Uporabno
1915 ogledov

Na počitnice pripravite tudi vaš avto!

Peugeot Peugeot
Slovenci smo zelo navezani na svoje avtomobile, zato se z njimi radi odpravimo tudi na dopust, sploh tedaj, ko je kraj počitnikovanja razmeroma blizu. Toda, pred odhodom se prepričajmo, če je naš avtomobil zares pripravljen na potovanje.

Avtomobil naj bo tehnično brezhiben

Najbolj pomembno je predvsem to, da je avtomobil tehnično brezhiben. Redno servisiranje vozila prepreči morebitne nevšečnosti na poti. Če je od rednega servisa minilo več časa (danes so pri nekaterih modelih servisni intervali zelo dolgi) avtomobil pred odhodom odpeljite na preventivni kontrolni pregled, kjer bodo mehaniki preverili stanje vašega vozila.

Na poti se lahko zgodi marsikaj, zato je priporočljivo, da imate na voljo asistenco, na katero se lahko zanesete. ASISTENCA Moj Peugeot je brezplačna storitev asistenčne pomoči* v primeru okvare ali nezgode ali ostalih nezgod (polnjenje napačnega goriva, izgubljeni ključi, predrta pnevmatika) na področju Republike Slovenije.

Preglejte klimatsko napravo

Pred odhodom na dopust mehaniku zaupajte tudi pregled klimatske naprave. Nič ni bolj nerodnega, kot to, da vam v žgoči poletni vročini klima odpove, notranjost avtomobila pa postane neznosno vroča. V tem primeru boste na cilj prispeli pozneje, saj v najbolj vročih urah dneva ne boste mogli voziti, prav tako pa boste tudi veliko bolj utrujeni. To bo vsekakor slab začetek počitnic, sploh, če morate na cilju še postaviti šotor.

Peugeot | Avtor: Peugeot Peugeot

Opremite vozilo z uporabno dodatno opremo

Slovenci veljamo za strastne rekreativce in ljubitelje narave, zato s seboj vozimo veliko opreme za prosti čas. Da bo prtljaga varno nameščena v ali na avtu opremite svoje vozilo z nosilci za kolesa in druge pripomočke, strešnimi kovčki, vlečnimi kljukami, udoben prostor pa namenimo tudi družinskim ljubljenčkom.

Peugeot | Avtor: Peugeot Peugeot
Pri urejanju prtljage v prtljažniku so gotovo dobrodošli tudi organizatorji za ureditev prtljažnega prostora, ki preprečijo, da bi "leteči predmeti“ med morebitno nezgodo ogrozili vašo varnost. Varnost je vprašljiva tudi če so tepihi izrabljeni ali po robovih zavihani. Predvsem zavihan tepih pri vozniku se lahko zatakne za pedal zavore ali plina in vozniku oteži upravljanje, v najslabšem primeru pa je lahko celo vzrok za prometno nesrečo. Zato poskrbite za menjavo tepihov.

Nalijte tekočino za pranje vetrobranskega stekla

Poskrbite, da bo dovolj tekočine tudi v posodi sistema za pranje vetrobranskega stekla. Ta nasvet se vam iz varnosti domačega fotelja morda zdi nepotreben, ko pa med potovanjem ne boste mogli očistiti umazanega vetrobranskega stekla, boste gotovo mislili drugače. Kakovostni naj bodo tudi brisalci vetrobranskega stekla, če so dotrajani, pa jih pred odhodom na dopust tudi zamenjajte z novimi.

Peugeot | Avtor: Peugeot Peugeot

Upoštevajte prometne predpise in ne hitite

Med vožnjo na dopust in med samim dopustom je pomembno tudi, da upoštevate prometne predpise in da vozite strpno in zmerno. Če vozite prehitro, boste na cilj morebiti prišli samo kakšno minutko hitreje, vsekakor pa boste prej utrujeni in boste ogrožali sebe, svoje potnike in druge udeležence prometa. Pred odhodom se pozanimajte tudi o stanju na cestah, lokalnih prometnih predpisih in navadah, razpoložljivosti bencinskih črpalk in podobnem, s seboj imejte dovolj hrane in vode. Vsekakor pa bodite mirni, saj ste na počitnicah.

*Do storitve so upravičeni člani programa ugodnosti Moj Peugeot in člani programa ugodnosti Moj Peugeot ZA PODJETJA ter člani, ki so v preteklem letu opravili redni vzdrževalni servis po priporočilih proizvajalca v pooblaščeni mreži Peugeot.

Peugeot | Avtor: Peugeot Peugeot