Uporabno
1679 ogledov

Najboljše ideje za izlete med zimskimi počitnicami

otroci sneg zima veselje čevlji smučanje Shutterstock
Bližajo se zimske počitnice – teden dni, ki jih lahko starši v družbi svojih otrok preživite v raziskovanju lepot Slovenije ali pa tujine.

Ker se je stresno vsako leto odločati in načrtovati, kam se odpraviti s celo družino, smo vam letos pripravili seznam idej, kje in kako preživeti zimske počitnice.

Na toplo v terme

Terme so idealen kraj za preživljanje dopusta z družino. Otroci se lahko kopajo, igrajo in spuščajo po toboganih, starši si lahko privoščijo obisk savn ali kako masažo.

Kopanje v bazenu | Avtor: Profimedia Profimedia

Da vam ni treba skrbeti niti za prevoz in parkiranje, imate možnost, da svoj oddih pričnete že pred vrati doma in v terme potujete z vlakom. Vaši otroci bodo zagotovo veseli, da se jim lahko posvečate celo pot do kraja, kjer boste počitnikovali, in z njimi igrate družabne igrice.

Z zdraviliškim vlakom se lahko zapeljete naravnost v toplice

Zdraviliški vlak Slovenskih železnic vas lahko popelje v Thermano Laško in Terme Olimija, kjer vas čakajo še dodatni popusti za imetnike dnevne povratne karte za zdraviliški vlak. Za Zdravilišče in Wellness park Laško veljajo popusti vsak dan v tednu, v Termah Olimije pa ob sobotah. V Thermani Laško lahko z vstopnico pridobite 20 odstotni popust za kopanje in savno ter 10 odstotni popust za zdravstvene in wellness storitve, v Thermani Park Laško pa 20 odstotni popust za nakup vstopnice za bazen in savno ter 10 odstotni popust za wellness storitve. V Termah Olimije vas pričakuje 30 odstotni popust za odrasle in 50 odstotni popust za otroke do 12. leta starosti.

Na pustolovščino pod površje zemlje

Postojnska jama in Škocjanske jame so z razlogom znane po celem svetu. Lepota našega podzemlja je nekaj, kar je treba izkusiti tudi v krogu družine. Obisk jam je pripraven tudi pozimi, saj je v njih stalna temperatura, poleg tega pa nam izleta v jame ne more pokvariti niti nepredvidljivo vreme, ki nam nagaja zadnje čase. Seveda pa v primeru lepega vremena v Postojni nikar ne zamudite ogleda Predjamskega gradu.

V Postonjski jami ne pozabite pozdraviti Človeške ribice, ki jami daje poseben čar.

Če se želite z vlakom zapeljati v Škocjanske jame, vas bo vlak pripeljal do Divače, od tam pa vas bo brezplačen avtobus popeljal naravnost do jam. Za ogled Postojnskih jam pa se z vlakom lahko zapeljete naravnost do Postojne, kjer je tudi najvišje ležeča železniška postaja v Sloveniji.

Slovenske železnice | Avtor: Slovenske železnice Slovenske železnice

Aktiven oddih na snegu

Seveda pa zimskih počitnic ni brez uživanja na snegu. Z družino se odpravite na Vogel in se spustite po zasneženih strminah ter hkrati uživajte v razgledu na Bled in Bohinj.

Privoščite si smučarski paket s povratno vozovnico za vlak od Ljubljane ali Sežane do Bohinjske Bistrice. V paketu boste dobili še dnevne smučarske vozovnice, povratni prevoz s ski busom iz Bohinjske Bistrice do spodnje postaje žičnice Vogel in kosilo v restavraciji Viharnik na Voglu.

Uživajte v zimskih počitnicah v krogu svoje družine in svojim otrokom privoščite pravo zimsko doživetje.