Uporabno
59 ogledov

Koliko boste zapravili za Black Friday?

ENAA Enaa
Čeprav črni petek oziroma Black Friday prvotno izvira iz Združenih držav Amerike, se je v zadnjih letih zelo razširil in postal popularen tudi pri nas, zato mu kupci, predvsem pa tudi trgovci, namenjajo čedalje več pozornosti.

Črni petek je dan, ki v Združenih državah Amerike sledi zahvalnemu dnevu in tradicionalno naznanja začetek božične nakupovalne sezone. Na ta dan večina trgovin že zelo zgodaj zjutraj odpre vrata in ponudi posebne akcijske cene, s katerimi želijo otvoriti prihajajočo nakupovalno mrzlico. Besedna zveza »črni petek« sicer izvira iz Filadelfije, kjer so jo sprva uporabljali v povezavi s prometnim kolapsom, ki je sledil prazničnemu zahvalnemu dnevu, kasneje pa so besedni zvezi dodali dopolnitev, ki pravi, da »črni petek« označuje trenutek, ko trgovci začnejo ustvarjati dobiček oziroma preidejo iz rdečih v črne številke. Črni petek v Evropi, kot smo že omenili, poznamo predvsem zadnjih nekaj let, in tudi pri nas naznanja začetek decembrske nakupovalne mrzlice. Med izjemami pa niso niti slovenski trgovci, ki za črni petek pripravijo posebne akcijske ponudbe.

Spletna trgovina Enaa je bila pred desetletjem prva pri nas, ki je začela s posebnimi akcijami, povezanimi s črnim petkom, tudi letos pa bodo pripravili širok izbor Black Friday ponudb. V ospredju akcijskih ponudb bodo še posebej televizorji, računalniška oprema, novi robotski sesalniki, baterijski sesalniki, igrače, brivniki, depilatorji, oprema za avtomobile, e-bralniki, logitech miške in tipkovnice ter še marsikaj drugega.

ENAA | Avtor: Enaa Enaa
V spletni akciji boste lahko izbirali med številnimi različnimi modeli televizorjev znanih blagovnih znamk, ki jih odlikujeta odlična ločljivost slike in kvaliteten zvok. Večina televizorjev v ponudbi se umešča med Smart TV, kar pomeni, da so opremljeni z različnimi operacijskimi sistemi (odvisno od modela televizorja) in omogočajo uporabo najrazličnejših aplikacij in platform za pretočne vsebine, kot so Netflix, HBO itd. Televizijski sprejemniki v spletni trgovini Enaa se lahko pohvalijo z naprednimi procesorji, pri večini pa je zagotovljena tudi podpora za formate HDR, kar poskrbi za večjo jasnost temnih in svetlih površin. Nekateri televizorji imajo na voljo tudi podporo za Dolby Vision, kar zagotavlja kinematografsko doživetje sredi domače dneve sobe – uživali boste lahko v resnično vrhunski sliki, nič manj pa ne boste navdušeni tudi nad zvokom. Nekateri naprednejši televizorji imajo na voljo tudi glasovno upravljanje, zato je uporaba televizorja in iskanje kanalov bistveno lažje in hitrejše.

Pri akcijski Black Friday ponudbi boste med robotskimi sesalniki lahko izbirali med klasičnimi, ki so namenjeni suhemu sesanju, kot tudi tistimi, ki omogočajo oboje – mokro in suho sesanje. Robotski sesalniki večino dela opravijo sami, vaša naloga je le, da jih nastavite na želene nastavitve, nato pa jih pustite, da opravijo svoje delo. Po zaslugi odličnega navigacijskega sistema se robotski sesalniki dobro znajdejo v prostoru in še pravi čas zaznajo stopnice in ovire, ki sem jim spretno izognejo. Še posebej so primerni za domove s hišnimi ljubljenčki, kjer je čiščenje potrebno vsak dan, počistijo pa tudi mesta pod pohištvom ali težje dostopna mesta, zaradi česar vam ni treba posebej premikati ali odmikati pohištva. Večino robotskih sesalnikov odlikuje zmogljiva polnilna baterija, v primeru, da se robotski sesalnik med delovanjem izprazni, pa bo poskrbel za samodejno polnjenje na postaji. Sesalniki so narejeni za sesanje različnih talnih površin, naprednejše robotske sesalnike pa lahko s pomočjo aplikacije upravljate tudi na daljavo. Tako lahko v primeru, ko vas ni doma, zaženete sesalnik, ga ustavite, preusmerite ali kako drugače preverjate njegovo stanje in lokacijo.

Poleg velike in raznolike izbire vseh vrst televizorjev in robotskih sesalnikov boste v Enaa spletni akcijski ponudbi za Black Friday lahko izbirali še med številnimi drugimi gospodinjskimi aparati bele tehnike, ki jim bodo s tem namenom pošteno znižali cene. Če ste torej ravno v fazi nakupovanja aparatov, ki vas lahko sicer kar pošteno udarijo po žepu, predlagamo, da z nakupom še malo počakate in na črni petek obiščete spletno trgovino Enaa. Pred tem lahko že pobrskate med številnimi izdelki ter si izberete svoje najljubše, kar vam bo na črni petek olajšalo nakupovanje. Vsekakor boste na ta dan prihranili kar nekaj denarja, nekateri trgovci namreč na črni petek ponujajo tudi več kot 50-odstotne popuste, kar se pri nakupu dražjih izdelkov (kot so na primer gospodinjski aparati in aparati bele tehnike) vsekakor pozna.

Nakupovanje še nikoli ni bilo tako enostavno, še posebej če spletno nakupovanje odlikuje hitra dostava, zaradi česar na svoje izdelke ne čakate predolgo, kar pa je vsekakor prednost spletne trgovine Enaa. Kupite torej kvalitetne izdelke, preden jih zmanjka!