Uporabno
10 ogledov

Najpopularnejše LEGO serije

Enaa Enaa
Poglejmo si nekaj najbolj priljubljenih serij Lego, ki navdušujejo malčke in tiste malo večje otroke po srcu.

Lego kocke so več kot le igrača - so kultni del zgodovine igrač, ki spodbuja ustvarjalnost in spodbuja otroke k raziskovanju domišljije! Kocke Lego ponujajo neskončno možnosti za zabavno in poučno igro ter navdihujejo otroke, da gradijo in ustvarjajo. Od gradnje gradov do oblikovanja robotov - možnosti z Lego so resnično neomejene. Zato se pripravite na pustolovščino s temi neverjetnimi kockami. Čas je, da začnete graditi nekaj čudovitega! Poglejmo si nekaj najbolj priljubljenih serij Lego, ki navdušujejo malčke in tiste malo večje otroke po srcu.

Serija Lego City

Inovativna zbirka kompletov Lego City otrokom omogoča gradnjo celega sveta, od živahnih ulic do oddaljenega vesolja. Z zgradbami in vozili iz najrazličnejših okolij resničnega sveta so otroci spodbujeni k razmišljanju zunaj okvirov, ko gradijo edinstveno mestno pokrajino. Poleg znamenitosti, kot so policijske in gasilske postaje, lahko otroci s kockami ustvarijo tudi lastne edinstvene strukture in tako uresničijo svojo domišljijo.

Linija Lego City je tako posebna, ker se osredotoča na učenje skozi igro. Ko otroci gradijo in sestavljajo realistične modele, se učijo o različnih načinih delovanja naših mest - od javnega prevoza do pomena reševalnih služb. Poleg tega je ta linija pozorna na podrobnosti, zato imajo avtomobili premikajoče se dele. V stavbah utripajo luči, na voljo pa so celo majhne figurice, ki oživijo te stvaritve!

Otroci lahko združijo moči tudi s prijatelji ali sorojenci in z različnimi kompleti Lego City ustvarijo še večje mesto. S cestami, ki povezujejo različne soseske, letališči, pripravljenimi za vzlet, in morskimi pristanišči, polnimi trgovskih ladij, ne morete vedeti, kakšne neverjetne prizore lahko zgradijo skupaj! Poleg tega lahko zaradi združljivih kock enostavno mešajo in usklajujejo svoje najljubše komplete. 

S kompleti Lego City je mogoče zgraditi kmetijo zunaj mesta s pridelki, pripravljenimi za žetev, ali pa celotno sosesko s parki in restavracijami. Ne glede na to, ali si otroci želijo podrobno sliko resničnega sveta ali domišljijsko alternativo z mitičnimi bitji - v tej obsežni ponudbi se bo zagotovo našlo nekaj za vsakogar.

Serija Lego Creator

Linija Lego Creator je zasnovana s funkcionalnostjo 3 v 1 in graditeljem omogoča, da iz istega kompleta ustvarijo tri različne igrače, zato so te kocke odlična vrednost za denar. V seriji Lego Creator so na voljo modeli živali, vozil, stavb in še več. 

Linija LEGO Creator obstaja že od leta 2002 in vsako leto prinaša zanimive novosti. Kompleti so opremljeni s podrobnimi navodili za dokončanje vseh treh igrač, ki so vključene v komplet, in jih je mogoče celo kombinirati z drugimi kockami Lego za edinstvene stvaritve. Številni kompleti so opremljeni tudi s posebnim delom ali dvema, ki se lahko uporabita za prilagajanje zgrajenih igrač.

Serija Lego Creator spodbuja kritično razmišljanje, saj otroci med gradnjo eksperimentirajo z različnimi modeli. Vsak komplet otrokom omogoča, da se naučijo več o arhitekturi, inženirstvu in načelih oblikovanja, ko s temi kockami 3 v 1 gradijo različne strukture. Prav tako imajo malčki priložnost reševati probleme, ko se odločajo, kateri deli se med seboj najbolje ujemajo. Ker je na voljo toliko možnosti, lahko otroci svobodno raziskujejo vse, kar želijo - od zgodovinskih osebnosti in divjih živali do zmajev in vesoljskih ladij. To jim omogoča, da med gradnjo izrazijo svojo posebno, individualno osebnost. 

Kompleti Lego Creator so primerni za otroke, stare 5 let in več, in so odlična darila tako za dečke kot deklice. Ne glede na to, ali je vaš otrok že navdušen graditelj ali pa šele začenja, mu ti kompleti zagotavljajo ure in ure zabave, hkrati pa mu pomagajo pridobiti dragocene spretnosti.

Enaa | Avtor: Enaa Enaa

Serija Lego Friends

Lego Friends je razburljiva serija kompletov, zasnovana za spodbujanje domišljije in ustvarjalnosti majhnih otrok. Kompleti Friends so zasnovani na določeno temo, kar otrokom omogoča, da ustvarijo lastne zgodbe in odigrajo scenarije. Vsak komplet spremlja vrsta likov, od živali do robotov in vsega vmes. S pomočjo teh prijateljev lahko otroci gradijo celotna mesta, raziskujejo džungle in oceane ter se podajajo na razburljive pustolovščine. 

Serija Lego Star Wars

Serija Lego Star Wars temelji na kultni filmski franšizi Vojna zvezd. Od izida leta 1999 je postala ena najbolj priljubljenih serij Lego kock, saj je bilo izdanih na stotine kompletov v različnih velikostih in z različnimi motivi. Oboževalci lahko gradijo podrobne prizore iz svojih najljubših filmov in raziskujejo vesolje s klasičnimi liki, kot so Luke, Darth Vader in Chewbacca. Kompleti so odlični tudi za spodbujanje domišljijske igre in ustvarjalnega raziskovanja. 

S kompletom Lego Star Wars možnosti in pustolovščine, ki vas čakajo, nimajo meja! Ne glede na to, ali ste ljubitelj izvirne trilogije ali novejših nadaljevanj, v tej priljubljeni seriji lahko vsakdo najde nekaj zase. Zberite svoje najljubše like in prizore, raziskujte galaksije daleč, daleč stran in se zabavajte z vesoljem LEGO Star Wars! Naj bo sila z vami.

Serija Lego Technic

Serija Lego Technic je znana po tem, da se osredotoča na na realistično gibanje in mehaniko, saj graditeljem omogoča ustvarjanje zapletenih struktur, ki se premikajo s pomočjo zobnikov, vzvodov in jermenic. Sodobni kompleti Lego Technic vključujejo funkcije, kot so pnevmatika, motorji in funkcije daljinskega upravljanja. S temi naprednimi sestavnimi deli lahko graditelji s kockami ustvarijo replike pravih strojev in vozil, kot so helikopterji, bagri in dirkalniki. Komplete Technic je mogoče uporabiti tudi kot osnovo za ustvarjanje po meri, kar graditeljem omogoča eksperimentiranje z različnimi tehnikami gradnje. Možnosti z Lego Technic so neskončne!