Uporabno
678 ogledov

Naj se brezkončna zabava začne

Telemach Shutterctock
Omrežje pete generacije mobilne telefonije bo poseglo v vse sfere našega življenja, močno bo vplivalo tako na gospodarstvo kot vsakega posameznika. Tako rekoč ni področja, na katerem ne bi izboljšalo naše izkušnje in zabavna industrija ni pri tem nikakršna izjema. Še več, močno jo bo spremenilo, naša doživetja bodo na povsem drugi ravni, kot smo jo poznali doslej.

Visoke hitrosti prenosa podatkov, tako rekoč nične zakasnitve, izjemno hiter prenos podatkov in možnost povezave tudi do milijon pametnih naprav na kvadratni kilometer so lastnosti omrežja 5G, ki bo denimo obogatilo naše obiske koncertov v živo. Še posebej velja to v kombinaciji z očali za virtualno resničnost (AR), olajšalo pa nam bo tudi naročanje pijače in kupovanje oblačil v trgovinah z artikli pevcev in skupin, saj bomo lahko majice pomerjali virtualno, ipd.

Izkušnje na koncertih v živo bodo torej bogatejše, bolj zanimive, enako pa velja tudi za dogodke na daljavo, ki so se v pandemičnem času izkazali za odlično rešitev. Tu je omrežje 5G zelo pomembno zavoljo kakovosti prenosa, z očali AR bodo imeli »obiskovalci« kar na domačem kavču tisti pravi občutek, da so del dogodka, glasbenikom pa ne nazadnje tudi omogoča skupen koncert, čeprav se nahajajo na različnih koncih sveta …

Telemachov koncert na dveh lokacijah

Kako so videti koncerti, na katerih nastopajoči niso na istem mestu, je sicer pri nas že lani predstavil telekomunikacijski operater Telemach. Koncert je potekal sočasno na dveh lokacijah v Ljubljani, poslušalci pa so imeli zaradi tako rekoč nične zakasnitve občutek, da je celotna zasedba na enem mestu. To je bila tudi prva prestavitev delovanja tehnologije in omrežja 5G v Sloveniji.

Telemach je letos prvi pri nas predstavil tudi gigabitno omrežje s pravo 5G izkušnjo, omrežje 5G pa ta čas ponuja že v 20 večjih mestih po Sloveniji in hkrati pospešeno nadaljuje njegovo vzpostavitev. Ob tem je spet tudi nadgradil svoje najbolj prodajane mobilne pakete VEČ! Poslej vsi vključujejo neomejeno količino klicev in SMS sporočil, povečala se je tudi količina prenosa podatkov, v paketu VEČ je je zdaj na voljo 5 GB, v paketu ŠE VEČ kar 100 GB, medtem ko je v paketu NAJVEČ že dalj časa neomejena. Za našo brezkončno zabavo tako ni ovir.

Telemach | Avtor: Telemach Telemach