Uporabno
2379 ogledov

Najboljše iz vseh svetov

Mitsubishi Motors Mitsubishi Motors
Pustite se zapeljati Mitsubishiju Eclipse Cross PHEV.

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV. Ime izvira iz davnih 90-ih let, ko je bil Eclipse eden najbolj vidnih in navdihujočih hitrih vozil. Ja, tudi zvezda filmov. In ker se svet vrti naprej in se potrebe voznikov spreminjajo, je zrasel v mestnega križanca, ki so mu v ime dodali še Cross, da nebi bilo dvoma, da je drugačen. Ker pa ni samo oblika vozila tista, ki se prilagaja novim navadam, je od svojega večjega in uspešnega brata Outlanderja PHEV podedoval pogonski sklop in tako res upravičil naslov – najboljše iz vseh svetov. V osnovi je zasnovan kot mestni SUV, ki je hkrati tudi hibrid, kupe in SUV. Športno- eleganten in nevsiljiv, dinamičnost pa nakazujejo njegove stranske linije, ki spominjajo na atleta na štartnem bloku.

Združuje edinstveno in inovativno tehnologijo Mitsubishija, ki je kot prvi zasnoval SUV priključni hibrid.

Mitsubishi Motors | Avtor: Mitsubishi Motors Mitsubishi Motors

Preplet dveh zgodb

Dnevno prevozimo v povprečju 40 km – to pomeni, da je vozilo na električni pogon popolnoma realna izbira. Seveda pa je potrebno zamenjati miselnost in nemalokrat je strah pred tem, da bomo ostali brez energije tudi tisti del, ki odloči, da se za električno vozilo ne odločimo. In to je zagotovo eden od razlogov, da je Eclipse Cross PHEV odlična rešitev – priključni hibrid, ki nam omogoča vožnjo 40 km na popolnoma električni pogon. Če pa naredimo kak kilometer več smo pri Eclipsu popolnoma na varni strani, kajti električni pogon zamenja klasični bencinski. Hkrati je odlična rešitev tudi zato, ker enostavno ne potrebujemo dveh avtomobilov. Med tednom je odlični električni sopotnik, za vikend pa nima nobene ovire, da nas popelje kamorkoli smo namenjeni, ne glede na razdaljo, ker nam je na voljo bencinski motor in do 650km z enim rezervoarjem, seveda v kombinaciji z elektormotorjem.*

Zgodba pa se tukaj ne konča. V bistvu se šele začne. Mogoče je oblikovno res mestni SUV, vendar se pod pokrovom skriva Mitsubishijev legendarni 4x4 pogon, ki ima skoraj 90 letno tradicijo. S stalnim aktivnim in električnim sistemom štirikolesnega pogonom »Super All Wheel Contol« Eclipse Cross PHEV nadaljuje to tradicijo na inovativen način. Sistem podpira po en elektromotor na os in takoj lahko opazite, da se vsa energija dejansko prenaša na cesto.

Mitsubishi Motors | Avtor: Mitsubishi Motors Mitsubishi Motors

Zakaj bi izbirali, če imate lahko vse?

Eclipse Cross PHEV pa ima še enega aduta, precej zanimivega in izredno uporabnega. Električno energijo tudi vrača v omrežje. Kaj to pomeni? Da je lahko odličen sopotnik na kampiranju ali pikniku, ker lahko za vse električne priključke uporabite 220V vtičnico, ki se skriva v prtljažniku vozila – torej, lahko si osvetlite šotor, skuhate večerjo ali karkoli pač potrebujete.

Mitsubishi Motors | Avtor: Mitsubishi Motors Mitsubishi Motors
 
Rad prečka svetove

Mogoče na prvi vtis ni ravno klasično prevozno sredstvo. Pa tudi, zakaj bi bil? Je edinstven, kakovosten in ima kar 5 let tovarniške garancije ter 8 let tovarniške garancije na baterijo. Zaradi kombinacije električnega in bencinskega pogona vas nikoli ne pusti na cedilu. Dovolj prostora je za celo družino ali pa športne pripomočke in izlet v dvoje.

 

Mitsubishi Motors | Avtor: Mitsubishi Motors Mitsubishi Motors


Je tih in varčen, pogumen in privlačen. Lahko je tudi vaš sopotnik, peljite ga na spoznavno vožnjo in naj vas sam prepriča.


*poraba je odvisna od načina vožnje posameznika in se zato tudi lahko razlikuje od tovarniško izmerjene.