Uporabno
8961 ogledov

Naj bo načrtovanje šolskega leta zabavno

Lidl Lidl
Poletne počitnice se počasi zaključujejo in šolske hodnike bo kmalu zapolnil vrvež razposajenih otrok. Otroci se ob začetku šolskega leta veselijo ponovnega snidenja s prijatelji, uporabe novih šolskih potrebščin in nenazadnje tudi datumov, ko bodo spet nastopile zaslužene počitnice.

V spodnjem prispevku smo združili vse potrebno za nepozabno šolsko leto: pestremu naboru šolskih potrebščin iz Lidlovega šolskega kataloga smo dodali nasvete tako za varno pot v šolo kot za boljši pretok misli, obenem pa smo predstavili tudi novosti, povezane s šolskimi počitnicami. Naj se načrtovanje zabavnega šolskega leta 2022/23 prične!

Lidl | Avtor: Lidl Lidl

Za res dober začetek šolskega leta posezite po Šolski beležki Zdravka Lidla, ki vsebuje dnevnik, urnik, koledar, pobarvanke, zabavne namige, recepte in prostor za zapiske. Z njenim nakupom boste tudi dobrodelni. Lidl Slovenija bo od vsake prodane beležke, 50 centov namenil Zvezi prijateljev mladine Slovenije za pomoč družinam v stiski.

 

 

Vse na svojem mestu  

Na poti v šolo imajo otroci polno glavo in poleg tega tudi polno torbo. Če boste upoštevali spodnje nasvete, šolarjev torba na hrbtu ne bo motila, v njej pa bodo imeli vse na svojem mestu:

  • Težke knjige in zvezki naj bodo pospravljeni v zadnjem delu nahrbtnika.
  • Lažje stvari, kot so zvezki za domače naloge ali peresnice, naj bodo postavljene v sprednji del nahrbtnika.
  • Stranski žepi se lahko uporabijo za stekleničko za vodo, posodo za malico in dežnik.
  • V nahrbtniku naj bo pospravljeno samo tisto, kar je nujno potrebno pri pouku.

Torbo je priporočljivo nositi na obeh ramenih, da se ta lepo prilega hrbtu, pa morata biti naramnici  enako dolgi. Šestdelni komplet šolske torbe, ki vsebuje še peresnici in dve pomožni torbici, na primer predstavlja odlično izbiro za vsakega šolarja, saj ima šolska torba po višini nastavljiv nosilni sistem in se lahko individualno prilagodi po telesni višini. V Lidlu lahko najdete tudi komplet šolske torbe s peresnicami in vrečko za športno opremo priznane znamke MC NEILL ter tudi samostojno šolsko torbo znamke TOPMOVE z ergonomičnim nosilnim sistemom s 5-stopenjsko nastavljivo višino.

Lidl | Avtor: Lidl Lidl

Za brezhibno urejene šolske pripomočke predstavljajo peresnice z več razdelki odlično izbiro. Takšna je na primer tudi trojna peresnica UNDER COVER, ki vsebuje kar 44-delni komplet barvic, svinčnikov in ostalih pripomočkov. Da pa med šolskim letom ne bo prihajalo do neželenega mešanja barvic, svinčnikov in ostalih pripomočkov, svetujemo, da vse pripomočke še pred začetkom šolskega leta opremite z imenom šolarja.

Na podoben način lahko z nalepkami, na katerih so navedeni ime, priimek, predmet in razred, opremite tudi šolske zvezke. Pri izbiri šolskih zvezkov bodite pozorni, da glede na namen med brezčrtnimi, črtastimi in karo zvezki izberete prave. Pri izbiri samega motiva pa se lahko prepustite navdihu in se bodisi odločite za junake, kot so Minnie miška in Spiderman ali za motive, ki prikazujejo najlepše destinacije iz Slovenije ali sveta. Da pa bo nakupovanje še bolj efektivno, vam priporočamo, da še pred samim nakupom na spletu pregledate vse šolske pripomočke, ki so na voljo, in si že doma pripravite spisek potrebščin.

Lidl | Avtor: Lidl Lidl

Varno v šolo

Otroci morajo biti v prometu dobro vidni, zato je pri nakupu šolske torbo dobro imeti v mislih, da mora biti ta opremljena z odsevniki ali narejena iz odsevnega materiala. Poleg tega je seveda priporočljivo tudi, da imajo otroci na sebi tudi odsevni telovnik ali druga odsevna oblačila.

Šola in šolske počitnice

Čeprav se otroci v šoli veliko naučijo in se vsakodnevno srečujejo s prijatelji, se jih večina veseli tudi počitnic … Da bodo otroci tudi med počitnicami lahko trenirali svoje možgane, lahko posežete po kakšni od otroških knjig z vajami za učenje, ki so zabavne in poučne hkrati. Tako pri samem pouku kot tudi v prostem času pa otroci svoje misli radi sprostijo tudi s kreativnostjo. V ta namen boste v Lidlu našli slikarski in risalni blok, podloge za pisanje in risanje, pripomočke za risanje in tudi plastelin!

Lidl | Avtor: Lidl Lidl

Kdaj bodo počitnice?

V šolske klopi se bodo šolarji vrnili v četrtek, 1. septembra, jesenske počitnice pa bodo letos trajale od 31. oktobra do 4. novembra. Letos bo božič v nedeljo, zato bodo novoletne počitnice trajale od 26. decembra do 2. januarja.

V letu 2023 bodo zimske počitnice nastopile že konec januarja, torej skoraj mesec prej kot letos. Za polovico države bodo trajale od 30. januarja do 3. februarja, za drugo polovico pa od 6. februarja do 10. februarja. Ker bo pri drugi skupini otrok vmes tudi Prešernov praznik, bodo ostali doma tudi v ponedeljek, 13. februarja. Za prvo skupino učencev to ne velja, bodo pa seveda doma 8. februarja.

Velikonočni ponedeljek bo 10. aprila, dan upora proti okupatorju pa v četrtek, 27. 4., zato bodo prvomajske počitnice trajale od 27. aprila do 2. maja. Razdelitev spričeval bo potekala v petek, 23. junija 2023.

1/8
Lidl