Uporabno
144 ogledov

MOL Plugee - aplikacija za novo izkušnjo polnjenja električnih vozil je na voljo tudi na bencinskih servisih MOL v Sloveniji

MOL MOL
Dolgo pričakovana aplikacija MOL Plugee, ki je namenjena polnjenju električnih vozil, je po novem na voljo v 6 državah Srednje in Vzhodne Evrope. Omenjeno omogoča, da lahko uporabniki električnih vozil potujejo od češke meje do Jadrana ali Črnega morja z enotno platformo za e-gostovanje, integrirano v aplikacijo. Aplikacija uporablja enaka načela določanja cen v vseh državah, pri čemer upošteva polnilno zmogljivost polnjenja električnih vozil in je posledično še bolj prilagojena potrebam uporabnikov električnih vozil.

Skupina MOL v 6 državah Srednje in Vzhodne Evrope upravlja s 168 polnilnicami: 26 na Češkem, 13 v omrežju Tifon na Hrvaškem, 79 na Madžarskem, 13 v omrežju Slovnaft na Slovaškem, 23 v Romuniji in 14 v Sloveniji. Velika večina polnilnih postaj, kar 90%, so polnilne postaje visoke moči, zaradi česar bo električno vozilo pripravljeno v zgolj 30 minutah. Uporaba električnih polnilnic je z aplikacijo MOL Plugee enostavnejša, preprostejša in hitrejša kot kdaj koli prej. Aplikacija je bila na Madžarskem predstavljena poleti 2020, zdaj pa je na voljo tudi v 5 drugih državah, na Češkem, Hrvaškem, Slovaškem, v Sloveniji in Romuniji.

"Pravkar lansirana aplikacija omogoča brezskrbno popotovanje po šestih državah Srednje in Vzhodne Evrope (Češka, Hrvaška, Madžarska, Romunija, Slovaška in Slovenija), saj si za potovanje z električnim vozilom vse od češke meje do Jadrana ali Črnega morja, morate namestiti zgolj eno samo aplikacijo in med vožnjo uporabljati storitev podatkovnega gostovanja. Storitev gostovanja je brezplačna. Glede na trend rasti trga električnih vozil bomo še naprej razvijali infrastrukturo in v skladu s posodobljeno strategijo Shape Tomorrow 2030+ nameravamo v regiji Srednje in Vzhodne Evrope do konca leta 2025 postaviti 500 polnilnih postaj za električna vozila," je povedal Róbert Tóth-Fekete, vodja e-mobilnosti Skupine MOL.

MOL | Avtor: MOL MOL

"Vozila na alternativni pogon, kot so recimo električna vozila, bodo v prihodnosti pomemben del našega transporta. Izgradnja potrebne infrastrukture je torej ključnega pomena za uporabnike tovrstnih vozil. Prav zaradi tega se v podjetju MOL Slovenija vse bolj zavedamo, da je prihodnost alternativnih virov energije izrednega pomena in da je naš cilj kupcem ponuditi vse ključne proizvode in storitve, ki jih potrebujejo na svojih poteh. S tem pa narediti njihove poti čim bolj udobne. Mobilnost prav tako predstavlja pomembno smer v strategiji Skupine MOL 2030+. Svoje maloprodajno poslovanje želimo transformirati s prilagajanjem rastočemu povpraševanju potrošnikov in biti partner pri prenovi transporta v regiji Osrednje in Vzhodne Evrope. V Sloveniji je tako uporabnikom trenutno na voljo 13 hitrih in 1 ultra hitra polnilnica na 12 lokacijah po Sloveniji," je dodala direktorica podjetja MOL Slovenija d.o.o., Valerija Glavač.

V aplikaciji, ki je na voljo za naprave Android in iOS, bodo uporabniki električnih vozil tako na primer lahko videli razpoložljivost električnih polnilnic v njihovi neposredni bližini, ali pa bodo na svojih mobilnih telefonih uporabili različne pametne funkcije za sledenje stanja napolnjenosti baterije njihovega vozila. V primeru vprašanj ali odpravljanja težav zagotavlja MOL Plugee 24-urno pomoč uporabnikom. Uporabniki se lahko v aplikacijo brezplačno registrirajo.

Poleg aplikacije bo na bencinskih servisih še zmeraj mogoče polnjenje z RFID kartico, razen v Romuniji. Le te so sedaj določene na kWh, tako da lahko izbirate med 20 in 40 kWh karticami za DC polnjenje in enote 10 kWh za polnjenje z AC. Na bencinskih servisih bo tako imela stranka možnost kupiti vnaprej določene pakete.

Več informacij o MOL Plugee in projektu NEXT-E najdete na: http://molplugee.si in http://next-e.eu/.