Uporabno
1948 ogledov

Lokalno in domače - z roko v roki, polno pristnosti

lokalna hrana Profimedia

Slovenija je dežela tisočerih lepot. Če se tega do letos še nismo dobro zavedali, smo to zagotovo odkrili v preteklih mesecih, ko smo, začudeni in očarani, odkrivali vedno nove kraje, skrite zaklade, ki so do letos sramežljivo čakali čisto blizu nas.

Lokalno je najboljše

Slovenija pa je tudi dežela tisočerih dobrot. In to kakšnih! Neokrnjena narava, žlahtna tradicija in trdo delo poštenih rok privabijo iz zemlje pridelke in okuse, ki razveseljujejo staro in mlado, od jutra do večera, ob čisto navadnih dneh ali za posebne, praznične priložnosti.

lokalna hrana | Avtor: Profimedia Profimedia

Pa ne le izvrsten okus, lokalno in domače je tudi najboljše za naš organizem, zdravje in imunski sistem. Lokalno pridelana hrana namreč uspeva in “raste” v enakih pogojih kot mi, ki jo uživamo, zato je našemu telesu najprijaznejši vir hranilnih snovi, na katere se mu ni treba posebej prilagajati. Za povrh je pot lokalne hrane do naše mize najkrajša, kar pomeni, da ne potrebuje konzervansov za dolgotrajno ohranjanje svežine, hkrati pa ne izgubi pomembnih vitaminov in mineralov zaradi dolgih transportnih poti ali skladiščenja.

Naj vas vodi srce

logo mercator | Avtor: Mercator Mercator

Dragocenosti lokalnega in domačega se zavedajo tudi pri Mercatorju. Pod blagovno znamko Radi imamo domače, ki jo boste prepoznali po rdečem srčku, so združili več kot 1400 vrst izdelkov lokalnih ponudnikov. Srce je simbol zaupanja v lokalne pridelovalce in proizvajalce, ki hrano pridelujejo in pripravljajo s ponosom in z ljubeznijo.

To jesen se je družini Radi imamo domače pridružilo še 56 vrst izdelkov, ki so jih razvili v sodelovanju s 30 lokalnimi partnerji - proizvajalci. Tako vas zdaj na stojnicah in policah, označenih s srcem, razveseljuje še pestrejši nabor skrbno izbranih izdelkov vseh vrst, oblik in okusov. Od mleka in mlečnih izdelkov, mesnin, domačih sokov in sirupov, sladkih prigrizkov, mlevskih izdelkov, marmelad do medu - vse domače, lokalno in pristno.

Podpora domačim proizvajalcem

Izdelke Radi imamo domače boste našli na Mercatorjevih “lokalnih tržnicah” oz. posebnih stojnicah in policah s srčki. Le-te vas zdaj pričakujejo že v več kot 200 prodajalnah širom po Sloveniji. Pri asortimanu velja načelo lokalnega, torej boste v svoji bližini našli izdelke, pridelane prav v vaši okolici, kar še dodatno prispeva k res sveži in kakovostni ponudbi.

Radi imamo domače | Avtor: Mercator Mercator

Vsi izdelki iz družine so skrbno označeni z značilnim srčkom, hkrati pa je jasno izpostavljena tudi identiteta proizvajalca ter lokalno poreklo blaga. Združeni pod okriljem skupne blagovne znamke Radi imamo domače tako lokalni proizvajalci ne izgubljajo svoje identitete. Njihov lokalni značaj pa je hitro in jasno označen tudi s pomočjo piktograma, ki nazorno pokaže, od kod izvira izdelek.

Le najboljše iz domačega za domače

Radi imamo domače | Avtor: Mercator Mercator

Kupci so prepoznali posebno vrednost in kakovost izdelkov, zbranih pod novo linijo Radi imamo domače in se po njih z veseljem vračajo. Ni boljšega, kot se že od jutra pustiti razvajati slastnim in predvsem zdravim lokalnim dobrotam. Naraven sok domačih jabolk, sveža jajčka domačih kokoši, pa slasten sadni jogurt brez konzervansov, še topel kruh z domačim maslom… in vse to skoraj z vašega praga, kot da bi zraslo pri vas doma. Domače in lokalno ponuja res pristne, polnovredne okuse, hkrati pa je tudi najbolj zdravo in hranljivo za naše telo - popolna kombinacija. Pri največjem trgovcu se tega dobro zavedajo in zato si bodo prizadevali še naprej širiti krog zanesljivih lokalnih partnerjev ter večati nabor izdelkov. Tako se bo družina z rdečim srčkom v prihodnosti še povečevala in bogatila naše jedilnike z najboljšim, kar nam daje naše lokalno, domače okolje.