Uporabno
575 ogledov

Na kavi s poročnim fotografom

Andraž Gregorič poročni fotograf Andraž Gregorič
Letošnje leto porokam ni bilo naklonjeno. Načrti in plani so se podirali in vse skupaj je delovalo kot igra na srečo. Določen datum, prestavljen datum, čakanje, dogovarjanje… Nekaterim je uspelo, veliko parov pa je obupalo in se odločilo veliki dogodek prestaviti v naslednje leto. Verjemimo, da nam bo leto, ki prihaja, naklonjeno, da bo srečno in drugačno od letošnjega, zato se odločno lotimo načrtovanja.

Priprave na poročni dan se v veliki večini začnejo že kakšno leto pred planiranim datumom. S pravočasno in premišljeno odločitvijo, kdo bo vajin poročni fotograf, bodo spomini na poročni dan ostali še dolgo živi. Vajin nepozabni dogodek bosta lahko podoživljala vsakič znova ob pregledovanju poročnih fotografij. Profesionalni poročni fotograf Andraž Gregorič nam je zaupal, da se mu je fotografija usedla v srce že kot otroku. Kot poročni fotograf je imel priložnost fotografirati že več kot 200 porok. Izbrane poroke, ki jih je ustvaril v preteklih sezonah, si lahko ogledate na njegovi spletni strani Poročno fotografiranje, nekaj fotografij pa je delil tudi z nami.

Andraž Gregorič poročni fotograf | Avtor: Andraž Gregorič Andraž Gregorič

Kako izbrati fotografa, ki bo ustvaril nepozabno zgodbo vajine poroke?

Andraž Gregorič poročni fotograf | Avtor: Andraž Gregorič Andraž Gregorič

Predvsem je treba začeti raziskovati in si ogledati spletne strani različnih poročnih fotografov, da ugotovita, čigav stil vaju najbolj pritegne. Potem pa navezati stik z izbranim fotografom, da vidita, kako se ujamete, kako sproščeni ste drug z drugim. Pozanimajta se o njegovih izkušnjah, ceni in ali je v njegovi ponudbi tudi profesionalno izdelana poročna foto knjiga. Vprašajta vse, kar vaju zanima. Včasih veliko o njem pove že to, kako je oblikovana njegova spletna stran in kako predstavlja svoje delo.

Odlična priložnost, da s fotografom navežeta stik in spoznata njegov način dela je tudi predporočno fotografiranje.

Andraž Gregorič poročni fotograf | Avtor: Andraž Gregorič Andraž Gregorič

Andraž Gregorič pravi, da ima s predporočnim fotografiranjem odlične izkušnje, saj je to hkrati tudi predpriprava na fotografiranje poroke. Pari, ki se odločijo za predporočno fotografiranje, so na dan poroke veliko bolj sproščeni, poročne fotografije pa bolj spontane in pristne.

Andraž Gregorič je poročni fotograf že več kot deset let. Prve pare je na poročni dan spremljal že v času študija na Visoki šoli za oblikovanje materiala in fotografijo v Sežani, kjer je diplomiral prav s področja poročne fotografije.

Vsaka poroka je zgodba zase in vsaka svojevrsten izziv.

Andraž Gregorič poročni fotograf | Avtor: Andraž Gregorič Andraž Gregorič

Poročna fotografija bo ohranila zgodbo vajinega poročnega dne v dolgotrajnem spominu. Andraž pravi, da sta ob fotografiranju v ospredju vedno mladoporočenca, njegova pozornost pa je usmerjena tudi na samo dogajanje, na neponovljive trenutke in na čustva, ki jih je moč razbrati z obrazov svatov. Posebno pozornost posveti tudi fotografiranju detajlov, dekoracije in ureditve prostora.

Profesionalni poročni fotograf ima s področja fotografije veliko znanja, ve na kaj mora biti pozoren in je pri svojem delu kreativen.

Andraž Gregorič pravi, da idejo za fotografijo nadgradi z izborom ustrezne svetlobe in kompozicije ter ujetim pravim trenutkom. Tako nastanejo poročne fotografije polne čustev, ki ogrejejo srce in prikličejo nasmeh. Andraž Gregorič je kot poročni fotograf odličen tudi pri končnem izboru posnetih fotografij in njihovi digitalni obdelavi. In kot pravi, je fotografij ob celodnevni poroki res zelo veliko.

Ko se dva zaobljubita drug drugemu v ljubezni, je to nepozaben dogodek.

Andraž Gregorič se trudi ustvariti fotografije, ki so nekaj posebnega in ostanejo zapisane kot neprecenljiv spomin na poročni dan. Pri urejanju neveste, prič in družic mu je v pomoč tudi njegova partnerica Urška Grošelj, vizažistka in njegova desna roka, kadar je potrebno poskrbeti za poročno ličenje ali pripraviti osebo za fotografiranje.

Andraž Gregorič poročni fotograf | Avtor: Andraž Gregorič Andraž Gregorič

Za odločitev o tem, koga izbrati za fotografiranje poroke, si je res dobro vzeti zadosti časa in si ogledati dela različnih ponudnikov. Izbira profesionalnega poročnega fotografa z večletnimi izkušnjami  lahko prihrani stres in razočaranje, saj bomo le tako res vedeli, kakšen izdelek lahko pričakujemo.