Uporabno
62 ogledov

Naložite v vaš hladilnik nekaj nostalgije: Samsung in Tetris® predstavljata zabavno shranjevanje hrane s ‘Samsung Stackers’

Samsung
Podjetje Samsung v sodelovanju s podjetjem The Tetris Company predstavlja omejeno serijo škatlic za shranjevanje hrane v ikoničnih Tetriminos oblikah. S tem sodelovanjem želita podjetji prispevati k zmanjševanju količine odpadne hrane s pomočjo boljše organizacije shranjevanja v hladilniku. Ves dobiček od prodaje Samsung Stackers bo namenjen Evropskemu združenju bank hrane, katerega del je tudi Slovenska banka hrane.

Ljubljana, 7. december 2021 - Podjetje Samsung Electronics je v sodelovanju s podjetjem The Tetris Company razvilo Samsung Stackers, omejeno serijo izdelkov za shranjevanje hrane, ki jo je navdihnila svetovno znana igrica Tetris®. Podjetji si želita na ta način prispevati k zmanjševanju količine odpadne hrane.

Edinstvena linija izdelkov za shranjevanje bo vključevala vseh sedem ikoničnih Tetrimino oblik in barv (svetlo modra, rumena, vijolična, zelena, temno modra, rdeča in oranžna) in bo uporabnikom omogočala lažje, bolj učinkovito in bolj varno shranjevanje hrane v hladilniku ali zamrzovalniku. Hkrati pa bo to še zabavno, popolnoma unikatno in z dobrim namenom. Ves dobiček od prodaje izdelkov bo namenjen Evropskemu združenju bank hrane, katerega del je tudi Slovenska banka hrane.

 

 | Avtor: Samsung Samsung

 

Količina odpadne hrane je pereč problem. Po podatkih raziskave1 ponovno narašča in je zdaj že enaka količinam zavržene hrane pred pandemijo. Kar trije od desetih ljudi (30 %) priznavajo, da zavržejo celo več hrane kot pred pandemijo, takrat je bilo takih le 20 %, saj ne skrbijo več za boljšo organizacijo živil in prehranjevalnih navad, kot je recimo kuhanje na zalogo in poraba ostankov. 

Z barvitim in nostalgičnim s Tetrisom navdihnjenim dizajnom Samsung Stackers, bodo uporabniki shranjevanje hrane v hladilniku spremenili v igro. Naj bo spodaj, zgoraj, levo ali desno, set za shranjevanje hrane je popoln pripomoček za optimizacijo shranjevanja ostankov hrane. Da bi zavrgli čim manj ali raje nič. Glede na to, da prihaja čas obdarovanj, je Samsung Stackers lahko tudi unikatno darilo za vse ljubitelje te nostalgične igre, ljubitelje dobre hrane, ki radi kuhajo doma in vse trajnostno naravnane, ki želijo prispevati k boljši prihodnosti2.  

 

 | Avtor: Samsung Samsung

 

Prav tako kot set Stackers, tudi linije hladilnikov Samsung omogočajo neskončno možnosti prilagajanja tako znotraj kot zunaj. Prilagodljivi notranji elementi, polica za vino in drugi elementi skrbijo, za kar najbolje uporabljen prostor v hladilniku. SpaceMax™ izolacijska tehnologija pa omogoča boljše shranjevanje svežih živil. Te inovativne rešitve so na voljo v liniji hladilnikov Samsung Bespoke - unikatna linija kombiniranih (hladilnik, zamrzovalnik) hladilnikov, priznana po svoji zmogljivosti, priročnosti in možnostih prilagajanja. 

 


1) WRAP’s Food Waste Trend Survey 2021
2) Vsaka posoda TetrisTM je narejena iz naslednjih materialov in ob upoštevanju živilskih predpisov; 100 % OPP: številka CAS materiala PP je 9003-07-0/Recyclable. Zunanja embalaža ima certifikat FSC.

 

Omejena serija izdelkov za shranjevanje Stackers je nastala tudi na podlagi vseevropske raziskave podjetja Samsung, ki je pokazala, da več kot polovica Evropejcev (54 %) meni, da bi jim boljši sistem organizacije hrane pomagal zmanjšati količino zavržene hrane, dve tretjini (64 %) pa jih je mnenja, da bi se njihova hrana obdržala dlje, če bi jo pravilno shranjevali. 

 

 | Avtor: Samsung Samsung

 

Tim Beere, vodja oddelka aparatov za hlajenje pri podjetju Samsung pravi: "Naše poslanstvo je razvijati izdelke in rešitve za življenjski slog, ki potrošnikom pomagajo bolje upravljati in živeti svoje življenje, vključno z zmanjševanjem količine zavržene hrane. Zato smo se povezali s podjetjem The Tetris Company in predstavili Samsung Stackers, popolnoma edinstveno rešitev za shranjevanje, ki zagotavlja zabaven način shranjevanja hrane. Samsung Stackers ni le videti odlično, se tudi odlično prilega našim hladilnikom, našim strankam pa zagotavlja še učinkovitejši način optimizacije razpoložljivega prostora za shranjevanje, obenem pa podpira boj Evropske federacije bank hrane proti zavrženi hrani." 

 

 | Avtor: Samsung Samsung

 

Maya Rogers, predsednica in direktorica podjetja Tetris dodaja: "Veseli smo, da smo skupaj s podjetjem Samsung ustvarili Samsung Stackers in tako ponudili zabavne rešitve za boljšo organizacijo hladilnikov z nostalgijo tetrisa. Lepo je videti, da Samsung Stackers oživlja našo priljubljeno sestavljanko, in komaj čakamo, da vidimo, kako bodo stranke svoje običajne prostore hladilnika in zamrzovalnika spremenile v pravo igro Tetris. Še več, ker bo ves dobiček namenjen Evropski federaciji bank hrane, je to odlična priložnost, da pomagamo reševati problem zavržene hrane na več načinov."

 

 | Avtor: Samsung Samsung

 

Samsung Stackers bo na voljo v naslednjih evropskih državah: Romunija, Srbija, Hrvaška, Slovenija, Španija, Češka, Slovaška, Italija, Madžarska, Grčija in Francija. Na voljo pa bo tudi v Združenem Kraljestvu. 

Potrošniki, ki želijo izvedeti več o zabavni in uporabni liniji Samsung Stackers, lahko obiščejo spletno stran samsung.com/tetris. Tisti, ki si želijo komplet tudi kupiti je na voljo po ceni 25,00 EUR na spletni strani: Yes I Want It, ves dobiček pa bo namenjen Evropski federaciji bank hrane, neprofitni organizaciji, ki zastopa mrežo 335 bank hrane po vsej Evropi in si prizadeva za preprečevanje zavržene hrane in zmanjševanje negotovosti preskrbe s hrano.

Evropska zveza bank hrane je v zadnjih letih zaznala precejšnje povečanje potreb po hrani in pričakuje, da se bodo te potrebe iz leta v leto povečevale. Samo v letu 2020 je mreža dobrodelnih organizacij, ki prejemajo hrano od članic Evropske federacije bank hrane, pomagala skupaj 12,8 milijona ljudem v stiski, kar je za 34,7 % več kot pred pandemijo leta 2019. Posledično so evropske članice organizacije za podporo dobrodelnim organizacijam, ki pomagajo pomoči najbolj potrebnim, zbrale in ponovno razdelile 860.000 ton hrane, ki bi bila sicer večinoma zavržena, kar je 12-odstotno letno povečanje v primerjavi z letom 2019. 

 

OPOMBE
1) Vsaka posoda TetrisTM je narejena iz naslednjih materialov in ob upoštevanju živilskih predpisov; 100 % OPP: številka CAS materiala PP je 9003-07-0/Recyclable. Zunanja embalaža ima certifikat FSC.
2) WRAP’s Food Waste Trend Survey 2021
3) Evropska raziskava podjetja Samsung je bila izpeljana v 11 državah z 20.000 anketiranci, izvedlo pa jo je podjetje 3gem. Denarni odpadki v vsaki državi so bili izračunani na podlagi povprečne tedenske porabe anketiranca v vseh kategorijah in ocenjene povprečne porabe/odpadkov v vseh kategorijah. Letni znesek je bil nato izračunan z množenjem s številom tednov v letu. 

 

 O družbi Samsung Electronics Co., Ltd. 

Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s prodornimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo oblikuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnika, sistemov LSI sistemov in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsungovo medijsko središče na news.samsung.com.

 

O znamki Tetris® 

Blagovna znamka Tetris® je ena vodilnih in najbolj prepoznavnih blagovnih znamk in franšiz video iger na svetu. Po več kot 35 letih je blagovna znamka po vsem svetu še vedno priljubljena med ljudmi vseh starosti in vseh kultur. Na spletu se vsako leto odigra več milijard iger Tetris, doslej pa je bilo prenesenih že več kot 500 milijonov mobilnih iger Tetris. Globalna mreža imetnikov licenc za blagovno znamko Tetris vključuje največje založnike videoiger, vključno z družbama Nintendo in Sega, ter številne partnerje s področja elektronike, igrač, oblačil, izdelkov za življenjski slog, zabave in drugih izdelkov. Družba Tetris Holding, LLC, je lastnik pravic za Tetris po vsem svetu, družba The Tetris Company, Inc., pa je njen izključni imetnik licence. Najnovejše informacije o blagovni znamki Tetris in izdelkih Tetris najdete na spletnem mestu www.tetris.com.

 

O Evropski zvezi bank hrane

Evropska federacija bank hrane (FEBA), ki je bila ustanovljena leta 1986 in ima sedež v Bruslju, je evropska neprofitna organizacija, ki sodeluje z mrežo polnopravnih in pridruženih članic v 29 evropskih državah. FEBA združuje mrežo več kot 300 bank hrane, ki si prizadevajo za preprečevanje zavržene hrane in zmanjševanje negotovosti preskrbe s hrano. Njena vsakodnevna dejavnost je predelava, zbiranje in ponovno razdeljevanje hrane dobrodelnim organizacijam, ki pomagajo najbolj ogroženim. Leta 2020 so polnopravne članice FEBA s sodelovanjem z 48 126 dobrodelnimi organizacijami in po zaslugi strokovnosti 37 016 sodelavcev (85 % prostovoljcev) obnovile, razvrstile, skladiščile in ponovno razdelile 860.000 ton hrane ter tako pomagale 12,8 milijona prikrajšanim ljudem. Za več informacij o Evropski federaciji bank hrane obiščite https://www.eurofoodbank.org/