Uporabno
3276 ogledov

Najpogostejše novoletne zaobljube in triki za uresničitev

Huawei Xmas
1/9
Huawei
Do leta 2021 nas ločita le še dobra dva tedna, zato je zdaj pravi čas za novoletne zaobljube.

V zahodnem svetu si sodeč po raziskavah tretjina odraslih v decembrskem času določi novoletne zaobljube. Čeprav je to početje zelo priljubljeno in smo v začetku leta polni zagona, se naš načrt kaj kmalu podere in cilji postanejo nedosegljivi. Raziskave s pomočjo anketirancev kažejo, da vse novoletne zaobljube uresniči le od pet do deset odstotkov vprašanih. Le petina vprašanih pa doseže vsaj nekaj zaobljub.

Kako torej poskrbeti, da boste čez eno leto ob seznamu naredili same kljukice?

1. Več se bom ukvarjal s športom

Najpogostejša novoletna zaobljuba je povezana z gibanjem. Več kot polovica vprašanih med novoletne zobljube uvršča tudi namero o rednem in zdravem gibanju. Po nasvetih zdravstvene stroke naj bi bili odrasli zmerno telesno dejavni vsaj 150 minut na teden.

Več in bolj intenzivna vadba pa prinaša večje zdravstvene koristi. Prav zato naredijo mnogi že na začetku leta ključno napako in v začetnem zagonu pretiravajo z aktivnostjo. To privede do poškodb in bolečin, zato si za začetek izberite zmerno telesno dejavnost in postopoma napredujte. Z deset tisoč koraki dnevno ste že na dobri poti, da si boste zagotovili tedensko kvoto za zdrav način življenja.

S pomočjo Huawei Watch Fit ne boste preverjali le količine in intenzivnosti telesne dejavnosti. To je ura, ki vas bo z lahkoto popeljala do uresničitve najpogostejše novoletne zaobljube. S Huawei Watch Fit imate svojega zasebnega trenerja kar na uri. Ta ponuja 12 vrst animacij za hitre treninge, kot so vaje v službi, raztezanje celega telesa in drugo, vključuje pa tudi 44 standardnih prikazov gibanja.

Huawei Watch Fit | Avtor: Huawei Huawei
Obenem nudi natančne meritve vadbe v realnem času za 11 profesionalnih športnih načinov, vključno s tekom, plavanjem in kolesarjenjem. Ura samodejno zazna začetek vadbe in vas opomni, da jo začnete spremljati. Spremlja vaš srčni utrip, porabljene kalorije ter trajanje vadbe in je zato pravi motivator za novoletne zaobljube.

Moški s prefinjenim okusom za dizajn so navdušeni nad Huawei Watch GT 2 Pro, ki podpira natančno sledenje podatkov za več kot sto načinov vadbe, kot so plezanje, tek na prostem, veslanje, deskanje, tenis in drugo. Pametna ura pomaga slediti celotni poti, poleg tega pa obstaja več kot deset tekaških tečajev z glasovnim vodenjem, ki vam dajo več predlogov a boljše treninge.

Pri tem ne boste pozabili slediti svoji dejavnosti, saj jo bo ura zaznala samodejno, od vas bo zahtevala le en dotik. Na voljo je šest običajnih načinov vadbe: tek v zaprtem prstoru in na prostem, hoja v zaprtem prostoru in na prostem, eliptični trenažer in veslanje. Watch GT 2 Pro sicer meri tudi VO2max, oziroma največjo stopnjo porabe kisika med vadbo, opozarja vas na nekatere vremenske spremembe in pokaže pot nazaj, če bi kam zašli. 

S svojo najljubšo glasbo pa lahko tečete tudi brez telefona. Na svojo pametno uro Watch GT 2 Pro lahko shranite do 500 pesmi in se enostavno povežite z vrhunskimi slušalkami HUAWEI FreeBuds Pro. Te imajo funkcijo hibridnega aktivnega izničevanja hrupa do 40 dB1 in vam tako omogočajo, da doživite mir in se ob aktivnosti res potopite v glasbo.

Huawei Xmas FreeBuds Pro | Avtor: Huawei Huawei

Slušalke HUAWEI FreeBuds Pro pa omogočajo tudi dolge sprehode ob klepetu z vašimi najbližjimi, kljub zunanjim vremenskim vplivom in hitremu tempu gibanja. Nežna vetrotesna struktura ušesnih čepkov na slušalkah in mehanska zasnova namreč odpravita kakršen koli žvižg, ki ga povzroči trenje zraka. Dva navzven obrnjena mikrofona natančno sprejemata zvok iz smeri vašega glasu, medtem ko mikrofon, obrnjen navznoter, naredi vaš glas jasneje slišan.

Slušalke pa z dvojno anteno zagotavljajo tudi široko pokritost signala.Tudi če je vaš telefon v torbi ali žepu, vam slušalke HUAWEI FreeBuds Pro še vedno ponujajo stabilno povezavo.

Nova serijo pametnih ur Huawei slušalke FreeBuds lahko enostavno povežete z napravami Huawei ali z drugimi napravami Android in iOS.    

2. Izgubil bom kilograme

Druga najpogostejša novoletna zaobljuba, ki si jo zapiše več kot 40 odstotkov anketirancev, je želja po izgubi kilogramov. Gre za težko dosegljiv cilj, saj kilogramov ne izgubimo čez noč. Za cilj se moramo odpovedati slabim razvadam, začeti moramo tudi z redno telesno aktivnostjo, s katero izgubljamo kilograme.

Tudi tu sta lahko za natančen izplen vaše aktivnosti v veliko pomoč Huawei Watch Fit in Watch GT 2 Pro. Po končani vadbi si lahko v aplikaciji na telefonu HUAWEI Health ogledate še podrobnosti vadbe, strokovno analizo in strokovne smernice. Aplikacijo HUAWEI Health lahko uporabljate na novem HUAWEI P smart 2021, ki je pravi hit za vse tehnološke navdušence. Medd rugim navdušuje s štirimi kamerami s podporo umetne inteligence, ki z lahkoto zajame vse najboljše trenutke podnevi in ponoči. 

Huawei Xmas P smart 2021 | Avtor: Huawei Huawei

3. Jedel bom bolj zdravo

Tudi tu začnite z malimi koraki in ne s strogmi dietami, ki jih boste kmalu opustili. Strokovnjaki so s številnimi raziskavami ugotovili, da so stroge diete pogosto neučinkovite, saj večina ljudi po končani dieti kmalu opusti zdrave navade.

Najboljši način, da boste resnično jedli zdravo je, da si izberete zdravo hrano, v kateri uživate in vam je všeč. Izberite dieto oziroma zdravo prehranjevanje, s katerim boste lahko brez večjih naporov živeli vse življenje. Le takšna odločitev bo dolgoročna in res zdrava. Če si boste na trenutke privoščili kakšen greh, ne bo nič narobe.

4. Zmanjšal bom stres

Ena od pogostih zaobljub je tudi zavestno zmanjšanje stresa v življenju, saj so opozorila strokovnjakov o negativnih posledicah vse bolj glasna. Najpogostejši neprijetni simptomi stresa se odražajo na vseh štirih ravneh posameznika, na telesu, čustvih, vedenju in mislih. Značilen je pospešen utrip srca, glavoboli ali prebavne motnje, napetost, potrtost, razdražljivost in še bi lahko naštevali. Dolgotrajen stres pa lahko vodi tudi v hude motnje in bolezni.

Zato je takšna novoletna zaobljuba zelo dobrodošla, je pa težko uresničljiva. Najprej morate prepoznati, kaj povroča največ stresa. Če je le mogoče takšne stresorje odstranite iz življenja, kjer pa to ni mogoče, poskusite omiliti stres.

Tu vam lahko znova pomaga HUAWEI Watch GT 2 Pro, ki s tehnologijo HUAWEI TruRelax™ ponuja celodnevno spremljanje stresa in skrbi za vaše zdravje 24 ur na dan. Tako na enostaven način naredite dihalni trening za sprostitev stresa in uravnavanje razpoloženja v vsakem trenutku.

Huawei Watch GT2 Pro | Avtor: Huawei Huawei

5. Več bom spal

Tudi spanje je nujno potrebno za nemoteno telesno in duševno delovanje, zato ne čudi tudi takšna novoletna zaobljuba. Večina odraslih potrebuje od sedem do devet ur spanja na noč, pomembna pa ni le kvantiteta, pač pa tudi kvaliteta.

K boljšemu spancu pripomore vzdrževanje rutine spanja, redna telesna aktivnost, da pred spanjem ne pijemo kofeina, v posteljo pa ne odhajamo lačni.

Ali boste dosegli cilje vaše novoletne zaobljube, boste ugotovili tudi s pomočjo tehnologije HUAWEI TruSleep™ 2.0, s katero lahko HUAWEI WATCH GT 2 Pro znanstveno sledi in diagnosticira šest pogostih vrst težav s spanjem ter hkrati ponuja predloge za boljši počitek. Med spanjem ura spremlja srčni utrip, analizira dihanje in dodeli oceno vaše splošne kakovosti spanja.

V letu 2021 si vzemite čas zase in vaše zdravje, novoletne zaobljube pa vzemite karseda resno. Tako boste prihodnje leto z veseljem gledali nazaj in zdravi korakali v prihodnost.