Uporabno
3484 ogledov

Kolekcija nakita Marca Bicega, ki vas bo naravnost osupnila!

Malalan Malalan
Zmenek, poslovni sestanek, družinsko srečanje. Dogodki, ko se uredimo od glave do pet, ne pozabimo pa niti na nakit. Nanj pogosto gledamo kot na modni dodatek, s katerim dopolnimo videz. A nakit je veliko več kot to. V nadaljevanju vam predstavljamo galerijo čudovitih kosov in hkrati razkrivamo, kakšni so trendi in na kaj biti pozoren, ko se odločite pokloniti kos nakita.

Sreča se skriva v majhnih stvareh, pravi znani rek. In zagotovo drži, da vsaka predstavnica nežnejšega spola bolj žari, če njen videz krasijo uhančki, zapestnica ali kakšen drug kos izbranega nakita. Pa ne gre samo za dopolnitev izgleda, nakit Marco Bicego poudari ženstvenost, samozavest in eleganco.

Malalan | Avtor: Malalan Malalan

Nakit že tisočletja nosi pomembno vlogo. Iz zgodovine izvemo, da so ga stare civilizacije cenile, saj so z njim poudarjale naravno lepoto.

Malalan | Avtor: Malalan Malalan
Različni kosi so simbolizirali sporočila, kot so varnost, modrost, eleganca in blaginja, danes pa mnoge pripadnice ženskega spola rade nosijo zlat nakit kot simbol ženstvenosti. Ko se odločamo za nakup prstana, zapestnice, uhanov – pa naj bo zase ali kot darilo – je smiselno razmisliti, kaj želimo s svojim izborom sporočiti. In tako kot pri vseh ponudnikih je tudi v svetu oblikovanja nakita zelo pomembno, kdo stoji za kreacijami, med katerimi bomo izbrirali.

Enkraten in nezamenljiv slog

Starodavna tradicija, kjer se je rodilo italijansko draguljarstvo, se odslikava tudi v kreacijah Marca Bicega. Zlate zapestnice, uhani, prstani … vsak kos nakita je edinstven, unikaten. Njegove kreacije so resnične ikone rokodelstva, navdihujejo pa jih organske oblike narave, ki se utelesijo v lepoti 18-karatnega rumenega zlata in pisanih dragih kamnov.

1/7
Malalan

Kaj nas naredi še posebej lepe?

Posebne priložnosti, kot so poroke, podelitve nagrad, priznanj, zaključki projektov (poslovni ali študijski), zabave in obletnice, zagotovo ne bi bile enako zapisane v naš spomin, če se takrat ne bi počutili lepo in samozavestno. Nakit ima nedvomno sposobnost, da poudari najboljše v naših potezah. Ko smo zadovoljni s svojim videzom, se dobro počutimo, izžarevamo samozavest in s tem vplivamo tudi na druge. In pomemben kamenček v tem mozaiku so tudi čudovite zapestnice in zlati prstani z dragimi kamni v nam ljubi barvi.

Malalan | Avtor: Malalan Malalan

Prstan je odličen poklon in izraz ljubezni. Naj bo to v obliki zaročnega ali poročnega prstana ali pa kot darilo samemu sebi. V kolekcijah Marca Bicega Jaipur in Lunaria boste našli prstane iz zlata in drugih materialov, v katere so vdelani dragi in poldragi kamni najvišje kakovosti.

Z nakitom Jaipur se Marco Bicego ponovno vrača h klasični verigi in jo reinterpretira s sodobnim pridihom za resnično brezčasen stil. Mojstri rokodelci površino členov ročno gravirajo z uporabo starodavne tehnike, ki daje vsakemu elementu čudovito svilnat občutek.

Malalan | Avtor: Malalan Malalan

Kolekcija Lunaria pa črpa navdih iz lepote narave, hkrati pa ponuja čiste, osnovne in očarljive dizajne. Ta dragocen material je skovan v lahke in namerno nepravilne lističe, ki so ročno gravirani in zasnovani s tankim kontrastnim profilom iz poliranega zlata. Zlati lističi se potem kombinirajo z belo ali črno biserovino, diamanti ali mlečnimi akvamarini.

Malalan | Avtor: Malalan Malalan
Zlato je izjemno trajnostna in plemenita kovina. Ne samo da je vedno v trendu in da z njim ne boste nikoli zgrešili, tudi njegova vrednost nikoli ne usahne. In medtem ko nekatere navdušujejo klasične oblike z modernim pridihom, pa drugi prisegajo na zlat nakit, ki se zasveti skupaj z ametistom, akvamarinom, diamantom in drugimi dragimi kamni.

Zakaj imajo ženske tako rade diamante? Znameniti rek Marilyn Monroe pravi, da so diamanti dekletovi najboljši prijatelji. Soprogi, partnerici ali prijateljici pa podarjen diamant sporoča samo eno – ljubezen in hvaležnost. Diamante si namreč poklanjamo v znak ljubezni, pravega prijateljstva ali posebnih vezi. Prav tako veljajo za darilo, ki je večno in ki lahko čudovito dopolni prav vsak izgled.

Kaj podariti – prstan, uhane, zapestnico?

Priložnosti, ki se jih veselimo in smo nanje ponosni, so razlog za obisk zlatarskega ateljeja Malalan. Če ste se znašli v dilemi, kaj podariti oziroma se v res čudovitem naboru ne boste mogli odločiti, naj vas pomirimo – zaradi izkušenj in poznavanja trendov obdarovanj vam bodo v ateljeju Malalan znali prijazno svetovati in pomagati pri izbiri.

Preverite in očarajte – sebe in tiste, ki jih imate radi.

1/15
Malalan

Malalan – zgodba o družini

Vse se je začelo pred dobrimi 70 leti, ko je gospod Anton sprejel odločitev, da bo domač hlev preuredil v delavnico, kjer bo lahko opravljal njemu najljubše delo. Takrat najbrž nihče ni upal pomisliti, da se je s to idejo začela pisati izjemno uspešna zgodba. Družina Malalan je namreč v tem času postala vodilno podjetje urarstva in draguljarstva v Sloveniji in na Hrvaškem. A bolj kot to navdušuje dejstvo, kako lahko starši navdihnemo svoje otroke in jim predamo svojo dediščino znanja. Temelji uspeha družine Malalan ležijo namreč v treh močno povezanih  generacijah, ki verjamejo v skupne sanje. In prav to se odslikava tudi v nakitu, pod katerega je podpisana družinska tradicija.