Uporabno
420 ogledov

Kuhinjski roboti za pomoč med prazniki

kuhinjski robot, kuhanje Profimedia
Peka slaščic je znanost, užitek in obrt hkrati. Vse je odvisno od razmerij in tehnike in če želite narediti popolno torto ali pladenj prazničnih piškotov, potrebujete pravo orodje za delo.

Zato je tako pomembno investirati v dober kuhinjski robot. Stoječi kuhinjski robot je nepogrešljiv kuhinjski pripomoček za vsakogar, ki rad peče, prav tako pa je lahko priročen za hitro opravljanje drugih kuharskih opravil, kot je mešanje testa za palačinke ali stepanje smetane. 

Niso vsi kuhinjski roboti enaki, zato je pomembno, da se dobro pozanimate in primerjate različne opcije, preden ga kupite. Če niste prepričani, kje začeti, je tukaj nekaj stvari, ki jih morate upoštevati pri nakupovanju kuhinjskega robota.

enaa | Avtor: Enaa Enaa

Kuhinjski roboti z mešalnikom so vsestranski pripomoček, ki ga lahko uporabljate za različna opravila, od mešanja sestavin do gnetenja testa. Pomembno je, da izberete tistega, ki najbolj ustreza vašim potrebam. Na primer, če pogosto in z navdušenjem pečete, boste želeli robot z zmogljivim motorjem in številnimi nastavki, ki z lahkoto obvlada debelo testo. Če ne pečete pogosto, pa vam bo zadostoval preprostejši model z manj nastavki. Najpogostejši nastavki za peko so metlica, kavelj za gnetenje in stepalnik.

Dobra moč motorja za kuhinjski robot je vsaj 700 vatov. To vam omogoča dovolj moči za mešanje težkega testa, pa tudi za opravljanje drugih nalog, npr. stepanje smetane ali stepanje jajc. Če iščete robot, ki je kos tudi zahtevnejšim receptom, razmislite o takšnem z motorjem 900 vatov ali več.

V naslednjem koraku razmislite o velikosti robota. Nekateri roboti so dovolj majhni, da jih lahko postavite na pult in v omaro skupaj z drugo posodo, drugi pa so večji in potrebujejo več prostora za shranjevanje, npr. v večji omari ali v kleti. Če imate omejen prostor na pultu, izberite manjši robot. Če imate dovolj prostora za shranjevanje, izberite večji model.

Pokrov za posodo je odličen dodatek za vaš kuhinjski robot. Priložen je številnim modelom. Pomaga ohranjati napravo čisto in zaščiteno, ko ni v uporabi. Poleg tega pa pokrov preprečuje, da bi prah in drugi onesnaževalci prišli v posodo mešalnika. To je lahko še posebej koristno, če živite v prašnem okolju ali če imate hišne ljubljenčke, ki se radi zadržujejo po kuhinji. 

Kot smo že omenili zgoraj, obstajajo različni nastavki, ki jih lahko uporabljate s kuhinjskim robotom, in vsak ima svoj namen. Tukaj je nekaj najpogostejših nastavkov in njihova funkcija:

1. Stepalnik: Stepalnik je najosnovnejši nastavek in se uporablja za mešanje zmesi in testa. Na voljo je v ploščati ali žični različici in je kot nalašč za splošno mešanje.

2. Kavelj za testo: Kavelj za testo je zasnovan posebej za gnetenje testa. Pomaga pri mešanju in raztegovanju testa, kar vodi do boljšega končnega rezultata.

3. Nastavek za stepanje smetane: Nastavek za stepanje smetane se uporablja za stepanje smetane in beljakov v vrhove. Popoln je za pripravo stepene smetane, meringe in drugih vrst rahle pene.

kuhinjski robot, kuhanje | Avtor: Profimedia Profimedia

Ena najboljših lastnosti stoječega mešalnika je, da ga je enostavno očistiti. Vse nastavke lahko pomivate v pomivalnem stroju, posodo mešalnika pa enostavno obrišete z vlažno krpo. 

Ko kupujete kuhinjski robot, se ozrite še po nastavitvah hitrosti. Nekateri roboti imajo le nekaj hitrosti, pri drugi pa lahko izbirate med več nastavitvami. Če boste robot uporabljali za različne kuharske in pekarske naloge, izberite takega z več nastavitvami hitrosti. To vam bo dalo večjo prilagodljivost pri kuhanju. Prav tako ne pozabite upoštevati velikosti sklede za mešanje. Če boste mešali velike količine testa ali mase, izberite mešalnik z večjo skledo. To vam bo pomagalo prihraniti čas in se izogniti nepričakovanim frustracijam.

Iščete zmogljiv kuhinjski robot 1400W, ki bo kos prav vsem opravilom pri peki ali kuhanju? Potem morate preveriti Elit M-1400B. Ta “zverina” med stroji ima neverjetnih 1400 vatov moči, kar pomeni, da z lahkoto obvlada tudi najtežje recepte. Priložen je tudi nabor nastavkov in pripomočkov, tako da ga lahko uporabljate za vse, od gnetenja testa do stepanja smetane.

Če iščete kuhinjski robot, ki zmore vse, je Elit M-1400B vsekakor vreden razmisleka. Je zmogljiv, vsestranski in izdelan, da traja. Torej, če ste to praznično sezono pripravljeni dvigniti svoje pekarske in kuharske sposobnosti na višjo raven, ne oklevajte in preverite Elit M-1400B. Ne boste razočarani.