Uporabno
1796 ogledov

Magnetna zobna ščetka iO – revolucionarna tehnologija, ki odpira novo poglavje v ustni negi

Oral-B Oral-B
Senzacionalna čistoča in izkušnja ščetkanja, ki se ji ne boste mogli upreti – to so prednosti zobne ščetke Oral-B iO, najboljše zobne ščetke Oral-B z revolucionarno magnetno tehnologijo. »Zobozdravniki lahko magnetno zobno ščetko samozavestno priporočijo svojim pacientom kot vrhunsko električno zobno ščetko,« pravi Beata Golan, dr. med., vodja strokovnih in akademskih odnosov v P&G Poljska.

1/35
Oral-B

Magnetna tehnologija v zobni ščetki

Zobna ščetka Oral-B iO je kombinacija preizkušene in prepoznavne okrogle glave ščetke in revolucionarnih mikrovibracij, ki so bile prvič uporabljene v zobnih ščetkah Oral-B.

Zobna ščetka uporablja edinstven linearni magnetni pogon, ki prenaša energijo neposredno iz pogona do konice vsake ščetine, s čimer ustvarja mikrovibracije. Tako zobna ščetka Oral-B iO prinaša doživetje edinstvenega temeljitega, a nežnega in tihega čiščenja, ki uporabnikom ponuja nadvse privlačno izkušnjo ščetkanja. Učinkovitost magnetne tehnologije je bila znanstveno dokazana: zobna ščetka Oral-B iO odstrani do 6-krat več zobnih oblog vzdolž dlesni kot običajna ročna zobna ščetka.1

Zobno ščetko Oral-B sestavlja tudi zaupanja vredna okrogla glava ščetke. Zakaj je to tako pomembno? Okrogla glava se prilega obliki vsakega zoba in z lahkoto čisti celo tista področja, ki so težko dostopna za zobne ščetke s tradicionalno podolgovato obliko glave, kot so sonične ali ročne zobne ščetke.

Oral-B | Avtor: Oral-B Oral-B

Pametna električna zobna ščetka iO

Pri ustni negi je jasno, da sta ključna tudi tehnika in čas ščetkanja. Zato smo zobno ščetko Oral-B iO opremili z resnično revolucionarno rešitvijo, pametnim senzorjem za nadzor pritiskanja, ki zagotavlja, da je ščetkanje ne samo čim bolj učinkovito, temveč tudi varno. Senzor spremlja in daje takojšnje povratne informacije o pritisku, ki so mu izpostavljeni zobje: rdeča lučka pomeni, da je pritisk pregrob, medtem ko zelena kaže, da je ta ravno pravšnji. Če ščetko pritisnete premočno ob zobe, se bo hitrost nihanja zmanjšala, kar bo zaščitilo dlesni in sklenino.

Čiščenje ne zahteva nobenega mehanskega gibanja: glavo ščetke za 2 sekundi preprosto postavite na površino zoba – mikrovibracije bodo nežno razbile zobne obloge, oscilacijsko in rotacijsko gibanje pa jih bo odstranilo. Vse, kar morate storiti, je, da menjujete površino, ki jo čistite, tako, da premikate ščetko od zoba do zoba. Zaradi mikrovibracij se bo zobna ščetka gladko premikala po površini vaših zob in bo vse delo opravila namesto vas.

Oral-B | Avtor: Oral-B Oral-B

Zobna ščetka ima interaktivni zaslon, ki se nahaja na ročaju in vas vodi po vseh funkcijah, zaradi česar je zelo intuitivna in enostavna za uporabo. Na zaslonu se prikaže pozdravni zaslon, informacije o načinu ščetkanja, času ščetkanja in opomniki, ki vam povedo, kdaj je čas za zamenjavo glave ščetke. Oral-B iO je tudi odlična izbira za popotnike, saj se napolni v samo 3 urah in zdrži do 2 tedna brez polnjenja, zaslon pa prikazuje trenutno stanje baterije.

Aplikacija Oral-B – mobilni zobozdravnik

Oral-B | Avtor: Oral-B Oral-B
Za zagotovitev še boljše ustne nege je Oral-B iO opremljen s senzorji umetne inteligence za zaznavanje položaja, ki prepoznavajo vsa področja ustne votline. Poleg tega lahko 3D sistem za sledenje čiščenja zob zobne ščetke iO 9 prepozna in nadzira čiščenje na kar 16 področjih: jezičnih, bukalnih, palatinalnih in labialnih predelih ter na okluzalnih površinah. Zobno ščetko lahko povežete z mobilno aplikacijo Oral-B, ki bo na zaslonu telefona prikazala 3D vizualizacijo, kjer lahko vidite, kako dobro so bile te površine očiščene. Tako je, kot da imate zasebnega mobilnega zobozdravnika, ki preveri vašo tehniko in vam pokaže, kaj bi morali izboljšati vsakič, ko si umivate zobe.

Študije kažejo, da vam lahko naša pametna tehnologija pomaga učinkoviteje ščetkati, izboljšati rutino nege zob in razvijati boljše navade čiščenja ustne votline.

Učinki magnetne tehnologije

Oral-B iO ponuja senzacionalno čiščenje in prijetno izkušnjo ščetkanja, zaradi česar ostale zobne ščetke, tako ročne kot sonične, močno zaostajajo. Klinično je dokazano, da zobna ščetka Oral-B iO odstrani do 48 % več zobnih oblog vzdolž dlesni kot zobna ščetka Phillips Sonicare DiamondClean.3 Nova magnetna zobna ščetka Oral-B je tudi odlična izbira za ljudi z občutljivimi dlesnimi ali tiste, ki se spopadajo s krvavitvami dlesni, saj je za več kot 60 % bolj učinkovita pri zmanjševanju težav z dlesnimi kot zobna ščetka Sonicare DiamondClean.2

Oral-B | Avtor: Oral-B Oral-B

"Klinično je dokazano, da je magnetna tehnologija iO boljša od tehnologije drugih zobnih ščetk, ki so na voljo na trgu," pravi Beata Golan. "Oral-B iO je rezultat več kot šestletnega dela najboljših zobozdravnikov, inženirjev in razvijalcev podjetja Procter & Gamble ter skoraj 250 prijav patentov. S kombinacijo preizkušenih rešitev, kot je okrogla glava ščetke, in najsodobnejših tehnologij, kot so umetna inteligenca, osciliranje in rotacijsko gibanje ter magnetne mikrovibracije, magnetna zobna ščetka iO zagotavlja zelo visok standard ustne nege in čiščenje zob spreminja v resnično prijetno doživetje," doda.


VIRI:

(1) Grender J, Ram Goyal C, Qaqish J, Adam R. 8-tedenska randomizirana kontrolirana raziskava, v kateri so primerjali učinek nove zobne ščetke s funkcijami osciliranja in rotacije in ročno zobno ščetko na zobne obloge in gingivitis. Int Dent J. 2020 apr; 70 Suppl 1: S7-S15. doi: 10.1111/idj.12571. PMID: 32243573.

(1) Na podlagi 8-tedenske klinične raziskave. Adam R, idr., Int. Dent J 2020; 70 (Suppl 1): S16–S21.

(2) Prav tam.