Uporabno
2137 ogledov

Moderne kuhinje, ki vas bodo navdušile

Maros
1/20
Maros
Vsako jesen proizvajalci kuhinj predstavljajo trende za prihajajoče leto. Preverite, katere kuhinje vam bodo v letu zavidali prijatelji in znanci.

Back to basics – trendi v svetu kuhinj v letu 2020 kot najbolj priljubljene barve izpostavljajo, poleg klasične bele, temne barve, torej črno, sivo in, nekoliko bolj "barvasto", rjasto rdečo barvo. Visoki sijaj se prihodnje letu umika mat barvam. Tako na površinah ne bo več vidnih prstnih odtisov, ki so še posebej pri brezročajnih kuhinjah povzročali marsikatero preglavico.

Maros | Avtor: Maros Maros

Maros | Avtor: Maros Maros
Kamen, beton in les

Kljub želenemu enotnemu videzu trendi leta 2020 predvidevajo tudi poudarke v betonu, kamnu in lesu. Predvsem les daje kuhinji kljub modernemu videzu in ravnih linij nekoliko bolj topel in udoben izgled. Kamen je še vedno med najbolj priljubljenimi materiali za kuhinjske delovne površine.

Čeprav so se skupno s skandinavskim minimalističnim stilom v naše domove vrnile tudi klasične kuhinje (podeželski stil), so tudi v letu 2020 v ospredju ravne linije in brezročajne kuhinje, ki se odpirajo v dnevno sobo in druge prostore doma. Nekateri proizvajalci celo popolnoma združujejo kuhinjo ter dnevni in jedilni prostor. Tako se sedaj tudi v kuhinjah najdejo regali za knjige, jedilna miza se znajde sredi dnevne sobe, pult pa postane površina za opravljanje domače naloge in ustvarjanje.

Želite vašo hišo opremiti s kvalitetno dizajnersko kuhinjo, ob kateri bo vsak, ki stopi v njo ostal brez besed? Preverite ponudbo kuhinj na spletni strani trgovine s pohištvom Maros.

Funkcionalnost in udobje

Večina modernih kuhinj zaobjema tudi kuhinjski otok, ki nudi veliko delovne površine in dodaten prostor za shranjevanje. Na kuhinjskem otoku lahko svoj prostor najdeta tudi štedilnik in korito, v starejših kuhinjah, kjer napeljava elektrike oz. plina in vode ni možna, pa služi otok kot dodatna delovna površina. Lahko dodamo tudi stole in kuhinjski otok uporabljamo kot jedilno mizo za manjše obroke.

Maros | Avtor: Maros Maros

Kuhinjske omare v letu 2020 navdušujejo s praktičnimi dodatki, namenskimi predali in organizatorji, ki vam bodo olajšali urejanje in shranjevanje kuhinjskih pripomočkov. Seveda pa se nujno odločite tudi za predale in omarice z mehkim zapiranjem, da svojih dragih zjutraj med pripravo zajtrka ne boste zbudili.

Maros | Avtor: Maros Maros
Naj bo vse mat

Tudi pri beli tehniki in koritih so v trendu mat površine. Posebej priljubljena so korita v izgledu betona ali granita, prevladujejo pa armature v zlati, bakreni in mat črni barvi. Tudi pri beli tehniki prevladuje črna barva, najraje tudi v mat optiki, ki se popolnoma vključi v izgled kuhinje.

Poleg nap v mat optiki, so v modernih kuhinjah tudi vedno bolj priljubljene potopne nape. Tako med kuhanjem ne boste več zadeli v ostre kote nape, močnejše srkanje modernih nap, pa bo tudi popolnoma izničilo vonje, ki nastajajo med kuhanjem.