Uporabno
59 ogledov

Kulinarični festival GuštFest ponovno v Laškem!

GuštFest Turistično društvo Laško
V soboto, 11. junija, od 15. ure dalje, bo v centru Laškega potekal festival -. Ulice Laškega bodo preplavile kulinarične dobrote, ki jih bodo za vse "guštne" ljudi pripravljali JRE chefi, na čelu katerih bo Marko Pavčnik, lastnik restavracije Pavus na Gradu Tabor Laško in Laščan, ki sodi med prvo deseterico naj slovenskih chefov.

Kulinarika bo letos vsekakor nosilna tema GuštFesta. Kar 5 vrhunskih slovenskih chefov, ki jih združuje naziv članstva v združenju JRE, bo v soboto, 11. junija, v Laškem kreiralo vsak svojo »ulično jed«, pri čemer bodo pri kreiranju jedi črpali sestavine iz vrha kulinarične piramide Laškega.

Udeležbo na letošnjem GuštFestu so že potrdili sledeči uveljavljeni JRE chefi:

Uroš ŠTEFELIN, Hiša Linhart, Radovljica, Marko MAGAJNE, Galerija okusov, Petrovče, Jakob PINTAR, TaBar, Ljubljana, Filip BREZNIK, Hiša Raduha. In kakopak domačin Marko PAVČNIK, restavracija Pavus – Grad Tabor Laško.

V ospredju bo kolektivna blagovna znamka Okusiti Laško in lokalne dobrote, poleg razvajanja brbončic na osrednjem JRE trgu (Aškerčev trg)  in raziskovanja bližnjih uličic in trgov starega mestnega jedra Laškega, ki se bodo zgolj na ta dan preimenovale v Medeno, Nostalgično, Sladko in 'Ta kratko' ulico pa bo ta dan v ospredju druženje. Druženje s prijatelji, pomenkovanje z znanci, vse to, kar žlahtni naša življenja. Prijetno popoldne bomo zaokrožili z napevi legendarnih Beatlov v izvedbi Help! The Beatles tribute Band in se strinjali - bilo je res 'guštno'.

GuštFest | Avtor: Turistično društvo Laško Turistično društvo Laško

Guštfest obljublja odlično kulinariko in spontano druženje z znanci in prijatelji, obljublja pa tudi pestro dogajanje. Veseli smo, da bodo dogajanje obogatila številna društva, ki delujejo v Laškem, nekatera tudi širše. Z nami bo Zveza Možnar, ki bo s številnimi aktivnostmi obujala spomin na življenje nekoč, ter mnoga druga društva ter posamezniki, ki bodo prispevala svoj mozaik k pestrosti 'guštnega' dogajanja.

Prireditev bo potekala v vsakem vremenu.

Boštjan Vrščaj, predsednik Turističnega društva Laško, o Guštfestu pravi takole: "Po dveh letih premora smo izjemno veseli, da se Guštfest vrača. Ostaja zvest kulinariki tako vrhunskih chefov, ki jih povezuje znak kakovosti JRE, kot tudi številnih drugih lokalnih ponudnikov, ki delujejo pod kolektivno blagovno znamko Okusiti Laško. Seveda bo Guštfest tudi to pot začinjen s ščepom nostalgije, bo pa letos še več kot to. Povezoval se bo z mladimi in obudil otroško razigranost ter krepil sodelovalni duh. V dopoldanskem delu bo namreč potekal tradicionalni brezplačni otroški festival Pisani balon, ki ga že 11. leto organizira društvo Šmocl, od 15. ure dalje pa pozornost prevzamejo vrhunski slovenski JRE chefi in njihova ulična hrana, pri pripravi katerih bodo vključili tudi sestavine, ki sodijo v vrh kulinarične piramide Laškega, kot so pivo, med, zelišča in pregreta smetana."

Kulinarični kupon za jedi, ki jih bodo ustvarili JRE chefi, si lahko pravočasno rezervirate na spletni strani gustfest.si ali kupite v TIC-u Laško. Njihovo število je namreč omejeno. In če boste na Guštfest prišli s plačilno kartico in gotovino, vas že sedaj opozorimo, da ima GuštFest svojo denarno valuto. Razlog več, da se podate na Guštfest in podrobnosti raziščete kar sami.