Uporabno
864 ogledov

Najnovejši modni športni trendi

Intersport Intersport
Za dobro počutje med gibanjem dodatno poskrbijo kvalitetna športna oblačila in udobna funkcionalna obutev.

Z rednim gibanjem se zmanjša ogroženost za pojav bolezni srca in ožilja, sladkorne bolezni in debelosti, visokega krvnega tlaka in osteoporoze, zmanjša tveganje za možgansko kap; znižuje krvni tlak pri tistih, ki že imajo povišanega, obvladuje prekomerno telesno težo in debelost, zveča telesno pripravljenost, vzdržuje mišično moč in gibljivost sklepov, zmanjša stres, tesnobo, depresijo in osamljenost in dokazano izboljša kvaliteto življenja.

Prav zato je zelo pomembno, da se redno gibamo tudi v mrzlem delu leta. Pa najsi bo to gibanje na prostem, doma ali v fitnesu.

Za še boljši občutek med gibanjem izberemo primerno kvalitetno obutev in oblačila.

Oblačila iz sodobnih materialov

Za aktivnosti kot so tek ali hitra hoja na prostem moramo z mrzlim zrakom poskrbeti za toplejša oblačila. Kot lahko preberemo na Intersport blogu, velja pravilo, da ko temperature padejo na okoli 10 stopinj Celzija je že čas za pajkice, hlače in majice z dolgimi rokavi. Pri ženskah so priljubljene predvsem pajkice, ki poudarjajo postavo in so v njih še samozavetnejše. Z vse hladnejšimi dnevi boste za aktivnosti na prostem opremili tudi z jopico, anorakom ali z bundo.

Intersport | Avtor: Intersport Intersport

Izbirajte oblačila, ki so izdelana iz sodobnih tehničnih materialov, ki se hitro sušijo in dobro odvajajo vlago. "Gre za neke vrste enosmerno ulico v smeri od telesa navzven, ki glede na različno vezavo molekul vode v tekočem in plinastem agregatnem stanju iz notranje strani pari v obliki človeškega znoja dovoljuje pot navzven, iz zunanje strani pa vodnim kapljicam preprečuje vstop," pojasnjujejo. Obenem z vse bolj mrzlimi dnevi poskrbimo za oblačenje po principu čebule, da si lahko po potrebi en sloj slečemo ali oblečemo.

Vodo-odporna membrana

"Bolj ko se jesen preveša v zimo, več je deževnih dni in vreme je bolj vlažno. V takih razmerah si je smiselno omisliti tekaške copate z vodo-odporno membrano, ki skrbi, da je notranjost copat vedno suha. Tovrstni copati nam bodo prišli še posebej prav, če tekemo po gozdnih stezicah, ki so v jesenskih mesecih lahko blatne, mokre in spolzke," še opozarjajo na blogu Intersport.

Fitnes in vodena vadba

Pri športnih oblačilih za aktivnosti v notranjih prostorih ne potrebujete zaščite pred mrazom in vlago, morajo pa biti oblačila udobna in dobro opravljati svojo funkcijo. Izdelana naj bodo iz materiala, ki se hitro suši in dobro odvaja vlago.

Med ženskami in dekleti so za treninge najbolj priljubljene udobne pajkice za vadbo. Takšne so denimo Energetics Kastienne wms, ki prepričajo z atraktivno barvno kombinacijo ter mrežastimi vložki za boljše zračenje. Za dodatno udobje pa poskrbi mehak material s tehnologijo DRY PLUS ECO, ki se hitro suši in odvaja vlago od telesa.

Ženski nedrčeki za fitnes naj bodo prav tako iz materialov, ki se hitro sušijo in odvajajo vlago, hkrati naj bodo udobni in naj nudijo zadostno oporo. Priljubljen je nedrček za fitnes Energetics Gabanu 3 wms s srednjo oporo. Zagotavlja brezskrbno gibljivost in ne ovira gibanja. Izdelan je iz raztegljivega materiala s tehnologijo DRY PLUS.

Moški si za treninge v notranjosti lahko tudi v mrzlem delu leta omislijo kratka oblačila. Energetics Masetto ux so denimo moške kratke hlače, ki so odličen partner za trening v fitnesu. Izdelne so iz kakovostnega materiala, ki se hitro suši in dobro odvaja vlago. Opremljene so z elastičnim pasom in dvem stranskima žepoma. Na hlačnici so okrašene z grafičnim potiskom.

Intersport | Avtor: Intersport Intersport