Uporabno
5028 ogledov

Kokos, packanje, otroci in zabava

Mesec prazničnih obrokov Mesec prazničnih obrokov
Namesto plastelina pripravite slastno maso in v akcijo vključite svoje najmlajše. Iz kakovostnih Eurospinovih sestavin do ugodnih in božanskih kakavnih, rumovih in belih kroglic.

December je čas, ko se radi podružimo, si vzamemo čas za svojo družino in najdražje. Številni zaposleni starši imamo za otroke vse manj časa, zato jih lahko domiselno vključimo v svoje dnevne aktivnosti. Ena takšnih je priprava prazničnih sladic.

Pri tem velja pravilo – otrokom je zelo pomembna kakovost časa, ki ga preživite skupaj. Zato skupnih trenutkov ne zamorite z opozorili na čistočo, ne jezite se, če bo po končanem ustvarjanju kuhinja kot v apokalipsi. Bodite veseli in dobre volje, četudi bodo na koncu rumove ter bele kroglice neenakomernih oblik in velikosti ...

Preprosta, ugodna in hitra priprava

Pred nami je praznični december, ki velja za enega najbolj gurmanskih mesecev, zato smo za vas v sodelovanju z Eurospinom pripravili projekt: Mesec prazničnih obrokov. Sledite preprostim, ugodnim in nadvse slastnim receptom za razvajanje TUKAJ

Rumove kroglice so ena najbolj priljubljenih sladic, saj so hitro pripravljene, so majhne in res slastne. Pri nas jih pripravimo v dveh rundah – ena za otroke in ena za odrasle. Tisti rundi za otroke primešamo več kakava, otroci dodajo tudi čokoladne kapljice. Runda za odrasle pa vsebuje rozine, ki smo jih pred tem namočili v rumu.

Potrebujete:

-       piškoti Dolciando Biscotti Petit (200 g)

-       mleti sladkor (diamant) (80 g)

-       kokosova moka (za maso 80 g)

-       domači rum (količina je odvisna od količine rozin)

-       kakav v prahu (Dolciando) (70 g)

-       maslo (Land 200 g)

-       rozine (količina po želji)

-       kokosova moka za posip

Mesec prazničnih obrokov | Avtor: Saša Despot Saša Despot
S pomočjo Eurospina boste vrhunske sestavine dobili zares ugodno. Če boste sledili tedenskim akcijam, jih boste pripravili še ceneje. Aktualen katalog lahko pogledate TUKAJ.  

Priprava kroglic je preposta, morate pa začeti že nekaj ur pred samo pripravo. Rozine operite in jih dajte v skodelico z rumom. Če nimate radi močnega okusa po rumu, ga razredčite z vodo. Rozine pustite nekaj ur, da se napijejo tekočine. Prav tako nekaj ur pred pripravo vzemite iz hladilnika maslo, da se zmehča. Lahko izberete tudi maslo brez laktoze znamke Pascoli Italiani, ki bo od 2. do 8. decembra v akciji in boste zanj odšteli samo 1,35 evra.

Najprej s pomočjo multipraktika zmiksajte piškote, ki jih stresete v skledo in jim dodate zmehčano maslo, sladkor v prahu in kokosovo moko. Iz vsega skupaj zgnetete testo in ga prepolovite ter date v dve različni skledi. Eni polovici dodajte dve žlici ruma in rozine – ta polovica bo za odrasle. Drugi polovici dodajte kakav. Dobro premešajte in pustite obe polovici počivati eno uro v hladilniku, lahko tudi več.

Na pultu ali mizi pripravite prt, v krožnik posujte kokosovo moko, zraven pa postavite pladenj, na katerega bodo otroci odlagali svoje umetnine. Nato prepustite delo otrokom, naj sami oblikujejo poljubno velike kroglice, ki jih povaljajo v kokosovi moki in dajo na pladenj. Za nagrado lahko na koncu pojejo čisto svojo kakavovo kroglico. Za ves pladenj kroglic boste porabili le 3,5 evra, če računamo, da boste porabili le malo ruma in kakava ... 

Mesec prazničnih obrokov | Avtor: Mesec prazničnih obrokov Mesec prazničnih obrokov

Poleg temnih seveda prijajo tudi bele kokosove kroglice.

Za bele kroglice boste potrebovali

-       0,5 l smetane za stepanje

-       150 g kristalnega sladkorja

-       300 g kokosove moke

-       2 vanilijeva sladkorja

-       oreške (mandlji, lešniki)

-       kokosova moka za posip

Za veliko količino belih kroglic boste v Eurospinu odšteli le malo denarja: Če imate doma sladkor in vaniljin sladkor, boste za dve smetani (250 ml) odšteli skupno 1,70 evra, za 400 gramov kokosove moke 1,58 evra, za sto gramov olupljenih mandljev pa samo 1,29 evra. Skupaj torej manj kot 4,6 evra. Če bi kupili še vanilijev sladkor  (5 vrečk stane 0,19 evra) in navadni kristalni sladkor (vreča stane 0,65 evra), bi skupaj za celotno sladico, pri kateri vam bodo sestavine še ostale, odšteli manj kot 5,5 evra. 

Najbolje bo, če naredite maso še pred samim ustvarjanjem. V posodi zmešajte sladko semtano, ki je ne stepete, dodate sladkor, kokosovo moko in vanilijeva sladkorja, dobro premešate in postavite čez noč v hadilnik. Naslednji dan naj otroci oblikujejo še bele kroglice – naj vanje ne pozabijo vstaviti lešnikov ali mandljev.

Mesec prazničnih obrokov | Avtor: Mesec prazničnih obrokov Mesec prazničnih obrokov

Cenovno ugodne Eurospinove izdelke lahko dobite še ceneje, če redno spremljate kataloge s popusti. Aktualni katalog je dostopen TUKAJ.