Uporabno
3120 ogledov

Malalan odpira nova vrata v svet nakita

Malalan Malalan
Poletje je čas za najlepše trenutke življenja, ob katerih pa pogosto ne sme manjkati majhna, a skrbno izbrana pozornost. Prav z mislijo na takšne trenutke je draguljarska hiša Malalan v centru Ljubljane odprla nova vrata.

Družinsko podjetje z več kot 70-letno tradicijo v Sloveniji in na Hrvaškem ponuja ročne ure, nakit in diamante najvišje kakovosti, s poslovalnico Malalan Nazorjeva pa z dostopnimi cenami širši publiki odpirajo vrata v svet najkakovostnejših draguljev.

1/8
Malalan

Raznolika ponudba nakita

Nova poslovalnica Malalan Nazorjeva ponuja nakit znamk Marco Bicego, DoDo, Pesavento in draguljarske izdelke lastne proizvodnje, med katerimi so poročni prstani, zaročni prstani in nakit z diamanti. Malalan Nazorjeva se od Draguljarne Malalan na Mestnem trgu 21 razlikuje po tem, da nakit iz zlata za vse priložnosti ponujajo že od 100 evrov naprej. Raznoliko ponudbo sestavljajo kosi, izdelani v Sloveniji in Italiji, primerni pa so za vsako priložnost.

Gospodje lahko ob nasvetih strokovnjakov izberejo zaročni prstan ali najdejo pozornost za obeleženje obletnice, starši otrokom poiščejo darilo za uspešno opravljeno diplomo ali maturo, pari lahko izbirajo v bogati ponudbi poročnih prstanov, ne manjka pa niti ponudbe daril za krst, obhajilo ali birmo.

Malalan | Avtor: Malalan Malalan

Diamanti po dostopnih cenah

Ponudba znamke Malalan v regiji slovi predvsem po diamantih. Nakit z diamanti ima prav poseben čar – najtrši naravni kristali simbolizirajo večnost, s svojim leskom pa pritegnejo marsikateri pogled. Običajno so vdelani v nakit iz rožnatega, rumenega ali belega zlata, kot darilo pa so zanimivi tudi samostojno: kot investicija ali čudovita osnova za izdelavo nakita po naročilu.

Verjemite, diamanti niso namenjeni zgolj najbolj premožnim. Dosegljivi so tudi povsem navadnim smrtnikom. Za investicijski diamant teže 0,1 karata boste odšteli približno 300 evrov, medtem ko se cene prstanov z diamanti začnejo pri približno 500 evrih. V Draguljarni Malalan verjamejo, da je darilo z diamantom idealen simbol za obljubo večne ljubezni, zahvalo za dolgoletno poslovno sodelovanje in kot začetek ali pa nadgradnja tradicije družinskega nakita.

Nakit s podpisom Malalan

V zlatarskih delavnicah na Mestnem trgu 21 v Ljubljani pod oblikovalsko taktirko Tjaše Malalan izdelujejo nakit, ki ga zaznamujejo edinstvene oblike, predvsem pa izredno udobje ob nošenju. Nakit znamke Malalan je izdelan iz 18-karatnega zlata, krasijo pa ga dragi kamni najvišje kakovosti.

Najbolj igriva, predvsem pa cenovno dostopna kolekcija se imenuje Spomini, njena značilnost pa so prstani, ki so izdelani z namenom zlaganja. Na enem prstu lahko nosite več prstanov z različnimi vzorci, kombinacije pa po želji prilagajate glede na priložnost ali trenutno počutje. Cene prstanov Spomini, ki so v celoti izdelani iz zlata, se začnejo pri 250 evrih.

Malalan | Avtor: Malalan Malalan

Zaročni prstani Malalan – čista Romantika

Kolekcijo Malalan Romantika oblikovalski atelje posveča zaljubljenim. Zaznamujejo jo diamanti, ki so vdelani v značilen motiv cvetov in simbola za neskončnost. Ti brezčasni kosi nakita so izdelani iz 18-karatnega belega in rožnatega zlata, praviloma pa jih krasi en diamant. Tipičen zaročni prstan se imenuje »solitaire«, mnogi gospodje pa za pogumno dejanje zaroke skupaj s strokovnjaki za nakit izberejo prav prstane Malalan.

Korak kot je zaroka, od moških terja veliko razmisleka, predvsem pa poguma. Mnogi se z nakitom višje kakovosti srečajo prvič in strokovnjaki v prodajalnah Malalan jim z velikim veseljem priskočijo na pomoč. Kljub starodavnim »pravilom« o tem, da se mora na zaročnem prstanu svetlikati en sam večji diamant, za katerega naj bi gospodje odšteli vsaj tri mesečne plače, pa v Draguljarni Malalan verjamejo, da dandanes pravila določi vsak posameznik sam.

Zaročni prstan mora biti predvsem skladen z osebnostjo izbranke, njenim izgledom in odnosom do nakita. V mislih velja imeti, da zaročni prstan dame poleg poročnega pogosto nosijo celo življenje. S tem v mislih draguljarski specialisti običajno priporočajo klasično obliko, ki je oblikovana tako, da traja več generacij, predvsem pa se je skozi desetletja nošenja ne naveličate.

Malalan | Avtor: Malalan Malalan

Nakit in ura kot darilo

Rojstni dan, obletnica, matura, diploma, doktorat, obhajilo ali birma in druge pomembne življenjske prelomnice si zaslužijo, da jih obeležimo s simbolom, ki bo trajal večno. Nakit, ki ga danes poklonite svojim otrokom ali vnukom, bodo skoraj zagotovo čez več desetletij tudi oni podarili svojim naslednikom. Vaše darilo bo tako trajalo večno, poleg dobre finančne naložbe pa bo pridobilo tudi na čustveni vrednosti – ta je najbolj pomembna, saj je glavna valuta čustvene vrednosti ljubezen, ki je z denarjem ne moremo ovrednotiti.

Malalan Nazorjeva ponuja bogat izbor nakita, ki ga lahko podarite drugim ali sebi ob praktično vsaki priložnosti. Okroglo obletnico prijateljice obeležite z igrivim obeskom DoDo, za pomemben uspeh na poslovnem področju sami sebi poklonite prstan Malalan Spomini, svojemu dekletu ob obletnici namenite par uhanov z diamanti ali pa obdarujte moža s parom manšetnih gumbov – verjemite, ko so v hiši manšetni gumbi, gospodje z bistveno večjim veseljem nadenejo vašo najljubšo srajco.