Uporabno
1227 ogledov

Na vse to morate biti pozorni pri nakupu šolske torbe

Šola, šolar, šolske potrebščine, šolska torba Profimedia
Novo šolsko leto je pred vrati in mnoge družine te dni čaka še nakup šolskih potrebščin. Kar je za otroke zagotovo prijetno doživetje, za mnoge starše pa stres, saj to pomeni tekanje po trgovinah in skrb, da se kaj bistvenega ne pozabi kupiti. Sploh izbira nove šolske torbe je lahko velik izziv, saj tista, ki je otroku všeč, ni nujno hkrati tudi primerna in prijazna do njegovega hrbta.

Izbiranje, kaj bo narisano na platnicah novih zvezkov, kupovanje nove peresnice in predvsem iskanje nove šolske torbe – vse to je večini otrok v veliko veselje. Pogosto se zgodi, da želijo obiskati več različnih trgovin, si ogledati vse, kar trgovine ponujajo, preden se na koncu odločijo za tisti »pravi« izdelek. Staršem pa je včasih tekanje sem in tja malce odveč in bi raje vse kupili na enem mestu.

Nič lažjega! Z vašim šolarjem se odpravite v BTC City, kjer najdete vse za šolo in obšolske dejavnosti na enem mestu! Odkrijte, kje vse lahko nakupite šolske potrebščine, športno opremo za male junake, opremo in pripomočke za obšolske dejavnosti ter preverite pestro ponudbo obšolskih dejavnosti, ki vam jih nudi BTC City Ljubljana.

BTC City | Avtor: BTC City Ljubljana BTC City Ljubljana

Največji izziv: Nakup primerne šolske torbe

Posebno pozornost je seveda treba nameniti nakupu šolske torbe. Čeprav je šolarjem v prvi vrsti pomembno, da je ta lepa, pa je treba paziti še na mnoge druge dejavnike.

Lahka in ne prevelika

Šolska torba mora biti dovolj prostorna za vse šolske potrebščine, a hkrati ne sme biti prevelika in pretežka. Strokovnjaki celo pravijo, da prazna šolska torba ne bi smela tehtati več kot dober kilogram. Prevelika in pretežka torba namreč otroka sili v neustrezne položaje oziroma v nagibanje telesa, kar lahko na dolgi rok škodi njegovemu hrbtu.

Zračno in anatomsko oblikovano hrbtišče

Prav zato, da bo otrokov hrbet, ki nosi težko torbo, čim manj nepravilno obremenjen, je treba izbrati takšno, ki bo imela anatomsko oblikovan hrbtni del. Hrbtišče torbe naj bo oblazinjeno in anatomsko oblikovano ter hkrati narejeno iz čim bolj zračnih materialov, da bo nošenje še bolj udobno.

Šola, šolar, šolske potrebščine, šolska torba | Avtor: Profimedia Profimedia

Prilagodljive in podložene naramnice

Tudi naramnice torbe morajo biti oblazinjene in dovolj široke, predvsem pa takšne, da jih lahko prilagajate otrokovi velikosti. Paziti pa je treba še na naslednje: naramnice naj ima šolar dovolj zategnjene takrat, ko je približno 70 odstotkov celotne teže torbe na bokih in 30 odstotkov teže na ramenih. Pomembno je tudi to, da je težišče torbe čim bližje težišču otroškega telesa, poleg tega pa se mora torba dobro prilegati hrbtenici. Tako bo otrokova hrbtenica kljub prenašanju večje teže ostala v pravilnem položaju in se bo otrok lahko neovirano gibal.

Vodoodporen material

Da ne bodo delovni zvezki, zvezki, učbeniki in ostali pripomočki vašega šolarja premočeni, če ga kdaj na poti v šolo ali iz nje dobi dež ali sneg, kupite torbo, ki bo iz vodoodpornih materialov. Poleg tega je koristno, da ima izbrana šolska torba tudi odsevnike – tako bo otrok bolje viden tudi v slabših vremenskih razmerah. Če torba nima delov, ki odsevajo, pa jo nujno sami dodatno opremite s kresničko.

Ne pozabite tudi na ostale pripomočke

A delovni zvezki, zvezki, učbeniki, peresnica in torba še zdaleč niso vse, kar šolar potrebuje ob pričetku novega šolskega leta. Nujen kos šolske opreme so tudi copati, pa športna oprema in razni dodatki za likovni pouk.

Poleg tega je koristno, da svojemu šolarju, ki bo vsako leto ob delanju domače naloge in učenju več časa preživljal za pisalno mizo, prijetno uredite učni kotiček. Na steno pri pisalni mizi mu lahko postavite navadno ali magnetno tablo, kamor lahko obesi aktualen šolski urnik, shranjuje pomembna obvestila in zaznamke, na kaj ne sme pozabiti. Na pisalno mizo postavite namizni koledar, kamor si lahko zapiše datume ocenjevanj in urnik obšolskih obveznosti, ter stojalo za pisala, lahko tudi za papirje, sponke in ostale pisarniške pripomočke, ki jih potrebuje.

V BTC Cityju najdete vse to in še več na enem mestu! Zato ne odlašajte in se s svojim šolarjem podajte po nakupih za novo šolsko leto še danes!

Šola, šolar, šolske potrebščine, šolska torba | Avtor: Profimedia Profimedia


Vodnik po BTC Cityju: Kje najdete točno določeno stvar?

Da vam prihranimo še nekaj dodatnega časa in da se boste v BTC Cityju še bolje in hitreje znašli, smo za vas pripravili seznam trgovin, kjer najdete točno določeno stvar, ki jo potrebujete za svojega šolarja.

Šolske torbe najdete v:

Dvorani A:

  • DZS
  • Magic Shop
  • Office&More
  • Samsonite
  • Spar

Dvorani 5: Müller

Dvorani 8: Mimovrste.com

Šolske potrebščine najdete v:

Dvorani A:

  • DZS
  • Kitajski center
  • Magic Shop
  • Office&More
  • Pri Levčku
  • Spar
  • TEDi

Dvorani 5: Müller

Dvorani 8: Mimovrste.com

Pestra izbira copat za v šolo ali vrtec vas čaka v:

Dvorani A: Alenka 

Dvorani 6: Intersport 

Dvorani 7: MASS 

Dvorani 10: Intersport Outlet

Dvorani 11: Baby Center 

BTC City | Avtor: BTC City Ljubljana BTC City Ljubljana

Ne pozabite na opremo za športno vzgojo in športne obšolske dejavnosti, in sicer v:

Dvorani A: SportsDirect.com 

Dvorani 3: Polleo Sport Megastore

Dvorani 6: Intersport 

Dvorani 8: Mimovrste.com

 Dvorani 10: Intersport Outlet 

Dvorani 12: Sport Vision

Dvorani 18: Decathlon

Dvorani Millenium: Extreme Vital

Dvorani Millenium: S šport 

Dvorani 3: Aquamania

Vodnem mestu Atlantis: Potapljaški center Atlantis

Plavanje | Avtor: Profimedias Profimedias

Izbirate lahko tudi med pestrimi obšolskimi dejavnostmi

Ste vedeli, da BTC City nudi tudi kar nekaj zanimivih in zabavnih dejavnosti za vaše predšolske ali šoloobvezne otroke? Za tiste, ki obožujejo vodo, Vodno mesto Atlantis organizira klasične plavalne tečaje, delavnico šnorkljanja in potapljanja, celo Akademijo za morske deklice in dečke imajo!

V Hiši plesa nudijo otrokom od tretjega leta dalje plesne tečaje različnih plesnih zvrsti (od jazz baleta in hip hopa pa vse do družabnih plesov in salse). Športni center Millenium bodočim teniškim upom omogoča najem petih sodobno opremljenih teniških igrišč, hkrati pa tam nudijo možnost individualnih ur učenja tenisa s trenerjem.

A če imajo vaši otroci raje kot šport tiste aktivnosti, ki urijo njihove možgane, se v BTC Cityju najde tudi marsikaj za njih. V jezikovni šoli Lingula se lahko učijo mnogih tujih jezikov ali pa se pridružijo programu Brainobrain, kjer bodo razvijali svojo koncentracijo, spomin, vizualizacijo, kreativnost in matematične veščine ter krepili svojo samozavest, vztrajnost in solidarnost.

Več o pestrih obšolskih dejavnostih, ki vam jih nudi BTC City, preberite TUKAJ!