Uporabno
38 ogledov

Mercator doniral smučarsko opremo 22 skakalnim klubom

Merkator Barbara Zajc
Mercator je na prizorišču Pokala Cockta in Državnega prvenstva v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji v Planici v nedeljo podelil 101 par smuči, 28 parov čevljev in 53 parov smučarskih vezi predstavnikom 22 smučarsko-skakalnih klubov za nadaljnji razvoj skakalnega podmladka.

Skakalno opremo, ki jo bodo klubi lahko uporabljali za naslednje generacije novih slovenskih orlov, je predstavnikom smučarsko skakalnih klubov izročil predsednik Mercatorjeve uprave Tomislav Čizmić in ob tem poudaril, da je vlaganje v lokalno okolje in predvsem v mlade športnike dolgoročna zaveza Mercatorja, saj lahko samo z odličnim delom v klubih zagotovimo razvoj in prihodnost skakalnega športa v Sloveniji. "Predpogoj za odlično delo v klubih pa je tudi oprema, ki bo klubom služila več sezon. Zato Mercator ne podpira le slovenske A smučarske reprezentance, temveč kot posebnost glede na druge pokrovitelje, neposredno podpira skakalne klube po vsej Sloveniji."

Merkator | Avtor: Barbara Zajc Barbara Zajc

Mercator je vse skakalne klube v Sloveniji pozvali, naj sporočijo, kakšne so njihove potrebe po opremi, in odzvali so se praktično vsi klubi, večinoma iz majhnih lokalnih skupnostih po Sloveniji. Skakalna oprema je različnih velikosti, primerna starostnim skupinam otrok, ki sanjajo o tem, da bodo nekoč podirali rekorde v Planici. Smuči, ki jih je skakalnim klubom doniral Mercator, je izdelalo slovensko podjetje Slatnar, smučarski klubi, ki so bili Mercatorjeve podpore zelo veseli, saj so pomembna spodbuda in možnost za nadaljnje delovanje skakalnih klubov, pa bodo prepotrebno opremo uporabili za delo v klubu z mladimi skakalnimi upi.

Mercator tudi s to donacijo dokazuje, da spoštuje tradicijo in vrednote, ki so temelj vsakega uspeha, športnega, kulturnega, poslovnega in osebnega. Mercator se zaveda pomembnosti dolgoročnega sodelovanja in skrbi za uspešen razvoj mladih. Vsi ne bodo prvaki, bodo pa preko športa pridobili vrednote, ki jim bodo pomagale v prihodnjem življenju.

Merkator | Avtor: Barbara Zajc Barbara Zajc

Mercatorjevo donacijo v smučarski skakalni opremi je prejelo 22 klubov: Nordijsko smučarsko društvo Bohinj, Smučarsko skakalni klub Bohinj, Smučarsko društvo Dolomiti Skakalna sekcija, Športno društvo Gora, Smučarsko skakalni klub Ilirija, Smučarsko skakalni klub Logatec, Smučarsko skakalni klub Mengeš, Skakalni klub Predmeja - Otlica – Kovk, Nordijsko društvo Rateče Planica, Smučarsko Skakalni klub Ljubno BTC, Smučarsko skakalni klub Sam Ihan, Smučarsko skakalno društvo Stol Žirovnica, Smučarsko skakalni klub Šmartno na Pohorju, Smučarski klub Triglav Kranj, Nordijski smučarski klub Tržič FMG, Smučarsko skakalni klub Velenje, Smučarsko društvo Vizore, Smučarsko društvo Zabrdje, Smučarski klub Zagorje, Sekcija za skoke Kisovec, Smučarsko- skakalni klub Žiri, Smučarsko skakalni klub Mislinja in Športno društvo Gamsi.

Merkator | Avtor: Barbara Zajc Barbara Zajc