Uporabno
231 ogledov

MOL zagotavlja mobilne hišice in sanitarne zabojnike za žrtve potresa na Hrvaškem

MOL MOL
MOL je Hrvaški zagotavil in dostavil mobilne hišice ter sanitarne zabojnike v vrednosti 125.000 EUR (950.000 HRK). Tako pomoči potrebnim začasno nastanitev nudi 50 mobilnih hišic in 6 sanitarnih zabojnikov. Prvi zabojniki so v Petrinjo prispeli že v petek. Člani Skupine MOL aktivno sodelujejo pri nudenju pomoči na Hrvaškem.

MOL zagotavlja 50 mobilnih hišic in 6 sanitarnih zabojnikov za pomoč žrtvam potresov na Hrvaškem v Siško-moslavinski županiji, katero območje je bilo v naravni nesreči najbolj prizadeto. Zabojniki v vrednosti 125.000 EUR (950.000 HRK) lahko nudijo in služijo kot začasna nastanitev osebam, ki so morali prej zapustiti svoje domove. Prvi zabojniki so v mesto Petrinja prispeli že pretekli petek, preostali bodo dostavljeni v tem tednu.

Kot največji tuji vlagatelj na Hrvaškem se MOL počuti odgovornega za vse ljudi, ki so zaradi potresa na Hrvaškem v težavah, predvsem ljudje, ki živijo na območju Siska. Skupina MOL v Sisku upravlja naftno rafinerijo, v sami regiji pa živi več kot tisoč zaposlenih. Tudi zato je MOL ukrepal nemudoma in bo v sodelovanju s hrvaškim Direktoratom za civilno zaščito na območja, ki jih je najbolj prizadela naravna katastrofa, dostavil 50 mobilnih hišic in 6 sanitarnih zabojnikov. Skupna vrednost mobilnih hišic in sanitarnih zabojnikov, ki služijo kot začasna nastanitev, znaša 125.000 EUR (950.000 HRK).

Naše misli so z žrtvami potresa na Hrvaškem. Kot največji tuji vlagatelj na Hrvaškem smo mnenja, da je nudenje pomoči hrvaškemu ljudstvu v tej težki situacija ena izmed naših prednostnih nalog. Ker so škodo utrpele tudi stanovanjske stavbe, je bilo treba čim prej zagotoviti ustrezne stanovanjske možnosti za družine. Mnogi med njimi so kmetje in živinorejci, posledično tudi potrebujejo možnost, ki jim omogoča, da ostanejo blizu svojih domov. Zato v sodelovanju z lokalnim Direktoratom za civilno zaščito nudimo 50 ogrevanih mobilnih hišic in 6 sanitarnih enot za tiste, ki jih potrebujejo. Medtem ko poteka popotresna obnova, lahko te mobilne hišice nudijo veliko pomoč ljudem, ki so izgubili domove v omenjeni naravni katastrofi."- je povedal József Molnár, izvršni direktor Skupine MOL.

MOL | Avtor: MOL MOL

Podjetja, ki so članice Skupine MOL in njeni zaposleni aktivno sodelujejo v humanitarnih dejavnostih na potresno prizadetih območjih. INA je za prvo pomoč donirala sredstva v višini 2,5 milijona kun, od tega je 500 tisoč kun namenjenih za bolnišnico v Sisku ter 2 milijona kun organizacijam in ustanovam, ki pomagajo pri odpravljanju posledic ter okrevanju območja. INA in njene hčerinske družbe so zagotovile tudi počitniške prikolice in zabojnike, ki lahko nudijo začasno nastanitev za 100 ljudi. Poleg tega so donirali tudi gorivo, razkužila lastne blagovne znamke in plinske jeklenke, zaposleni pa so aktivno zbirali oblačila in hrano, ki je dostavljeno hrvaškemu Rdečemu križu. Prav tako je INA svoje skladiščne prostore v Sisku odstopila lokalnim oblastem, z namenom, da bi tam lahko shranili humanitarno pomoč. Na bencinskih servisih INA in Tifon, ki se nahajajo na potresno prizadetem območju, se zagotavlja kava in ustekleničena voda sodelujočim v reševalnih akcijah.

INA je na Hrvaškem v potresih utrpela manjšo škodo, proizvodne enote pa so naravno katastrofo vseeno preživele brez škode, zato vse dejavnosti podjetja INA, kot so raziskovanje in proizvodnja ogljikovodikov, rafiniranje, poslovne enote veleprodaje in maloprodaje, še naprej delujejo nemoteno.