraj štirih sten. Tovrstne želje največkrat uresniči edinstveno pohištvo po meri, ki ima tako slabe kot tudi dobre plati. Mnogim že sama misel o takšnem pohištvu povzroča glavobol, pa vendar je tovrstna investicija s pravilno organizacijo lahko mačji kašelj. Za vse, ki vas mika investicija v pohištvo po meri, je elledecor opozoril na nekaj postopkov, ki se jih velja zapomniti, za piko na i pa s tem lahko privarčujete še nekaj evrov.

Unsplash | Avtor: Unsplash Unsplash

 

Kje začeti?

Še preden se zapodite v neskončno morje kombinacij in inspiracij, si vzemite čas in dobro razmislite o prostoru, kamor želite postaviti nov kos pohištva. Kaj sploh potrebujete in ali to res potrebujete? Kakšne so idealne dimenzije? Kam ga postaviti? Čemu bo služil? Večina tovrstno pohištvo postavi predvsem v spalnico ali jedilnico oziroma v tisti prostor, v katerem se pogosto zadržujejo. Ko ste potiho oblikovali svoj načrt, ga brez zadržkov delite z izbranim prodajalcem.

Unsplash | Avtor: Unsplash Unsplash

Pohištvo po meri je velika investicija, ki bo vaš dom bogatila še vrsto let. Prav zato morate poskrbeti, da bodo izbrani kosi prišli izpod rok usposobljenih strokovnjakov. Če ste brez idej, kje najti svojega mojstra, se obrnite na spletni portal Moja dejavnost, kjer vas čakajo strokovnjaki tako za stavbno pohištvo kot pohištvo po meri.

 

Pred nakupom si priskrbite vzorec

Če obstaja možnost, da si ogledate vzorce predmeta, ki vas zanima, nikar ne odlašajte in si ga skrbno oglejte. Zdaj še ni prepozno, da si premislite ali zgolj dodate kakšne popravke. Pohištvo po meri in stavbno pohištvo sta veliki investiciji, kjer si ni pametno privoščiti napak in nedoslednosti. Vsaka potencialna stranka se mora spoznati bodisi s tkanino ali drugimi materiali, ki jih namerava izbrati. Zakaj je sploh pomembno, da se spoznamo s potencialnim materialom pohištva? Kot primer lahko vzamemo tkanino za sedežno garnituro. Izbira se hitro zmanjša, če imate doma majhne otroke ali hišne ljubljenčke. 

Unsplash | Avtor: Unsplash Unsplash

Kaj vse pravzaprav počnete na kavču? Ali samo poležavate, mogoče občasno tudi nazdravite s kozarčkom žlahtne kapljice? Kako se bo tkanina odzvala v primeru, da se po njej polije vino? Tovrstne nezgode niso edina zadeva, o kateri bi morali dobro razmisliti. Kot smo omenili že na začetku članka, ljudje stremimo k estetiki. Se bosta izbran odtenek ali vzorec sploh dopadla prostoru? Kako pa je z obliko pohištva? Odgovoriti je treba na tisoč in eno vprašanje. Če si torej pred večjim nakupom privoščite manjši vzorec in ga doma dobro analizirate ter prespite svojo odločitev, obstaja bistveno manj možnosti za neuspešno naložbo.

Unsplash | Avtor: Unsplash Unsplash

Največjo ponudbo pohištva po meri in stavbnega pohištva ter podjetij, ki skrbijo za najrazličnejše in najzanimivejše izdelke, ki že vrsto let krasijo domove vsepovsod po Sloveniji, najdete na spletnem portalu Moja dejavnost. Uganete, česa se bodo strokovnjaki domislili tokrat?

 

Kaj se zgodi, če nam pohištvo ni všeč?

Nemalo primerov je, da stranki končni izdelek ni všeč. Morda ste se ušteli pri barvi ali dimenzijah. Nič zato. Dobra stvar pohištva po meri je ta, da izdelek vedno lahko dodelate. V zakup vzemite le to, da bodo nekatera podjetja za popravke zaračunala nekoliko več denarja.

Unsplash | Avtor: Unsplash Unsplash

Pohištvo po meri in stavbno pohištvo sta lahko za denarnico velik zalogaj. Na spletnem portalu Moja dejavnost boste našli najboljše strokovnjake, ki svoje storitve ponujajo po zavidljivo nizkih cenah, obenem pa poskrbijo za najboljšo kakovost daleč naokrog.

Unsplash | Avtor: Unsplash Unsplash

Zakaj je priporočljivo investirati v stavbno pohištvo po meri?

Pohištvo po meri je odlična investicija za vse, ki ste pri opremljanju radi natančni. Pa vendar ni zgolj pohištvo tisto, ki prostoru da karakter. Velik delež prispeva že primerna izbira vrat, oken, žaluzij in celo stopnic. Gre za elemente, ki poleg fasade pripomorejo k urejenosti in privlačnosti doma. Včasih je preprosto lažje in cenejše, če se odločimo za nakup stavbnega pohištva po meri. S tem prihranimo nekaj časa, da o izgledu in boljši kakovosti sploh ne govorimo. Pa naj gre za hišo ali stanovanje, stavbno pohištvo po meri je primerno za vsakogar. 

Unsplash | Avtor: Unsplash Unsplash

Ko se lotimo prenove ali gradnje doma, se zdi, da nas svet preplavlja s ponudbami, mi pa niti ne vemo, katero izbrati oziroma kako se tega sploh lotiti. Primerjava ponudb, risanje načrtov in nenazadnje tudi sama prenova niso enostavni podvigi. Priporočamo, da si poiščete pomoč in da za nasvet povprašate strokovne svetovalce, ki so s tovrstnimi projekti dobro seznanjeni. Najboljši nabor najdete na spletnem portalu Moja dejavnost. Le brž zavihajte rokave in naj se prenova začne!