Uporabno
3500 ogledov

Napoved cene Bitcoin Casha: Ali bo ponovno dosegla visoke vrednosti?

Bitcoin Cash Freepik
Vsi finančni trgi imajo vzpone in padce in Bitcoin Cash ustreza temu pravilu, tako kot vse druge kriptovalute. Zaradi novosti so ti cikli rasti ali upadanja še posebej močni. Vsi ti dejavniki trgovcem ne lajšajo življenj. Preden karkoli storite - kupite, prodate ali zadržite -  je dobro, da ste čim bolj obveščeni. V tem članku si bomo podrobno ogledali napoved cene Bitcoin Casha. Nadaljujte z branjem, da omejite svoja tveganja in predvidite gibanja s pomočjo naše in svoje analize.

Uganite smer cene

Kaj je Bitcoin Cash (BCH)?

Razvijalci Bitcoina so 1. avgusta 2017 sprožili hard fork za povečanje velikosti blokov, s čimer se je začel Bitcoin Cash. Razcep je bil zadnja faza tako imenovane državljanske vojne in tabora, ki sta ga uspešno podpirala Roger Ver in Jihan Wu.

BCH deluje enako kot BTC. Gre za decentraliziran elektronski denarni sistem peer-to-peer, ki deluje kot javna glavna knjiga za transakcije in nič več. Preverjanje pristnosti blokov se izvaja z algoritmom za dokazovanja dela (POW). To pomeni, da ga ljudje lahko rudarijo in dobijo kovance.

Kljub temu moramo vseeno izpostaviti nekatere razlike med temi kriptovalutami.

O BCH lahko veliko izveste iz nedavnega dokumentarnega filma z naslovom Bitcoin Cash:  Pot do množičnega sprejetja (Bitcoin Cash: The Road to Mass Adoption).  V filmu je prikazano, s čim se ekipa ukvarja in kakšni so njeni načrti za leto 2021. O vsem tem neposredno govorijo gradbeniki, finančniki, strokovnjaki in promotorji.

Bitcoin Cash | Avtor: Freepik Freepik

Kaj vpliva na ceno Bitcoin Cash: Glavni dejavniki

Izjemna spremenljivost kriptovalut ni naključna. Pravzaprav obstaja več dejavnikov, ki jih trgovci lahko in morajo spremljati, da bi predvideli naslednji premik. Enako velja za vsako napoved cene BCH - analitiki poskušajo ugotoviti, kaj vpliva na cene, in na podlagi teh dejavnikov oblikujejo svoje napovedi.

V  nadaljevanju je predstavljenih nekaj najpomembnejših.

Sprejetje

Napoved Bitcoin Casha bo vedno boljša, če ga bodo podjetja in potrošniki še naprej sprejemali. Glede na prednosti tega sistema (stroški, čas obdelave, preprostost) je to vsekakor mogoče.

Če bo šlo vse po načrtih, bosta na primer Google in Samsung v svoje plačilne načine dodala funkcijo kriptovalut. To je odlična novica - če bo več milijonov uporabnikov imelo dostop do kriptovalut (Bitcoin, Bitcoin Cash, BUSD, Ether, PAX in GUSD), bo to pozitivno vplivalo na cene.

Spremembe protokola

Bitcoin Cash nima uradnega časovnega načrta. Vendar to ne pomeni, da se ne premika nikamor - navsezadnje obstaja neuradni časovni načrt. Zadnja nadgradnja omrežja je bila izvedena 15. novembra 2020. Čeprav niso bile izvedene nobene drastične spremembe, je tolažilno, da si ekipa prizadeva ohraniti lastnosti zdravega denarja Bitcoin Cash (urnik emisij, rudarski algoritem SHA-256, nizke provizije itd.).

Karkoli bo ekipa uvedla v nadaljevanju (in tudi v daljni prihodnosti), bo imelo učinek. Če bodo spremembe potekale uspešno, pričakujte rast vrednosti.

Dogodki v skupnosti Bitcoin

Odločitve, ki jih sprejme skupnost, vplivajo na skupnost Bitcoin in s tem na celoten ekosistem.

Prav to se je zgodilo, ko je bil prvič predstavljen BCH, enako kot pri Bitcoinu SV (več o tem pozneje). V obeh primerih je bila ločitev na dva ločena bloka, v skladu z različnimi pravili, posledica pomanjkanja soglasja. Obdobja nestabilnosti Bitcoina so še vedno zelo vplivna za Bitcoin Cash, kar ne preseneča.

Mediji

Na cene lahko vplivajo javno mnenje, varnost in trajnost. Zgodovina kaže, da so mediji najpomembnejši vir vpliva na ceno katerekoli valute. Večja medijska pokritost, boljše splošno razumevanje in pozitivna podoba so torej odlični za vrednost BCH.

Zgodovinska analiza cene Bitcoin Cash (BCH)

Pri vsaki napovedi Bitcoin Cash cene so upoštevani zgodovinski podatki. Zato bomo tudi mi začeli pri tem.

Leta 2017, ko je bil Bitcoin Cash šele predstavljen, je projekt hitro pritegnil veliko pozornosti vlagateljev. Zaradi svoje povezanosti z BTC je v prvih šestih mesecih obstoja dosegel najvišjo vrednost doslej - 3.667 dolarjev 21. decembra 2017. Ne pozabite, da je cena ob zagonu znašala 543 dolarjev, kar je precej več kot pri večini kovancev.

Naslednje leto, 2018, je bilo težje, vendar ne le za Bitcoin Cash. Tisti, ki poznajo dogodke iz leta 2018 se morda spomnijo, da se je trg kriptovalut sesuval.  Januarja 2018 se je začela tako imenovana kripto zima, ki je trajala leto in pol.

Bitcoin Cash se je v primerjavi s konkurenco precej dobro držal. Med letom je doživel celo nekaj vrhuncev.

Resnično težavo je predstavljal še en hard fork BTC, ki se je pojavil novembra 2018.  Zaradi določenih nesoglasij v skupnosti je bil ustvarjen novi tekmec Bitcoin Casha. Bitcoin SV (BSV) je bil v tistem času dejavnik, ki je prispeval k padcu BCH. Najnižja vrednost v zgodovini je še vedno 81 dolarjev, ki se je zgodila 15. decembra 2018.

Od leta 2017 ni prišlo do enake rasti cene. Ne le da ni bila uspešna pri doseganju najvišje vrednosti, ampak tudi ni bila najbolj uspešna pri preseganju svoje začetne vrednosti. Skoraj dve leti cena ni bila višja od 300 dolarjev.

Bitcoin Cash | Avtor: Freepik Freepik

Kako je z Bitcoin Cashom zdaj?

Po izbruhu pandemije leta 2020 je svet zašel v dolgo obdobje hibernacije, kar se je odražalo tudi na finančnih trgih. Razmere na trgu BCH bi lahko več mesecev opisali kot stabilne.

Bitcoin kot zastavonoša je ceno ponovno popeljal navzgor. Od druge polovice ali celo od konca leta 2020 je trg kriptovalut v velikem bikovskem trendu. Če ocenjujemo splošno razpoloženje, je to pozitivno.

Kljub temu je Bitcoin Cash še vedno pod velikim pritiskom. Konec februarja se je cena povzpela na 722 dolarjev, vendar je od takrat padla na približno 530 dolarjev. Trenutno znaša skupna tržna kapitalizacija 9.935.136.853 dolarjev, kar pomeni, da gre za deseto največjo kriptovaluto na svetu.

Kako se bo Bitcoin Cash (BCH) odrezal v kratkoročnem obdobju (2021)

Kot vedno bomo izpostavili različna stališča - od najbolj pesimističnih do najbolj optimističnih.

Začnimo z napovedjo cene Bitcoin Casha pri podjetju Wallet Investor. Spodaj je graf z njihovimi napovedmi, ki prikazuje drastične spremembe v celotnem letu 2021. Ta vir pričakuje, da se bo kovanec potopil in nato do konca leta okreval.

Če se premaknemo k številkam, imamo Trading Beasts. Od vseh napovedi, ki so na voljo na spletu, ta platforma kaže precej žalostno sliko. Trading Beasts zagotavlja, da bodo cene v tem letu še naprej padale in sicer za 10-15 % vsak mesec.

Opredelimo lahko nekaj stvari, ki lahko prispevajo k negativnemu gibanju cen:

  • Omejena uporaba. Ta kriptovaluta ne ponuja dodatnih ugodnosti, zato se težje upira konkurenci. Obstajajo številni drugi projekti, ki temeljijo na dejanski vrednosti in praktični uporabi, kar pa ne velja za BCH.
  • Dobrodelnost dveh posameznikov. Glavna obraza projekta sta Roger Ver in Jihan Wu iz družbe Bitmain. Če se odločita, da ga bosta zapustila (ali svoje premoženje usmerita drugam), kovanec verjetno ne bo več ponovno zaživel.
  • Edina podpora s strani rudarjev. Bitcoin Cash spodbujajo predvsem rudarji. Zato mora biti blokovna veriga za rudarje vedno dobičkonosna. V nasprotnem primeru ne bodo sodelovali, kar bo privedlo do padca cen.

Na drugi strani je napoved Long Forecast pozitivna. Po navedbah tega vira bo povišanje cen v prvem četrtletju skromno. Potem pa bi lahko Bitcoin Cash dobil zagon in se vsak mesec zvišal za 50-100 %.

Da bi uravnotežili razloge, zaradi katerih bi lahko BCH propadel, moramo ugotoviti tudi, zakaj bi se lahko njegova cena dvignila in povečala:

  • Hitre in poceni transakcije. Uporabnike, spletna podjetja in trgovske račune k Bitcoinu Cashu privablja predvsem priročnost transakcij. V prihodnosti bodo prihranki pri provizijah trgovcev pomembni možni pogonski mehanizmi za uspeh.
  • Uveljavljen ugled. Povezanost z Bitcoinom kot izvirnikom daje Bitcoin Cashu velik ugled. Čeprav vsi še niso v celoti sprejeli tehnologije blokovnih verig, je tesna povezanost z BTC zelo koristna.
  • Hitro sprejetje. Prihodnja sodelovanja s spletnimi trgovci in plačilnimi sistemi so ključni korak naprej za široko uporabo kovanca. In kot verjetno veste, se z večjo razširjenostjo cene običajno dvignejo.
  • Izboljšave in izvajanje. Projekt ne stoji na mestu - morda bomo že čez nekaj časa priča spremembam.

Digital Coin Price podpira pozitivne napovedi in predstavlja še eno odlično napoved za Bitcoin Cash za leto 2021.

Napoved Bitcoin Cash za leto 2022

Trading Beasts tudi v letu 2022 ne podaja najbolj rožnatih napovedi za Bitcoin Cash. Vendar pa je to očitno izboljšanje v primerjavi z letom 2021.

V obdobju med januarjem in aprilom bi se lahko Bitcoin Cash gibal v negativnih številkah - v povprečju okoli -3 %. V nadaljevanju leta bi cene lahko doživele opazno rast - do 15 % do konca leta.

Long Forecast deli podroben pregled tega, kaj lahko pričakujemo v letu 2022. Vabljeni, da to preglednico primerjate z že podanimi napovedmi.

Ni presenetljivo, da Digital Coin Price napoveduje nekatere od najboljših cen. Po njihovi analizi sodeč, bi lahko bili priča tudi do 80-90-odstotnemu dvigu cen. Najvišja cena za letošnje leto bi lahko bila januarja in sicer 967,26 USD.

Dolgoročna napoved za leta 2023, 2024 in 2025

Pri napovedi cene Bitcoin Casha za leto 2023 si bomo ogledali Trading Beasts. Norega gibanja cen ni, vendar je trend jasen - navzgor in enakomerno. V povprečju bi se lahko cena do leta 2023 povečala za 25-35%.

Za napoved cene Bitcoin Casha za leto 2021 bomo uporabili vir, imenovan CoinsKid. V njem so podrobno prikazane cene na mesečni ravni. Povprečne cene se zvišujejo - začnejo se pri 1.300 dolarjih in se povzpnejo vse do 1.700 dolarjev.

Za napoved Bitcoin Casha za leto 2025 si oglejte Digital Coin Price. Podoben je modelu Coinskid, zato se giblje v cenovnem razponu od 1200 do 1700 dolarjev. V primerjavi s trenutnimi cenami Bitcoin Casha so obeti vsekakor optimistični.

Koliko bo leta 2030 vredna cena Bitcoina Casha?

Naša zadnja napoved cene Bitcoin Casha je za leto 2030, ki jo je predstavila družba Coin Price Forecast. Ker gremo tako daleč v prihodnost, ne moremo prikazati perspektive po mesecih. Vendar nam pričakovana 600-odstotna rast daje dovolj informacij.

V naslednjih 10. letih bo Bitcoin Cash (kot tudi BCH ABC) doživel številne spremembe. Ker ima Bitcoin Cash tako močnega starša, kot je Bitcoin, je malo verjetno, da bo šel v pozabo.

Kot je mogoče pričakovati, bo BCH še naprej tesno povezan z BTC in bo še naprej vplival na njegovo uspešnost. Zaradi podobnosti in skupne zgodovine obeh valut si bosta delili uspehe in verodostojnost v svetu kriptovalut. Vendar se ustanovitelji Bitcoin Casha ne smejo zanašati le na kriptografskega velikana. Uporabnikom morajo zagotoviti tudi dodatne ugodnosti, kar so doslej tudi počeli.

Analiza cene Bitcoin Casha

Pri tehnični analizi uporabljamo diagrame in grafe. To trgovcem pomaga razumeti in prebrati trenutna gibanja cen. Poskusite prepoznati splošno smer gibanja cen in spreglejte posamezna nihanja.

Nato morate postaviti ravni podpore in odpora. Podpora se nanaša na ceno, pri kateri začnejo prihajati kupci in zvišujejo ceno. Odpor je cena, pri kateri prodajalci pridejo na trg in povzročijo ponoven padec cene.

Trenutno se te ravni gibljejo na naslednjih ravneh:

  • Odpor: $563, $615
  • Podpora: $468, $424

Druge ključne ravni:

  • Vstopna raven: 478,31 dolarja
  • Končna raven: 489,92 dolarja
  • Izkupiček: 454.82 dolarja
  • Razmerje med tveganjem in nagrado: 2,02

Ko govorimo o tehničnih podatkih, moramo biti pozorni tudi na kazalnike. Premikajoča povprečja nam dajejo jedrnato in jasno sliko tržnega trenda na dolgi rok. Oscilatorji se večinoma uporabljajo za odkrivanje kratkoročnih prekomerno kupljenih ali prekomerno prodanih sredstev. Zgornja slika kaže, da tako oscilatorji in premikajoča povprečja kažejo na povečan nakup Bitcoin Casha.

Oscilatorji:

  • Indeks relativne moči (14) - 45.54 - Nevtralno
  • Stohastični % K (14, 3, 3) - 54.08 - Nevtralno
  • Super oscilator - 89.34  Nevtralno
  • Momentum (10) - 278.53 - Nakup
  • Stopnja MACD (12, 26) - 54.43 – Nakup

Premikajoča povprečja:

  • Eksponentno premikajoče povprečje (10) - 368.18 - Nakup
  • Enostavno premikajoče povprečje (10) - 332.51 – Nakup

Ko sami izvajate tehnično analizo, poskušajte hkrati spremljati širšo sliko in kratkoročna nihanja. Čeprav je pregledovanje tehničnih podatkov in ključnih ravni ključnega pomena za trgovalne odločitve, ne podcenjujte vrednosti višjih časovnih okvirov.

Bitcoin Cash | Avtor: Freepik Freepik

Kaj si skupnost misli o prihodnosti BCH?

Številni strokovnjaki in trgovci podpirajo pozitivne napovedi o ceni Bitcoin Casha. Zbrali smo nekaj povratnih informacij skupnosti in opazili boste, da so ljudje glede tega kovanca zelo optimistični.

Uporabnik na spodnji sliki deli zanimiv vpogled. Dejstvo je, da je dejanska vrednost veliko višja od tržne cene, zato je to priložnost za ugoden nakup.

Končno imamo zagovornika prostega trga, ki navaja prednosti BCH, ki bodo v prihodnjih letih verjetno pritegnile rast.

Kaj je bolje za Bitcoin Cash - vlaganje ali trgovanje?

Vlaganje - nakup in posedovanje kriptožetonov - je eden najpreprostejših načinov vstopa na trg. Pristop "kupi nizko - prodaj visoko" je primeren za srednje do dolgoročne strategije. Vendar pa obstajajo tudi pomankljivosti, ki se jih morate zavedati. Na primer, čeprav so napovedi obetavne, BCH morda ne bo dosegel pričakovanih višin, vaša pozicija pa se lahko konča z izgubo.

Da bi izravnali tveganja, povezana z vlaganjem, lahko kupujete in prodajate kriptovalute v kratkih časovnih okvirih. Eden od načinov obvladovanja tržne nestanovitnosti, ne da bi morali imeti v lasti dejansko sredstvo, je trgovanje z BCH prek pogodb za razliko (contracts for differene - CFD). Na ta način lahko izkoristite nenehne vzpone in padce, skozi katere gre to sredstvo. Prijavite se na demo račun pri družbi Libertex in brez tveganja raziščite različne možnosti trgovanja.

Glede na dolgoročne napovedi je verjetno, da se bo vrednost BCH prej poslabšala, preden se bo izboljšala. Če vlagate, lahko potencialno pridobite stalen dobiček iz dolgoročnega naraščajočega trenda. Medtem lahko tudi špekulirate na naraščanje in padanje tečaja tukaj in zdaj.

Zakaj trgovati z Libertexom?

  • brezplačen dostop do demo računa
  • tehnična pomoč operaterja 5 dni na teden, od 8.00 do 20.00.  (srednjeevropski standardni čas)
  • finančni vzvod do 1:999 za profesionalne stranke
  • delovanje na platformi za katero koli napravo: Libertex in Metatrader

Pogosto zastavljena vprašanja

Še enkrat si oglejmo glavne točke.

Je Bitcoin Cash dobra naložba v letu 2021?

Kratkoročne napovedi o ceni BCH niso rožnate - morda bomo v bližnji prihodnosti priča padcu cene. Toda če vam gre za dobiček pri trgovanju (tudi na padajočem trgu) ali za dolgoročno zadržanje naložbe, je to precej ugoden ulov.

Ali je Bitcoin Cash vreden nakupa?

Kljub nedavnim oviram je Bitcoin Cash še vedno eden največjih altcoinov (trenutno je na desetem mestu). V kratkem ne bo nikamor odšel in večina virov mu v naslednjih nekaj letih napoveduje svetlo prihodnost.

Koliko bo Bitcoin Cash vreden leta 2025?

Napoved cene Bitcoina Casha, ki jo je pripravila družba Digital Coin Price, predvideva porast cene za več kot 1.000 USD. Povprečne letne vrednosti bi lahko znašale približno 1.200-1.700 USD.

Ali si bo Bitcoin Cash opomogel?

Zelo verjetno. Bitcoin Cash se je že uspel povzpeti iz območja 200-300 USD, kjer je bil več mesecev. Torej, kaže močan bikovski trend, vendar z nekaj volatilnosti v vmesnem času.

Koliko bo Bitcoin Cash vreden leta 2030?

Težko je najti natančne napovedi, zlasti za trg kriptovalut. Glede na to, kar nam je uspelo odkriti, bi lahko prišlo do znatne rasti vrednosti - natančneje do več tisoč odstotkov.

Zakaj vrednost Bitcoin Casha pada?

Pred kratkim je vrednost Bitcoina poskočila za 50%, čemur je sledilo več neuspehov v tednu, ki je bil za Bitcoin zelo buren. Ker je BCH tako tesno povezan z BTC (vsaj v zavesti vlagateljev), je altcoin sledil padcu cene.

Ali naj kupim Bitcoin Cash ali Bitcoin?

Bitcoin je zdaj v mnogih pogledih neuporaben za trgovanje - provizije so postale visoke, transakcije pa počasne in nezanesljive. To ne pomeni, da je eden boljši od drugega. Vendar je BCH primernejši iz praktičnih razlogov, kar bi se moralo odražati v njegovi prihodnji vrednosti.

Bi lahko Bitcoin Cash prehitel Bitcoin?

Nobena napoved cene Bitcoina Casha ne more reči, da bo. Zagovorniki Bitcoin Casha so verjeli, da lahko reši težave BTC. Tudi če bo v celoti izpolnil ta namen, je vrednost Bitcoina zunaj dosega katere koli druge kriptovalute (vsaj v naslednjih nekaj letih).