Uporabno
1793 ogledov

Najbolj vroč slovenski tiktoker: Ne ozirajte se na mnenja drugih

MTikTok Akademija, M SOSESKA M SOSESKA
Žiga Kukovič, znan tudi pod tiktokerskim vzdevkom Kuxala, je eden od treh žirantov v prvem čisto pravem regijskem talent showu MTikTok Akademija, ki poteka na priljubljenem TikToku, spremljate pa ga lahko na Merctorjevi spletni video platformi M SOSESKA. Danes sicer Žiga živi svoje otroške sanje in z video objavami razveseljuje številne mlade, a pot do uresničitve teh sanj ni bila gladka. Vanj so dvomili celo tisti, ki so mu bili najbližje.
Neverjetni plesni talent show poteka prek štirih plesnih izzivov, ki so objavljeni na YouTubu. Ko se naučite koreografije, se posnamete in video svojega plesa pa objavite na TikToku. Sodelujete lahko v enem ali v več plesnih izzivih. Tričlanska žirija bo med vsemi posnetki izbrala 40 najboljših, ki se bodo uvrstili v polfinale, a le osem se jih bo prebilo naprej v veliki finale. Zmagovalca, ki bo seveda en sam, čaka čudovita nagrada – 14-dnevno potovanje v Los Angeles, kjer se bo udeležil vrhunskih plesnih tečajev. Več informacij o neverjetnem plesnem talent showu najdete na mtiktokakademija.si.

MTikTok Akademija | Avtor: M SOSESKA M SOSESKA

Do neverjetnega uspeha v pičlih dveh letih

"Vse se je začelo z zabavo in željo po ustvarjanju," se svojih začetkov na družbenih omrežjih spominja eden najbolj vročih slovenskih tiktokerjev ta hip, Žiga Kukovič – Kuxala. Snemanja videov za TikTok in YouTube se je lotil avgusta 2019 in takrat je zares veliko časa in truda posvetil vsebinam za socialna omrežja. O zamislih in scenarijih je včasih premleval tudi dolgo v noč, si v beležko zapisoval navdihe, ki jih je nato naslednji dan posnel in objavil. "Ampak ko pogledam nazaj, z veseljem rečem, da je bil moj vsakdan prav zabaven. Sedaj pa že dve leti živim sanje malega Žige."

In če ga je na začetku kamera spremljala skorajda ves čas, danes temu ni več tako. Vsaj ne ves čas. "Redkokdaj me kamera lovi 24 ur na dan, sploh odkar ne objavljam več na YouTubu. Moj vsakdan zna za marsikoga pravzaprav izgledati zelo dolgočasno. Včasih preživim 10 ur za računalnikom, kjer pišem ideje in scenarije, za tem bom prebral nekaj strani knjige, pogledal kakšen film in se podružil s prijatelji. Pridejo pa dnevi, ko pozabim pojesti zajtrk do 20. ure zvečer, saj je okoli mene 10 kamer, posneti moramo 30 posnetkov, prepotovati Slovenijo po dolgem in počez in opraviti 5 sestankov," nam zaupa Žiga.

MTikTok Akademija, M SOSESKA | Avtor: M SOSESKA M SOSESKA

Njegov cilj je bil nasmejati ljudi

Objavljanja zabavnih video vsebin na družbenih omrežjih se je Žiga lotil, ker je želel preprosto zabavati ljudi in jim risati nasmehe na obraz. Na začetku je bil deležen kar nekaj negativnih mnenj – celo tisti, ki so mu bili nekoč najbližji, niso verjeti, da bi lahko na ta način uspel in zaživel svoje sanje.

Zato vsem, ki se podajajo na pot ustvarjanja vsebin na družbenih omrežjih, svetuje, naj vedno sprejmejo konstruktivne kritike, a naj se distancirajo od negativizma, ki nima nobene podlage. "Moj nasvet je, naj sprejmejo konstruktivno kritiko, vendar naj se ne ozirajo na mnenja drugih. Če bi se jaz oziral na mnenja svoje prejšnje družbe, ki mi je bila od malega kot družina, ne bi objavil na internet niti enega samega videa, vi pa mi zdaj ne bi zastavljali teh vprašanj," iskreno pove.

MTikTok Akademija | Avtor: M SOSESKA M SOSESKA

Do zdaj videni plesni izzivi so ga navdušili

Ker tudi sam prihaja iz plesnih vod, mu je sodelovanje pri prvem čisto pravem regijskem plesnem talent showu v veliko čast in veselje. Skupaj z našim znanim plesalcem in koreografom Žigo Sotlarjem in balkansko superzvezdnico Saro Jo namreč sestavlja tričlansko žirijo, ki bo enega od tekmovalcev poslala na 14-dnevno potovanje v Los Angeles, kjer se bo udeležil vrhunskih plesnih tečajev in v družbi najboljših plesalcev sveta pilil svoje plesne veščine v slovitem plesnem studiu Millennium.

Trije plesni izzivi so že mimo, še vedno pa ostaja zadnji, četrti, z datumom 25. 9., v katerem lahko sodelujete. In kar je žirija videla do zdaj, je neverjetno, razkriva Žiga: "Ogromno sodelujočih je izjemnih. Presenečajo tako mlajši kot starejši plesalci. Lepo je videti uporabno nagrado, ki spodbuja k ustvarjanju in gibanju, prav tako talentirane ljudi, ki se zanjo borijo."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @zigakukovic

Če bi se tudi vi radi potegovali za neverjetno nagrado, nepozabno plesno popotovanje v Hollywood, ni še nič izgubljeno. Plesne izzive najdete na TikToku, plesna navodila, po katerih se naučite koreografij za izzive, pa na YouTubu M SOSESKA. Ko boste posamezni ples obvladali, se posnemite, objavite na TikToku, dodajte ključnik #mtiktokdanceakademija in označite @mercatorslovenija. Ne odlašajte in pojdite v akcijo zdaj!