Uporabno
511 ogledov

Napovedujemo potres v Ljubljani. Epicenter: Arena Stožice

Zott PRotein Zott protein
Kdaj? V sredo, 7.9.2022 od 21. ure dalje, ko bo Slovenija igrala proti Ukrajini.

Ni ga Slovenca, ki trenutno ne ve za svetovno prvenstvo v odbojki, katerega nacionalni sponzor je letos Zott s proizvodi Zott PROTEIN. In ni ga Slovenca, ki trenutno ne ve, da je slovenska reprezentanca v četrtfinalu. Prav tako lahko skoraj z gotovostjo trdimo, da vas (zaradi navijanja) v teh dneh kar nekaj v službo hodi z bolj hripavim glasom.

Seveda je prav tako. Prav je, da podpremo naše fante. Da navijamo, kričimo, damo vse od sebe – tako kot dajo vse od sebe na parketu oni. Za njih, na nas, za Slovenijo.

Vsi ti napori potrebujejo dobre temelje. Podporo. Hrano.

Prehrana športnikov je precej pomembna, saj vsi poznamo tale stavek: "Prazna vreča ne stoji pokonci."

Zott PRotein | Avtor: Zott protein Zott protein

In res je, brez ustrezne prehrane naše telo ne deluje pravilno. Simona Fabjan, svetu znana kot nekdanja polovica svetovno znanih Fabjan Sisters, sedaj pa uveljavljena nutricionistka, je dodala: "Nismo le to, kar jemo, temveč to, kar naše telo lahko prebavi, absorbira in na koncu tudi uporabi."

Zavedati se moramo, da je le malo hranil tako pomembnih, kot so beljakovine. V primerjavi z drugimi glavnimi viri energije, kot so ogljikovi hidrati in maščobe, beljakovine niso le vir energije. V našem telesu imajo pomembno vlogo pri številnih procesih in presnovnih funkcijah. Ključno vlogo imajo pri pridobivanju mišične mase, oskrbujejo celične membrane in so pomembne za imunski sistem. Če jih ne zaužijemo dovolj, bo to vplivalo na naše zdravje in telesno sestavo. Nasplošno je znano, da je beljakovine najbolje enakomerno porazedeliti čez dan.

Že pred pričetkom prvenstva smo se o prehrani naših reprezentantov pogovarjali z Rokom Možičem, za katerega je to premierno svetovno prvenstvo: "Navadno se naši kondicijski trenerji pogovorijo s kuharji v hotelih ter skupaj sestavijo nek jedilnik. Zajtrki so običajno bolj 'svobodni', kosilo in večerja pa sta precej natančno sestavljena in vsebujeta beljakovinsko bogate jedi."

S Zott PROTEIN pudingom ne boste prav nič grešili. Ne vsebuje namreč dodanih sladkorjev, je brez laktoze in glutena. Ima pa tisto, kar od pudinga pričakujemo – bogat in kremast okus. Povsem preprosto bo zamenjal sladico po kosilu in vskočil za slastno ter predvsem zdravo malico!

Zott PRotein | Avtor: Zott protein Zott protein

Zakaj izbrati Zott PROTEIN puding?

Naj naštejemo nekaj dejstev:

Zott PROTEIN puding je narejen iz mleka brez laktoze, kar je izjemno pomembnega pomena za vse tiste, ki vam mlečni sladkor povzroča težave.

Ne gre mimo primerjave vsebnosti beljakovin v pudingih. Klasični jih vsebuje le ščepec, medtem ko jih ima proteinski puding kar 20 g, torej se z njim močno približate priporočeni količini beljakovin pri posameznem obroku.

Vsebnost sladkorja? Res je, skoraj vsi pogledamo vsaj ta del. Mali lonček klasičnega pudinga je lahko prava slakorna bomba (na 100 g je v povprečju najti kar 13 g sladkorjev, to sta skoraj dve veliki žlici), medtem, ko se Zott PROTEIN puding z veseljem pohvali z le 4,2 g sladkorja (na 100 g). In ne, to ne pomeni, da puding vseeno ni odličen, kremast in preprosto “njami”.

Torej, če potegnemo črto – Zott proteinski puding je zaradi dejstev, da je narejen brez dodanih sladkorjev , brez latoze in brez glutena vsekakor primeren za malice, sladico ali pa za popestritev obroka, klasični puding pa naj bo raje občasna sladica (seveda po uravnoteženem obroku).

A linije Zott PROTEIN ne sestavljajo le proteinski pudingi – na voljo so tudi proteinski jogurti.

PROTEIN jogurti brez dodanih sladkorjev, maščob in glutena. Vam in nam na voljo v dveh bolj klasičnih okusih (jagoda in borovnica) in pa v dveh bombastičnih kombinacijah (breskev s pomarančo in malina z granatnim jabolkom).

Čudovito se ujamejo s svežim sadjem ali ovsenimi kosmiči in granolo. Če ste v naglici, pa je zdrav obrok samo ena vrata hladilnika stran od vas.


Izdelke Zott PROTEIN najdete na policah večjih trgovskih centrov po Sloveniji.

V času svetovnega prvenstva je Zott prisoten tudi na Fun Zone prizorišču pred ljubljanskimi Stožicami. Na njegovem promocijskem prostoru bodo potekale spremljevalne aktivnosti, zabavni program ter seveda nagradne igre.

Pri hostesah boste izdelke lahko tudi poskusili in se sami prepričali o bogatih okusih in neverjetno kremasti teksturi. Verjamemo, da vam bodo zlezli pod kožo in postali del vašega vsakdana.