Uporabno
72 ogledov

Kolagen shot za mladosten videz in boljše počutje

Ženska, lepota, obraz, mladost, gube, koža, oči, dioptrija Profimedia
Kolagen je trenutno eno izmed najbolj priljubljenih prehranskih dopolnil na trgu.

Kolagen shot je koncentrirano prehransko dopolnilo za mladosten videz in splošno boljše počutje.

Kolagen je trenutno eno izmed najbolj priljubljenih prehranskih dopolnil na trgu. Kompleksna beljakovina, ki je sestavljena iz kar 19 različnih aminokislin, ima namreč pomemben vpliv na naše telo.

Zato ne preseneča dejstvo, da lahko pomanjkanje kolagena vodi do nastanka gub, celulita, suhe kože, poslabša mobilnost sklepov ter vodi do pomanjkanja sijaja v laseh in slabše elastičnosti kože.

Kolagen shot | Avtor: Gaia Naturelle Gaia Naturelle

S starostjo, približno po 25. letu začne proizvodnja lastnega kolagena v telesu upadati. Naše telo naj bi vsako leto po 25. letu proizvedlo kar 1,5 % manj kolagena.

Čeprav naše telo lahko sintetizira kolagen iz aminokislin, ki jih zaužijemo, se naravna proizvodnja kolagena v našem organizmu z leti zmanjšuje. Kolagen sicer lahko najdemo tudi v nekaterih živilih, vendar je absorpcija naravnega kolagena iz hrane zelo slaba.

Nahranite svoje telo tudi od znotraj – Kolagen shot

Kolagen shot vsebuje popolno kombinacijo treh sestavin - hidroliziran ribji kolagen, MSM in vitamin C. Zakaj so te tri sestavine popolna kombinacija?

Ko smo formulirali recepturo za Kolagen shot, sem imela 3 zahteve. Izdelek mora vsebovati ribji kolagen s širokim spektrom velikosti molekul peptidov, MSM in vitamin C. Zakaj? Ker kombinacija teh treh aktivnih učinkovin odlično izpopolnjuje delovanje vsake posamezne učinkovine.

Kolagen shot | Avtor: Gaia Naturelle Gaia Naturelle

Formulo smo obogatili še s hialuronsko kislino, biotinom, vitaminom B6 ter cinkom. Hialuronska kislina napolni prostor med kolagenskimi vlakni, ter poskrbi za navlaženost vaše kože in sklepov. Biotin poskrbi za močne lase in čvrste nohte, cink pa prispeva k ohranjanju zdravih las, nohtov in kože ter ima vlogo tudi pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Aktivne učinkovine blagodejno vplivajo na vašo kožo in poskrbijo za celovito nego telesa od znotraj, mladosten videz, ohranjanje lepih las, čvrstih nohtov in gibljivih sklepov.

Kolagen shot – več kot samo lepotno prehransko dopolnilo

Čeprav je kolagen v anti-age industriji poznan kot lepotno prehransko dopolnilo je veliko več kot to. Vloga kolagena v telesu je zelo pomembna, saj pomaga pri razvoju organov, celjenju ran in tkiv, obnovi roženice, dlesni in lasišča. Lahko bi rekli, da kolagen deluje kot ''lepilo'', ki drži naše telo skupaj, saj je odgovoren za stabilnost in trdnost telesnih tkiv.

Mlado kožo v 80 % sestavlja kolagen tipa I in okoli 15 % kolagen tipa III. S staranjem se sposobnost sinteze kolagena zmanjša, kolagenske fibrile pa postanejo debelejše in krajše. Posledično se gostota kolagena in elastina v dermisu zmanjša, zaradi česar se poslabša tudi struktura in elastičnost kože.

Kolagen shot | Avtor: Gaia Naturelle Gaia Naturelle

Taka koža ne more več vzdrževati svoje oblike in se ne more več tako ''tesno prilegati obrazu in postane bolj ohlapna, pojavljati se začnejo tudi gubice.

Pomanjkanje kolagena pa močno vpliva tudi na sklepe. Fleksibilnost sklepov in kosti je namreč v veliki meri odvisna od prisotnosti kolagena. Karikirano bi lahko rekla, da je kolagen "WD-40" našim sklepom, vezivom, hrustancu, kot je "WD-40" mazilo za verigo na vašem kolesu. Če ta ni "podmazana" boste kolo s težavo pripeljali iz točke A na točko B. Pomanjkanje kolagena v vezivno-hrustančnih delih telesa lahko povzroči nemalo težav, ki pričnejo oteževati gibanje.

Kakšni so torej učinki Kolagen shota?

Kako torej nadomestimo izgubljen kolagen v telesu? Izgubljenega kolagena ne moremo nadomestiti, lahko pa zaščitimo preostali kolagen v telesu in z jemanjem kolagena v obliki prehranskega dopolnila spodbudimo telo, da začne samo ponovno tvoriti več kolagena.

Prehranska dopolnila s kolagenom, namreč vsebujejo hidroliziran kolagen. Kaj to pomeni? To pomeni, da je pri postopku izdelave prehranskega dopolnila kot je Kolagen shot, uporabljen postopek hidrolize, kjer je kolagen razbit na manjše osnovne gradnike, imenovane peptide.

Peptidi se v prebavnem traktu lažje razgradijo na njihove osnovne gradnike – aminokisline in se posledično lažje absorbirajo.

Z dodajanjem kolagena lahko tako upočasnimo znake staranja in izboljšamo hidracijo kože, poskrbimo za trše nohte in bolj močne lase. Raziskav o vplivu kolagena na lase in nohte res primanjkuje, dejstvo pa je, da je kolagen bogat z aminokislinami, ki jih telo potrebuje za tvorbo keratina v nohtih in laseh.

Čeprav anti-age industrija kolagen predstavlja kot "lepotno" prehransko dopolnilo, je lahko tudi dodatek za izboljšanje gibljivosti sklepov in vzdrževanje normalne kostne integritete.