Uporabno
8198 ogledov

Kolagen NE DELUJE! Razen če...

Kolagen DELUJE! Vendar ne storite te usodne napake! Popolna postava
Zagotovo ste že slišali za kolagen, čudežno beljakovino, ki je navdušila ves svet? Tudi nutricionisti, dermatologi in gastroenterologi so si edini, da gre za izjemen vir mladosti. Toda, pozor! Še zdaleč ni vsak kolagen koristen za vašo kožo in telo. Da se izognete razočaranju, morate nujno vedeti naslednje.

Je slovo od mladostnega videza nujno ali obstaja pot do večne mladosti?

Ko smo mladi, se nam zdijo gladka, mehka in nežna koža, napeta lička in bujni lasje samoumevni. Ne ukvarjamo se s tem, da bomo nekega dne z nostalgijo mislili na tiste lepe, brezskrbne dni. Ob pogledu v ogledalo bomo iskali svežino in napetost kože ter lesket mladih let. Seveda, zrelejša leta imajo svoj čar in radosti, a v kom od nas se ne skriva želja po tem, da bi bil za vedno mlad? So to le sanje ali morda obstaja način, da jih uresničite?

Kolagen DELUJE! Vendar ne storite te usodne napake! | Avtor: Popolna postava Popolna postava

Naj vam zaupamo, da način za to res obstaja! Ne, ne gre za nobeno čarovnijo, ampak za sestavino, ki je vsem na dosegu roke. In kje se skriva ta vir mladosti?

Ključ do rešitve se skriva tukaj!

Danes o kolagenu slišite že skoraj na vsakem koraku. Ta »čudežna beljakovina«, ki jo zna vaše telo samo proizvesti,  je namreč izredno pomemben gradnik organizma. Od njega sta odvisna tako vaš videz, kot tudi dobro počutje. Kolagen ima bistven vpliv na vaše telo in prav njemu se lahko zahvalite za sijočo kožo, bujne, goste lase in trde nohte. A kaj, ko le ni vse tako preprosto.

V največji meri namreč prav vi sami odločate o tem, kakšen vpliv bo imel ta »čudežni element« na vaše telo. A pri tem morate biti pozorni , saj ste hitro lahko žrtev zahrbtnega zavajanja.

Izognite se skriti pasti, ki vodi v zahrbtno prevaro in razočaranje.

Na trgu je ogromno ponudbe in različnih informacij. A bodite pozorni, saj vam tisto najpomembnejše ponavadi ostane prikrito. Kaj to je, boste izvedeli kmalu, a prej morate dobro razumeti, kaj sploh je kolagen in zakaj je tako pomemben za naše zdravje in telo.

 

Ključna dejstva o kolagenu, ki jih morate poznati

Kolagen je bistven gradnik vašega telesa. Najdemo ga tako v koži, laseh, nohtih, kot tudi v mišicah in kosteh. Ta beljakovina je celo tako pomembna, da v svetu zdravja in lepote že nekaj časa zaseda prvo mesto. Zakaj? Zato, ker se učinki kolagena odražajo na vašem celotnem telesu, še posebej pa kolagen vpliva na:

  • sijaj in napetost kože,
  • gostoto in lesk las,
  • zdravje sklepov,
  • moč imunskega sistema,
  • trdoto in zdravje nohtov ter
  • prepustnost črevesne stene.

Ta edinstven element ni čudežni prah iz stekleničke, ampak gre za fantastično snov, ki jo zna vaše telo tvoriti kar samo! Kolagen je temeljna sestavina vašega telesa, za katero velja:

  • kolagen najdemo povsod - v kosteh, sklepih, vezivnih tkivih, laseh, nohtih, zobeh;
  • kolagen predstavlja kar 30 % vseh beljakovin v telesu, tudi tistih v notranjih organih in mišicah;
  • kolagen je najbolj zastopana beljakovina v človeškem telesu.

Čudovito, kajne? Kje torej leži problem?

Bistven dejavnik, ki se ga morate zavedati je, da vse dobre lastnosti kolagena ne rešujejo vaše glavne težave. Kolagen ima namreč, tako kot večina stvari v življenju, le omejen rok trajanja. Torej kolagen, ki ga tvori vaše telo, ne predstavlja rešitve, ki bi trajala večno in vam tako omogočala neizčrpen vir mladosti.

Kolagen DELUJE! Vendar ne storite te usodne napake! | Avtor: Popolna postava Popolna postava

Ko se začnejo pojavljati znaki staranja

Kot so razkrile številne raziskave po svetu, se po 25. letu v vašem telesu začne precej neprijeten pojav. V tej starosti začne vaš organizem počasi izgubljati potencial za tvorbo svežega kolagena, proizvodnja tega bistvenega elementa za ohranjanje mladosti pa se občutno zmanjša.

Ta proces sicer zaznamo že po 20. letu starosti, ko proizvodnja kolagena naglo upade, še hitrejši in bolj opazen pa je po 30. in 40. letu. Ta negativni proces se seveda nadaljuje in do takrat, ko boste stari 80 let, bo vaša koža proizvajala kar 75% manj kolagena kot pri 20-ih. Ta ogromen upad pa še ni vse; še slabše, ne samo, da vaša koža ne zmore proizvajati več toliko kolagena kot včasih, ampak ga celo izgublja.

Seveda to prej ali slej privede do situacije, ko potrebe vašega organizma po kolagenu niso zadovoljene in živite s stalnim primanjkljajem te bistvene beljakovine. To se začne odražati tako na vašem videzu kot v telesu. Začne se dogajati ravno tisto, čemur se želite izogniti in česar se bojite.

Pomanjkanje kolagena začne na vašem telesu povzročati neželene spremembe, ki jih bodo vsi opazili. Gre za vse vidnejše znake staranja, kot so:

  • vse bolj izrazite gube,
  • povešena in uplahnjena lica,
  • ohlapna, viseča koža,
  • redkejši lasje brez sijaja,
  • krhki, lomljivi nohti,
  • boleči sklepi.

 

Ali obstaja način za upočasnitev procesa staranja

Vse pa le ni tako črno. Res je, da se vaše telo z leti ne more izogniti manjši sposobnosti proizvodnje kolagena, vendar pa obstaja rešitev za to na videz nerešljivo težavo. Kot kažejo raziskave, lahko namreč sami ogromno storite za to, da zmanjšate ta kolagenski primanjkljaj. Številne študije so namreč potrdile dve razveseljujoči dejstvi.

  1. Proces staranja lahko sami bistveno upočasnite.
  2. Način, da ohranite ali povrnete mladostni videz, dejansko obstaja.

Vendar, pozor, zgornje velja le pod pogojem, da upoštevate znanstvena dognanja in se izognete usodni napaki!

Kot že veste, je kolagen beljakovina, ki se nahaja v vašem telesu in je ključni gradnik vaše kože, las in nohtov, pa tudi kosti, mišic in sklepov. Ker gre za beljakovino, lahko dejansko sami odločate o tem, koliko se je nahaja v vašem telesu. Ob pomanjkanju kolagena lahko torej vašemu telesu pomagate tako, da vanj vnesete dodatne količine te bistvene beljakovine.

Obstajata dve različni obliki kolagena, ki ju lahko vnesete v vaš organizem:

  • naravni kolagen, ki se nahaja v hrani oz. v nekaterih živilih,
  • kolagen v hidrolizirani obliki.

 

Razlog, zakaj naravni kolagen ni učinkovit

Vir naravnega kolagena, ki ga lahko dodatno vnesete v telo, je v določeni hrani. Živila, kot so goveja ali kostna juha ter želatina vsebujejo naravni kolagen, ki ga lahko zaužijemo. Želatina v bistvu predstavlja kuhano obliko kolagena. Poleg hrane, s katero kolagen vnesemo, pa obstajajo tudi živila, ki spodbujajo njegovo nastajanje v telesu. To je na primer temno zelena listnata zelenjava, kot je ohrovt, blitva, brokoli, špinača, poleg tega pa še sadje, ki vsebuje veliko vitamina C – kivi, pomaranče, ananas, suhe slive in podobno.

Sliši se torej enostavno, vendar ta rešitev žal ni učinkovita. Zakaj?

Eden od razlogov se skriva v tem, da se v teh živilih nahaja zelo majhna količina kolagena. Morali bi zaužiti na litre kostne juhe vsak dan, da bi kolagen iz nje dejansko sprožil pozitivne učinke in vidne spremembe.

Druga, večja težava je v tem, da ga vaše telo ne more učinkovito izkoristiti, saj ima naravni kolagen zelo slabo absorpcijo. Že tako slab izkoristek pa se pri nezdravem življenjskem slogu še zmanjša.

Zdrava prehrana in na splošno zdrav način življenja lahko delno vplivata na počasnejšo izgubo in uničenje kolagena. Stresni dejavniki in škodljivci, ki ste jim vsakodnevno izpostavljeni, pa kolagen iz telesa še dodatno črpajo. Posebej bodite pozorni na:

  • predelane sladkorje,
  • kofein,
  • alkohol,
  • kajenje,
  • stres,
  • UV-žarke,
  • premalo vitamina C,
  • premalo antioksidantov,
  • premalo spanca.

Kolagen DELUJE! Vendar ne storite te usodne napake! | Avtor: Popolna postava Popolna postava

Ni vsak kolagen enako učinkovit!

Če želite ohraniti ali povrniti mladosten videz in dobro počutje, morate vedeti, da obstaja veliko različnih tipov in vrst kolagena. A med vsemi temi je le ena, ki je edina učinkovita v prizadevanju in boju proti staranju. To je kolagen v hidrolizirani obliki. Gre za kolagen, ki  ga s pomočjo encimskega postopka razgradijo na manjše delce. V taki, hidrolizirani obliki, je kolagen dosti bolj primeren in učinkovit za vnos v vaše telo.

Za razliko od naravnega kolagena, ki ga najdemo v nekaterih živilih in ima slab izkoristek, se namreč lahko kolagen v hidrolizirani obliki pohvali s kar 5-krat boljšo absorpcijo.

Ta oblika kolagena dokazano deluje in njegova izjemna zmožnost absorpcije je razlog, da je kolagen v hidrolizirani obliki svetovna uspešnica, ki dosega ogromno povpraševanje.

Hkrati z navdušenjem pa veliko kupcev naleti na hladen tuš in sledi veliko razočaranje.

V trenutku so namreč trg preplavili izdelki, ki ponujajo čudežno rešitev. Pojavili so se številni izdelki »anti-aging« industrije, tablete, napitki, kreme, naenkrat vsi z dodatkom hidroliziranega kolagena. Obljube so bile velike: sijoča, napeta koža, bujni, lesketajoči lasje, močni nohti, zdravi sklepi... A kmalu se je izkazalo , da so bili uporabniki zelo razočarani, saj izdelki niso delovali!

 

Edina vrsta kolagena, ki vas ne bo razočarala

Visokoletečim obljubam o čudežnih učinkih je tako sledil trd pristanek. Namesto izjemnih rezultatov in večne mladosti so številni ostali predvsem jezni in močno razočarani. Ne le, da niso povrnili mladosti, ampak so bili celo prevarani.

Lasten interes in zaslužek je bil namreč večini proizvajalcev pomembnejši kot reševanje problema. Zato so kupcem zamolčali pomembno dejstvo, da ni pomembna samo oblika kolagena, ampak da ključno vlogo igra tudi raznolikost. Znanstveniki so namreč odkrili, da obstaja kar 28 različnih tipov kolagena, ki pa niso vsi enako pomembni.

Ugotovili so, da ključno vlogo za mladosten videz odigrajo  4 tipi:

  • kolagen tipa I,
  • kolagen tipa III,
  • kolagen tipa V in
  • kolagen tipa X.

Pri analizi izdelkov, ki so poplavili trg, pa so prišli do šokantnih ugotovitev. Najmanj 95% vseh izdelkov z dodanim kolagenom namreč sploh ni vsebovalo teh bistvenih tipov!

V najboljših primerih so izdelki vsebovali največ dva tipa kolagena, vsi ostali pa le enega ali celo nobenega od ključnih! Ni čudno, da tovrstni izdelki niso prinesli obljubljenih učinkov in potrošniki so bili grobo zavedeni. Še huje pa je to, da so izgubili zaupanje v delovanje kolagena in začeli dvomiti v to res izjemno rešitev!

Ravno ti razlogi so nas privedli do tega, da postavimo stvari na svoje mesto in vam ponudimo res delujočo, zaupanja vredno in najboljšo možno rešitev.

Dokazano je namreč, da hidroliziran kolagen deluje! Tudi vi imate možnost, da se prepričate in preizkusite njegove izjemne učinke, ki bodo opazni na vašem telesu:

  • napeta, sveža koža,
  • gostejši lasje,
  • močnejši nohti,
  • zdravi sklepi,
  • močan imunski sistem.

Vse, na kar morate biti pozorni, je, da se odločite in zaupate samo preverjeni in celostni rešitvi.

Kolagen DELUJE! Vendar ne storite te usodne napake! | Avtor: Popolna postava Popolna postava

Edinstven Golden Tree Premium Collagen Complex prinaša nekaj posebnega

Gre za unikatno rešitev, ki s svojo kompleksno formulo pokrije in zadosti potrebam po vseh 4 ključnih tipih kolagena. Izdelek je sad domačega znanja in izkušenj, preizkusi pa so potrdili, da boste z njim v najkrajšem možnem času resnično dosegli želene rezultate.

Eden ključnih dejavnikov vrhunske učinkovitosti  je dejstvo, da ta visokokakovostni kolagenski kompleks predstavlja 100% naravno rešitev.

Da boste čim hitreje nadoknadili vaš nevaren kolagenski primanjkljaj, pa smo med sestavine dodali tudi:

  • hialuronsko kislino,
  • siliko,
  • vitamin C,
  • MSM.

Čas je, da zaupate skrb za svoj videz, ohranjanje mladosti in svežine preverjeni rešitvi z dokazanim delovanjem in se končno razveselite tako dolgo pričakovanih učinkov.

Naziv te fantastične rešitve je Golden Tree Premium Collagen Complex.  Gre za 100% naravni, slovenski izdelek, ob njegovi izdelavi pa smo upoštevali najvišje evropske standarde.

Kolagenski kompleks proizvaja napredno in vrhunsko podjetje, ki posveča glavno skrb napredni proizvodnji hrane in prehranskih dodatkov v varnem, sterilnem okolju. Kompleks predstavlja mešanico vseh 4 bistvenih tipov kolagena in ne vsebuje GSO, težkih kovin ali drugih toksinov. Podjetje, ki ga proizvaja, se ponaša tudi z mednarodno priznanim EKO certifikatom.

Zaupajte preverjeni rešitvi, popolnoma brez rizika.

V naš preverjeni izdelek zaupamo tako močno, da smo vam pripravljeni povrniti celotno kupnino, če vas Golden Tree Premium Collagen Complex ne bo popolnoma navdušil in prinesel obljubljenih rezultatov. To je nekaj, kar vam ne bo ponudil nihče drug na trgu, kajti le mi tako zaupamo v svoj produkt!

Zagotovite si torej nakup brez vsakršnega tveganja!

V primeru, da v 60 dneh ne boste popolnoma zadovoljni z učinki, nam enostavno vrnite prazno embalažo. Povrnili vam bomo celotno kupnino, do zadnjega centa. A prepričani smo, da to ne bo potrebno, saj so številni kupci že dokazali, da so nad izdelkom navdušeni. In verjemite, da boste med njimi tudi vi!