Uporabno
6730 ogledov

LUŠTno skozi leto s sočno nagradno igro!

Lušt
1/11
Lušt
V Prekmurju letos že deseto sezono pridelujejo slovenski paradižnik LUŠT. Odlikuje ga svežina, sočnost in okus paradižnika, kot tistega, ki ga pridelate na domačih vrtovih. V podjetju Paradajz, d. o. o., in hčerinskem podjetju Friško, d. o. o., so poskrbeli, da nas po novem razvajajo s svežimi paradižniki LUŠT skozi celo leto.

Paradižnike LUŠT pridelujejo na okolju in zdravju ljudi prijazen integriran način. Sadike zasadijo v naravno podlago, cvetove oprašujejo čmrlji, dozorele plodove pa ročno obirajo LUŠTni sodelavci, le kakšen dan prej, preden pridejo na police trgovin. Zato ohranijo svežino in vse najboljše lastnosti pravega paradižnika ter zagotavljajo kakovost, ki si jo želite.   

Način pridelave LUŠTnega paradižnika jim omogoča vzgojo in obiranje plodov tudi pozimi. V kraju Renkovci sadike zasadijo že v januarju in obirajo plodove vse do naslednje zime. To jim omogoča ogrevanje rastlinjaka s pomočjo obnovljivega vira geotermalne energije. V lani zgrajenem rastlinjaku v kraju Mala Polana, pa LUŠTne paradižnike pridelujejo po novem tudi med januarjem in aprilom s pomočjo okolju prijaznega Sistem za zimsko vzgojo. Sadike zasadijo v naravno podlago, ki je mešanica šote in kokosovih vlaken.

Lušt | Avtor: Lušt Lušt

V naravno(st) živ(ahn)ih rastlinjakih LUŠTne cvetove oprašujejo čisto pravi čmrlji, ki so hkrati tudi "živi dokaz", da pri pridelavi ne uporabljajo škodljivih preparatov za škropljenje, saj bi v nasprotnem primeru čmrlji zagotovo poginili. Če pa se v rastlinjaku vseeno pojavijo kakšni škodljivci, pa za njih na naraven način poskrbijo njihovi naravni sovražniki.

Dozorele plodove LUŠTnega paradižnika ročno obirajo LUŠTni sodelavci, le kakšen dan prej, preden pridejo na police trgovin. Tako zagotovijo kakovostne in nepoškodovane plodove paradižnika vsem vam, ki radi uživate v prvovrstnem okusu tega rajskega sadeža.  

Lušt | Avtor: Lušt Lušt

Če vam je zmanjkalo idej, kako pripraviti slasten in okusen paradižnik LUŠT malo drugače, pa so vam pripravili šest LUŠTnih kuharskih oddaj z Gorazdom Žilavcem. Ob ponedeljkovih večerih vam bo po prekmursko pokazal, kako vsestransko uporaben je paradižnik LUŠT. Ob tem pa so pripravili še nagradno igro, v kateri lahko s pripravo jedi z LUŠTnim paradižnikom osvojite LUŠTne nagrade! 

Da pa lahko vsak izmed vas najde nekaj za svoj okus in pri pripravi jedi z LUŠTnim paradižnikom preprosto uživa, pa lahko izbirate med Grozdastim paradižnikom LUŠT, Malim grozdastim paradižnikom LUŠT, Velikim paradižnikom LUŠT, Slivovim paradižnikom LUŠT, Češnjevim paradižnikom LUŠT in LUŠTekom, ki vključuje pisano mešanico češnjevih paradižnikov. Na voljo je v vseh večjih trgovskih centrih po Sloveniji, Osrednji Ljubljanski tržnici in njihovi prodajalni Luštni domačiji v Renkovcih. 

Lušt | Avtor: Lušt Lušt

Paradižnik LUŠT osveži in popestri vaše obroke zdaj skozi celo leto. Zato si slastne jedi lahko pripravite kadarkoli se vam zaLUŠTajo!  

Pa LUŠTen tek!