Uporabno
3015 ogledov

Lepi nohti od pomladi do zime: 4 nasveti za vedno popolno manikiro

Notino Notino
Neurejenim nohtom je odklenkalo! Negovane roke in lepi nohti veliko povejo o naši osebnosti in so pomembna sestavina dobrega prvega vtisa. Roke kot od profesionalca zdaj enostavno dobite v 4 korakih, tako da pustite svojim nohtom priti do izraza!

Popolna oblika

Da bodo vaši nohti vedno videti kot izpod rok profesionalca, jim privoščite popolno obliko. Najsi dajete prednost ovalni, oglati, okrogli ali koničasti obliki nohtov, v vsakem primeru jih skrbno uredite v isto dolžino in obliko po vaših željah.

Eleganten in praktičen set za manikuro, ki se enostavno shrani v torbico ali nahrbtnik za na potovanja, vsebuje vse, kar boste za ureditev nohtov potrebovali. Začnite s pilico za nohte, s katero nohte skrbno skrajšate in oblikujete hkrati.

  • Nohte pilite vedno na suho.
  • Neprijetno cepljenje nohtov lahko preprečite, če boste noht pilili samo v eno smer, najbolje od zunaj navznoter, nikar ne pilite z vlečenjem tja in nazaj.
  • Najprej spilite bočno stran nohtov.
  • Nato pilico za nohte priložite h konici in noht oblikujte v želeno obliko.

Notino | Avtor: Notino Notino
Posebno pozornost posvetite obnohtni kožici

Predel okoli nohtov si zasluži enako pozornost kot sam noht. Kakovostne kreme za roke so samoumevne v vsakem letnem času, vendar krhka obnohtna kožica potrebuje še nekaj več, saj njeno stanje odloča o tem, kako dolgi in močno nohti nam rastejo.

Vse za nohte in za obnohtno kožico dobite na notino.si, kjer najdete kakovostna hranilna olja za obnohtno kožico, ki so pri negi nohtov bistvena. Z redno uporabo vlažilnih olj namreč zaščitite kutikulo in same nohte ter se tako izognete neprijetni izsušitvi in cepljenju. Ena kapljica dnevno tako zadostuje za ohranitev obnohtne kožice v popolnem stanju, zadostuje, da olje s krožnimi gibi nežno vmasirate v kutikulo.

Čez dan s seboj na potovanja in v službo vzemite vlažilno kremo za roke in nohte, ki pri pogostem umivanju rok in uporabi dezinfekcijskih sredstev prepreči izsuševanje kože in nohtov.

Kako urediti obnohtno kožico

♦   Po kopeli, ko je obnohtna kožica lepo mehka, jo s pomočjo lesenega potiskača za manikiro s poševno konico ali s pomočjo plastične paličice nežno potisnite nazaj.

♦   Alternativa kopeli so posebni mehčalci za obnohtno kožico v podobi negovalnih olj in krem, ki jih pustite nekaj trenutkov delovati, nato pa lahko kožico preprosto potisnete nazaj.

♦   Kožico potisnemo le toliko, da je nohtni polmesec (t. i. lunula) vedno jasno viden.

♦   Če je to potrebno, lahko preostanek kožice odstranite s pomočjo klešč za obnohtno kožico.

Očarajte s popolnim sijajem

Z nohtov je treba po piljenju odstraniti neravne površine, brazde in jih spolirati lepo do gladkega. Temu je namenjen poseben poliralni blok ali večnamenska pilica za nohte. Ta korak izpustite samo v primeru, da so vaši nohti premehki ali zelo tanki, saj bi lahko bili nohti po poliranju še bolj krhki.

Občutljive in izčrpane nohte morate začeti hraniti od zunaj in od znotraj, saj se lahko nezdrav način življenja in pomanjkanje pomembnih vitaminov podpiše tudi na kakovosti vaših nohtov. Negovalna olja in nohtni serumi so odlični pomočniki za ohranitev zunanjega vlaženja, vitamini za nohte z vsebnostjo morskega kolagena, biotina, železa, cinka in selena pa poskrbijo za hranjenje kožice in nohtov od znotraj. Ta močna kombinacija cepljenje in šibke nohte zagotovo premaga!

Lakiranje in zaključna ureditev

profimedia | Avtor: Profimedia Profimedia
Zdaj je prišel čas, da pride do izraza vaša osebnost! Preden se prepustite barvnim stvaritvam, ne izpustite podlaka. Ta poskrbi za zaščito nohtov pred obarvanjem in porumenelostjo.

Najsi so vam všeč sijoče in drzne barve ali prednost dajete nevpadljivim odtenkom, kot je denimo “ballet slippers”, tipičen za angleško kraljico, z lakiranjem vedno začnite na sredini in lakirajte od spodaj navzgor. Za intenziven barvni odtenek dodajte še eno plast. Ko se barvni lak posuši, nanesite plast nadlaka za zaščito barvne plasti in ste!

Naš nasvet: Preizkusite denimo vesel odtenek leta 2022 Pantone, poimenovan Very Peri, ki naj bi spodbujal ustvarjalnost in iznajdljivost!