Uporabno
67 ogledov

Mobilne aplikacije, ki izboljšujejo telesno pripravljenost

Huawei Huawei
Uporaba zdravstvenih aplikacij je učinkovit način, da si postavimo cilje in spremljamo napredek. Tehnološki velikan Huawei je v ta namen razvil aplikacijo Zdravje, ki podpira beleženje športnih dejavnosti, vključno s tekom, hojo in kolesarjenjem ter spremlja tudi druge telesne znake.

Ključne pri beleženju športnih dejavnosti in spremljanju napredka pa so nosljive naprave. Pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro je na primer sposobna merjenja srčnega utripa, ravni kisika v krvi ter spremljati kakovost spanja in raven stresa. Elegantna ura Huawei Watch Fit ima poleg tega še animiranega osebnega trenerja.

Huawei | Avtor: Huawei Huawei

Matjaž Krmelj iz slovenskega predstavništva Huaweia je dejal: "Ideja v ozadju dveh novih pametnih ur je, da naprava ves čas sledi dejavnosti uporabnika in ga opozarja, kadar je srčni utrip previsok ali prenizek. Pomaga mu tudi razumeti zabeležene podatke in svetovati, kako doseči zastavljene cilje. Ker nekateri ne veste, kje začeti, ima pametna ura Watch GT 2 Pro več kot 100 športnih načinov, vključno s plavanjem, plezanje in celo jogo in ko zazna, da predolgo sedite, vas na to diskretno opozori."

Huaweieva aplikacija Zdravje deluje v tandemu s pametnima urama Watch GT 2 Pro in Watch Fit in je ena izmed številnih tovrstnih v trgovini z aplikacijami AppGallery. Aplikacija SleepCycle sledi fazam spanja in vas s funkcijo pametne budilke predrami med lahkim spancem. Home Workouts oblikuje priporočila za dnevne vadbe brez potrebe po napravah za vadbo. Osredotoča se na glavne mišične skupine, da lahko ohranjate in izboljšujete telesno pripravljenost v udobju doma. StepsApp je na primer odlična za štetje korakov in njihovo spremljanje na dnevni, tedenski, mesečni ali celo letni ravni. Period Tracker pa bo v pomoč lepšemu spolu med spremljanjem menstrualnega cikla. V trgovini AppGallery je še ena izredno priljubljena aplikacijo, ki si jo je preneslo že 6 milijonov uporabnikov. FizzUp vam podaja nasvete za kratke in učinkovite vadbe za vsak del človeškega telesa in prehrambne nasvete.

Primerjava mobilnih aplikacij za zdravje

Večina aplikacij je sposobna motivirati uporabnika k večji skrbi za zdravje in le-te zagotavljajo okvirje za izboljšanje telesne pripravljenosti. Vsak posameznik pa bo od aplikacije imel svoje zahteve in individualni odziv, ta pa v nobenem trenutku ne sme povzročati tesnobe ali prevelike zaskrbljenosti zaradi zdravstvenega stanja. Uporabnik z znanimi zdravstvenimi težavami naj se zato posvetuje s svojim zdravnikom, katera aplikacije je zanj primerna in kako jo uporabiti za doseganje bolj zdravega življenjskega sloga.

Huawei | Avtor: Huawei Huawei

Dober pristop, kako izbrati primerno aplikacijo je razmislek, čemu jo potrebujemo. Štetje korakov, analiziranje kakovosti spanja in porabljenih kalorij mora biti izvedeno na podlagi znanstvenih dognanj in temeljiti na argumentiranih dejstvih. Podrobno tudi preverite, kaj o aplikaciji sodijo uporabniki in se ne zanašajte le na njeno visoko oceno. Pomaga tudi preverjanje razvijalca in njegovega ugleda v strokovnih krogih. Nazadnje poskrbimo, da iščemo v zaupanja vrednih trgovinah, ki so znana po tem, da ponujajo le zelo kakovostne aplikacije. Odličen primer je trgovina Huawei AppGallery, saj boste v njej našli le ustrezne in preverjene aplikacije za dosego in ohranjanje zdravega življenjskega sloga.

Več o trgovini Huawei AppGallery.

Več o uri Huawei Watch GT 2 Pro.

Več o uri Huawei Watch Fit.

O podjetju Huawei Consumer BG

Huaweievi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva, kar jih je uvrstilo na tretje mesto na svetu v pošiljanju mobilnih telefonov. V obtoku je že več kot dva milijona pametnih ur Watch GT in več kot 10 milijonov telefonov serije P30, lani so po celem svetu razposlali več kot 200 milijonov izdelkov, Huawei pa se je uvrstil na drugo mesto v Evropi po številu patentnih prijav. V Sloveniji je zgolj lani Huawei uporabnikom dobavil 155 tisoč pametnih telefonov, njegov tržni delež na slovenskem trgu pa je bil v povprečju nad 30 %.

Šestnajst središč za raziskave in razvoj je ustanovljeno v Združenih državah Amerike, Nemčiji, Švedski, Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Bussines Group središče za potrošnike je ena izmed treh poslovnih enot Huaweia in pokriva pametne telefone, računalnike, tablične računalnike, storitve v oblaku ... Globalna mreža Huawei temelji na 30 let strokovnega znanja v telekomunikacijski industriji in je namenjena zagotavljanju najnovejših tehnoloških dosežkov potrošnikom okoli sveta.

Za več informacij prosim obiščite spletno stran.