Uporabno
2029 ogledov

Najlepša in najmočnejša Roomba

Nova Roomba iRobot
O novi Roombi sanjam, odkar so pri iRobotu leta 2020 naredili različico s sistemom za samodejno odstranjevanje umazanije ... Ko gre Roomba počivat, po sesanju sama izprazni koš nesnage – uau! No, zdaj je tu še izboljšana različica, ki je prišla k nam domov v januarju 2022.

O svoji stari Roombi nisem nikoli rekla žal besede. Odkar je prišla k nam domov, je ostal sesalec zaprt v omari in ga razen za sesanje avtomobila nisem več uporabljala. Naša stara Romba, ki bo kmalu upihnila sedmo svečko, je moj najljubši gospodinjski aparat. Je lepa, spušča prijetne »futuristične« zvoke, je natančna in dosledna. Nikoli ni padla po stopnicah, nikoli ni izpustila umazanije. 

Je samostojna dama, ki potrjuje dejstvo, da so pri iRobotu vodilni na področju robotskih sesalnikov in imajo res dodelane in vrhunske produkte. Pri štirih psih, dveh mačkah in treh otrocih ji ni nikoli zmanjkalo dela, včasih smo jo pognali tudi trikrat na dan. Prav zaradi nove polnilne postaje z možnostjo samodejnega čiščenja smo se odločili za nov model, ki je še zmogljivejši in neverjetno dodelan ...

Z novim iRobot robotskim sesalnikom Roomba® Robotski j7+ z Genius™ 3.0 Home Intelligence 3.0, ki je prišel k nam domov v januarju 2022, so pri iRobotu spet dokazali, da ves čas stremijo k izpopolnjevanju novih tehnologij in prisluhnejo uporabnikom.

Nova Roomba | Avtor: iRobot iRobot
Tokrat so se še dodatno prilagodili skrbnikom hišnih ljubljenčkov. Vsi skrbniki psov in mačk dobro vemo, da imajo tudi naši kosmatinci prebavne težave in da se lahko zgodi nesreča z bruhanjem ali kakanjem sredi sobe. Nesreča bi postala katastrofa, če bi nanjo naletel robotski sesalnik in jo razmazal po stanovanju. Zato je do januarja 2022 naša stara Roomba sesala le v času, ko sem bila doma. A pri iRobotu so mislili tudi na to in pri novi različici poskrbeli, da zazna takšne vrste presenečenj in se jim v velikem loku izogne. Kaj bi si želeli več?

Čudovit dizajn s praktično postajo

Z novim iRobot robotskim sesalnikom Roomba® Robotski j7+ z Genius™ 3.0 Home Intelligence 3.0 nam zdaj ni treba ves čas prazniti posodice s smetmi. Priznam, da je bilo to delo zame nadležno, saj so se ob čiščenju iz smeti vili oblački dima, pred čiščenjem sem si morala vedno natakniti rokavice, da ne omenjam dodatnega časa, ki sem ga porabila za praznjenje Roombe.
 
Sodeč po obljubi proizvajalca, bom zdaj na praznjenje za več mesecev pozabila. Nov robotski sesalnik izprazni smeti v vrečke za avtomatično odstranjevanje umazanije Clean Base® z vrečkami AllergenLock ™, ki zadržijo kar 99 odstotkov cvetnega prahu in plesni. Ob praznjenju zdaj ni škodljivih oblačkov prahu, porabljeno vrečko enostavno odstranim in odvržem v koš za mešane odpadke. V polnilno postajo pa namestim novo, svežo vrečko.

 | Avtor:

Polnilna postaja ni le praktična, ampak tudi čudovita. Takoj, ko sem odprla škatlo z novo Roombo, me je prešinila misel, da mora biti vsem na očeh. Polnilna postaja je z novo Roombo tako lepa, da si jo boste želeli imeti v dnevni sobi, saj je odličen modni dodatek k našemu domu. No, naj fotografije povedo svoje ...   

Nova Roomba | Avtor: iRobot iRobot

Enostavna aplikacija, ki nariše vaš dom   

Naj omenim tudi odlično aplikacijo, ki je prilagojena tehnološko manj nadarjenim osebam, med katerimi sem tudi sama. Po nameščeni aplikaciji iRobot Home App (ki je pri stari Roombi nisem uporabljala), sta se robotski sesalnik in telefon hitro povezala, celoten začetni proces je trajal manj kot deset minut.
 
Predlagam, da si ob prihodu nove Roombe in v prvem tednu zanjo vzamete dovolj časa, da bo svoje čiščenje popolnoma prilagodila vašim potrebam. Mobilna aplikacija bo z Rombo oblikovala odlično predstavitev vašega doma – prostor za prostorom. V aplikaciji si lahko nato sami določite urnik, po katerem bo Roomba sesala, s pomočjo aplikacije pa naredite celo virtualne prepreke, kjer Roombi preprečite prehod do denimo kablov ali posodic za živali.
  
S telefonom jo lahko pošljete na manjše območje hiše ali v določeno sobo, kjer bo na simpatičen način mlada dama tudi poklepetala z vami. Če bo na svojem obhodu naletela na prepreke, bo to sporočila na telefon. Prav tako bo sama zaznala bolj umazane predele hiše in predlagala pogostejše sesanje. Seveda je združljiva tudi z glasovnimi pripomočki in omogoča povezavo z Alexo ali aplikacijo Google Home. 

Garancija za pasje skrbnike 

Kot sem že napovedala, bomo pasji in mačji skrbniki zdaj novo Roombo z veseljem zagnali v času, ko smo zdoma. Pri iRobotu so oblikovali celo garancijo P.O.O.P. (Pet Owner Ofiicial Promise) ki zagotavlja, da bo sesalnik zaznal morebitne živalske »potičke«, ki se bodo znašle na njegovi poti.

Nova Roomba | Avtor: iRobot iRobot

 
Garancija zagotavlja, da se bo sesalnik zagotovo izognil potičkam, kar sem poskusila tudi sama. Na sredino sobe sem postavila vsebino pasje konzerve in čakala, kaj bo storila naša najnovejša pridobitev – Roomba® Robotski j7+ z Genius™ 3.0 Home Intelligence 3.0.
 
Malce me je namreč vseeno skrbelo, saj sem človek, ki težko zaupa umetni inteligenci. Tokrat povsem neupravičeno, saj je Roomba takoj zaznala vsebino pločevinke in jo zaobšla. To ni vse, na telefon je poslala tudi fotografijo pasje hrane. Prek aplikacije imate možnost, da ji naročite, da določeno umazanijo očisti ali se ji v prihodnje vedno izogne.

Kaj konkretno pomeni garancija? Pri iRobotu so tako prepričani o učinkovitosti izogibanja živalskim presenečenjem, da velja dveletna garancija tudi v primeru, da pride Roomba v stik s »potičko«.

Predhodnice Roombe® Robotskega j7+ z Genius™ 3.0 Home Intelligence 3.0 so imele dve leti garancije, ki pa je do zdaj ni bilo možno uveljavljati, če je prišel sesalnik v stik z vodo ali kakcem. V primeru j7+ in j7 pa so dodali garancijo, ki zagotavlja menjavo robota, če ta zaide na kakec, urin ali bruhanje.

In tako sem lahko zdaj na svoji novi aplikaciji iRobot Home uredila, da začne Roomba s sesanjem, ko zazna, da odidem od doma. Res odličen občutek, ko imam doma pridnega malega robota, ki sam od sebe opazi, da me ni blizu. In tedaj začne sesati pasje in mačje dlake, drobtine od zajtrka in seveda pesek, ki ga v dom redno prinašajo tako otroci kot kosmatinci. In če mojo Roombo kaj zmoti, hitro dobim na telefon njeno obvestilo. Kako prisrčno!

Nova Roomba | Avtor: iRobot iRobot
Uspešno izogibanje oviram po navedbah proizvajalca omogoča iRobot Genius, ki s pomočjo navigacije PrecisionVision prepozna in se izogne pogostim oviram, kot so kabli in presenečenja hišnih ljubljenčkov. Z možnostjo prepoznavanja sten in pohištva robot upočasni dostop za nežno čiščenje predmetov in čiščenje ob robovih, z neprekinjenimi brezžičnimi posodobitvami programske opreme, ki jih ponuja iRobot Genius, bo PrecisionVision Navigation sčasoma postajal tudi pametnejši, kar bo sesalniku Roomba j7+ omogočilo, da bo prepoznal še večje število ovir in odklenil nove izkušnje čiščenja.
 
Priznam, da sem svoji stari Roombi večkrat pomagala in pred sesanjem stole postavila na jedilno mizo. Novo Roombo sem testirala in jo spustila tudi pod našo jedilno mizo. Robotski sesalnik se je presenetljivo dobro znašel, si vzel dovolj časa, da je zaobšel vse noge, kjer se pogosto zatikajo smeti, in za seboj pustil res odlično delo!  

Res zelo zelo močna punca  

Nova Roomba je res močna in posesa vso umazanijo, ki ji prekriža pot. To po navedbah proizvajalca med drugim omogoča zmogljivi 3-stopenjski čistilni sistem Roomba® j7+, ki vsebuje 10-krat močnejše sesanje Power-Lifting Suction, krtačo za pometanje robov, ki sesa po robovih in vogalih, ter dvojne krtače iz gume za različne vrste površin, ki se upogibajo, da se prilagodijo različnim vrstam tal in se ne zapletajo z dlako hišnih živali.

Nova Roomba | Avtor: iRobot iRobot

Je pa zaradi moči tudi glasna. Mene to nič ne moti, saj opravlja delo v času, ko sem zdoma. Če boste v času njenega delovanja doma, pa kar pozabite na gledanje televizije ali poslušanje glasbe, saj bo hitro preglasila ostale naprave.

Močna in glasna je tudi polnilna postaja, ki iz Roombe posrka odvečno umazanijo v vrečko v postaji. Vsekakor smo Roombo izbrali zaradi sesanja in njene edinstvene sposobnosti, da v celoti nadomesti klasične sesalce. Pri številnih človeških in kosmatih družinskih članih namreč nujno potrebujem njeno moč.