Uporabno
1824 ogledov

Naš prispevek k lepotni industriji: šampon, prijazen do okolja

Garnier Botanic Therapy Garnier Botanic Therapy
Vse bolj se zavedamo, kako pomembno je skrbeti za naš planet, če hočemo naslednjim generacijam zagotoviti, da bodo brezskrbno bivale na njem. Mnogi zvezdniki zadnja leta podpirajo organizacije in sodelujejo v kampanjah, ki so usmerjene v ozaveščanje ljudi o tem, kako pomembni so ustrezno ravnanje z odpadki, zmanjševanje ogljičnega odtisa in podobno. Velik premik v to smer so zdaj naredili tudi pri priljubljeni blagovni znamki Garnier.

Zelo pomembno je, da se še bolj zavzemamo za varovanje okolja, sicer bo v morju kmalu plavalo več plastike kot rib. Tudi kozmetična industrija pripomore h kopičenju odpadkov. Blagovna znamka Garnier to sedaj spreminja.

Garnier Botanic Therapy | Avtor: Garnier Botanic Therapy Garnier Botanic Therapy

Garnier s svojim prvim trdim šamponom iz naravnih sestavin

V sklopu Green Beauty inicitative so se pri Garnierju odločili za korenite spremembe – do leta 2025 bodo radikalno zmanjšali vpliv svoje blagovne znamke na okolje in svoje izdelke naredili okolju prijazne.

Na prodajne police so tako prišli trije trdi šamponi Botanic Therapy, ki vsebujejo kar 94 odstotkov naravnih sestavin, ne vsebujejo silikonov, pakirani pa so v kartonski embalaži, ki jo je mogoče povsem reciklirati. A to še zdaleč ni vse, sestavine Botanic Therapy šamponov so od 97 do 99 odstotkov biorazgradljive.

Preizkus potrošnikov, v katerem je sodelovalo 277 žensk med 18. in 65. letom starosti in ki so trdi šampon Botanic Therapy uporabljale dvakrat tedensko, je dala naslednje rezultate:

  • 84 % žensk misli, da je trdi šampon enako dober kot njihov stari tekoči šampon,
  • 55 % žensk misli, da je trdi šampon celo boljši od proizvoda, ki ga trenutno uporabljajo.

Poleg tega en trdi šampon Botanic Therapy pri pranju srednje dolgih las zdrži enako dolgo kot dve 250 mililitrski pakiranji tekočega šampona.  

Garnier Botanic Therapy | Avtor: Garnier Botanic Therapy Garnier Botanic Therapy

Preprosta uporaba

Uporaba trdega šampona Botanic Therapy je enako enostavna kot uporaba tekočega šampona. Najprej z vodo zmočite lase in trdi šampon, nato z njim od korena do konic lase dobro premažite oziroma napenite ter šampon vmasirajte in na koncu izperite. Po koncu umivanja las šampon shranite v škatlico – Garnier ima na voljo takšno iz 100-odstotnega aluminija in ki sledi obliki trdega šampona Botanic Therapy.

Zaradi kremaste teksture se trdi šampon Botanic Therapy ravno prav peni in poskrbi, da bo tudi česanje las po umivanju preprosto, brez zapletanja las, in neboleče, vaša pričeska pa bo mehka, sijoča, zdravega videza ter nadvse dišeča.

Garnier Botanic Therapy | Avtor: Garnier Botanic Therapy Garnier Botanic Therapy

Trije različni šamponi za različne tipe las

Novost pri Garnierju prihaja v treh različicah, vsaka je namenjena določenemu tipu las oziroma odpravljanju točno določene težave.

Za vse, ki imate zelo poškodovane lase – bodisi od pogoste uporabe fenov, kodralnikov ali likalnikov za lase bodisi zaradi česar drugega – je idealna izbira trdi šampon Botanic Therapy, ki obnavlja. Obogaten z medom in čebeljim voskom, bo nahranil še tako suhe in krhke lase ter jim povrnil mehkobo in lesk.

Za tanke in puste lase je idealna izbira trdi šampon Botanic Therapy, ki revitalizira. Lasem, ki so zdelani zaradi vročine, UV žarkov in vlage ter ki se posledično težko razčešejo in oblikujejo v pričesko, bosta dobro deli pomembni sestavini tega šampona, to sta ingver in ekološko mandljevo olje. Oba sta bogata z vitamini in minerali, ingver pa bo še posebej pomagal pri poživitvi lasišča in pustih las. Po redni uporabi bodo vaši lasje videti zdravi in močni, dišali pa bodo po mešanici ingverja in cimeta. Ta izdelek je primeren tudi za vegane.

Tretja različica je Botanic Therapy hidrantni trdi šampon, ki vsebuje hranljivo kokosovo olje in olje makadamije. S pomočjo negovalnega olja kokosa bodo vaši lasje na otip mehki in bolj prožni, hranilne sposobnosti olja makadamije pa bodo pripomogle k temu, da bodo lasje svilnati in lahkotni. Tudi različica tega trdega šampona je primerna za vegane.

Garnier Botanic Therapy | Avtor: Garnier Botanic Therapy Garnier Botanic Therapy