Uporabno
5556 ogledov

Koža okrog oči potrebuje posebno nego

L’Occitane
1/2
L’Occitane

Pri francoski znamki L’Occitane se dobro zavedajo, kaj naša koža potrebuje in katerim delom moramo nameniti posebno pozornost. Z vrhunskimi izdelki in strokovnimi nasveti v Sloveniji že 20 let skrbijo za popolno nego in videz vaše kože. Mi pa se tokrat posvečamo negi občutljivega predela okrog oči.

Ste vedeli, da je koža okrog oči od pet- do desetkrat tanjša kot na drugih predelih obraza in da je zato bolj občutljiva? Poleg tega je okrog oči tudi zelo malo podkožne maščobe, tu je malo žlez lojnic in znojnic, prav tako elastina in kolagena.

Zaradi mežikanja se koža tu ves čas premika, zato se tam najhitreje pojavijo prvi znaki staranja, stresa in utrujenosti. Na tem področju moramo uporabljati samo izdelke, ki ne dražijo oči.

Pri L'Occitanu so zato razvili posebne formule, ki so namenjene temu občutljivemu in pomembnemu predelu našega obraza. Ti izdelki morajo imeti izjemno lahko in vlažilno teksturo z nežnim delovanjem, ki je prilagojeno tanki koži okrog oči. Dodatna prednost sestavin v teh izdelkih je tudi ta, da preprečujejo zabuhlost in podočnjake.

Dobro jutro, spočit in svež pogled!

L’Occitane | Avtor: L’Occitane L’Occitane
L'Occitanova nova Božanska krema za nego okrog oči in ustnic s superizvlečkom iz immortelle med drugim deluje proti povešanju zgornjih vek, pogladi gubice, se hitro vpije, je brez fenoksietanola in silikonov in ima kar 97 odstotkov sestavin naravnega izvora.

Stoodstotno ekološko eterično olje cvetlice immortelle je bogato z aktivnimi molekulami in ima edinstveno pomlajevalno delovanje, zato jo L'Occitane preučuje že več kot 18 let, v Franciji pa je registriral že šest patentov. Ker bi bila uporaba divje rastline tvegana in netrajnostna, je že leta 2004 vzpostavil prvo plantažo ekološke immortelle, sedaj pri njenem gojenju sodeluje že 12 korziških pridelovalcev.

Ta sveži kremasti gel zmanjša gubice, pa tudi temne in zabuhle podočnjake. Vsebuje kompleks aktivnih sestavin naravnega izvora in eterično olje ekološke immortelle s Korzike, bogato z aktivnimi molekulami, ki prinašajo edinstvene pomlajevalne lepotne rezultate.  

L’Occitane | Avtor: L’Occitane L’Occitane
Za večjo učinkovitost kreme uporabite tudi prodajno uspešnico, Booster za nočno nego kože okrog oči Immortelle Reset. Poleg olja immortelle vsebuje tudi izvleček majarona, ki pomaga prebuditi in resetirati kožo, ter izvleček brazilske kreše, ki pomaga zmanjšati gube na obrazu, ki so posledica stresa in izčrpanosti.

Ta booster zmanjša zabuhlost in temne podočnjake ter pomaga zgladiti gubice in gube. Z njim bo koža okrog oči zjutraj res sveža in spočita, kot bi si privoščili dodatne ure spanja. Uporabljate ga lahko samostojno, a največjo učinkovitost boste dosegli v kombinaciji s kremo za okrog oči, saj booster ojača njeno delovanje. 

Zlata pravila nege kože okrog oči

L’Occitane | Avtor: L’Occitane L’Occitane

Strokovnjaki znamke L'Occitane so sestavili seznam pravil za učinkovito nego kože okrog oči, ki bi se jih morali držati prav vsi:

  •        Izberite izdelke, zasnovane posebej za kožo okrog oči, in na njej nikoli ne uporabljajte agresivnih izdelkov.
  •        Poiščite kremo za kožo okrog oči, ki ustreza vašim potrebam, in jo nanašajte vsakodnevno. S tem boste kožo zaščitili in obnovili.
  •        Pri odstranjevanju ličil za oči uporabljajte vatne blazinice, s katerimi ne bo prišlo do nepotrebnega vlečenja in zategovanja kože.
  •        Nosite velika sončna očala, ki bodo oči kot tudi kožo okrog njih ščitila pred UVA- in UVB-žarki.
  •        Vsak dan spijte do 1,5 do dva litra vode, da bo koža ostala prožna.
  •        Pijte sveže iztisnjen sok iz zelene, limone, špinače in kumarice, da boste telo napolnili z vitamini, minerali in encimi ter zmanjšali zabuhlost.
  •        Zmanjšajte vnos soli. Sol lahko povzroči zadrževanje vode v telesu in poslabša zabuhlost okrog oči.
  •        Dobro se naspite. Zaradi premalo spanca lahko koža izgubi sijaj.
  •        Spite na dvignjenem vzglavniku. Spite na hrbtu in pod glavo položite še eno blazino, da boste omogočili drenažo fluidov iz kože okrog oči.

Odkrijte vse novosti in akcije v trgovinah L'OCCITANE in v spletni trgovini www.loccitane.si.