Uporabno
5902 ogledov

Nasveti za vrhunske fotografije: To morate vedeti, če nočete izpasti smešno

Instagram, selfie, fotografija Profimedia
Fotografiranje je dandanes nekaj skoraj tako vsakdanjega kot telefoniranje. Če smo včasih tehtno razmislili, kaj bomo fotografirali, saj smo imeli na filmu omejeno število fotografij, imajo sodobni telefoni z nadvse kakovostnimi kamerami toliko prostora za shranjevanje, da lahko fotografiramo vsepovprek. A kako fotografirati, da bodo fotografije zares lepe, da bomo mi na njih izpadli dobro?

Male skrivnosti velikih mojstrov

Z nekaj preprostimi triki boste s svojim mobilnim telefonom posneli tako dobre fotografije, da bodo ostali mislili, da jih je posnel profesionalni fotograf.

Najdite pravi kot

Naš obraz ni povsem simetričen in veliko ljudi zna povedati, da ima eno profilno stran po njihovem mnenju lepšo, privlačnejšo od druge. Za to, da si boste na fotografijah všeč, torej poiščite pravi kot posnetka.

Izkoristite svetlobo

Za dobro fotografijo je pomembno, kako na vas in na ostale, ki so na fotografiji, pada svetloba. Po pravilu naj bi ta prihajala od spredaj. S telesom in obrazom se postavite proti viru svetlobe (glejte v sonce, v luč), da boste dobro osvetljeni. Če se boste namreč postavili tako, da vam bo sonce svetilo v hrbet, bo vaš obraz v temi in se vas na fotografiji ne bo dobro videlo. Druga možnost je tudi, da vas svetloba oblije s strani. A v tem primeru bi potrebovali odbojnik, ki bi vam svetlobo lepše razpršil. Primer: za fotografijo s strani se postavite ob belo steno, ki bo odbijala svetlobo.

Selfi, pes, mobilni telefon | Avtor: Profimedia Profimedia

Ne fotografirajte se od spodaj navzgor

Spletni vplivneži, ki jim objava vrhunskih fotografij predstavlja vir preživetja, dobro vedo, da se nikoli ne smemo fotografirati tako, da je kamera nižje od obraza. Telefon torej dvignite vsaj v višino obraza ali celo rahlo višje, če hočete posneti zares dober selfi.

Pazite na ozadje

Ni samo model tisti, ki šteje, ko gre za vrhunsko fotografijo. Lahko pred kamero pozira še tako fotogenična oseba, pa bo fotografijo pokvarilo neprivlačno ozadje. Zato bodite pri fotografiranju pozorni tudi na to, kaj se dogaja za tistim, ki ga fotografirate.

Izberite dober telefon

Kakovostna kamera na telefonu, ki je zadnja leta pri mnogih ljudeh skorajda povsem nadomestil fotoaparat, je ključnega pomena, če hočete z njim ustvarjati dobre fotografije. Telefon, ki vas bo zagotovo navdušil, je pametni telefon Huawei P40 Lite, ki se lahko pohvali s kar štirimi kamerami s podporo umetne inteligence in do 48 MP. Nadvse zmogljiva je tudi sprednja kamera, namenjena delanju selfijev, saj prepozna osvetlitev in sence okolice ter posname fotografijo, prilagojeno izključno osebi, ki se fotografira.

Fotografiranje, fotografija, telefon | Avtor: Profimedia Profimedia

Telefon Huawei P40 Lite nudi veliko več kot le dobre posnetke

Seveda pa je pametni telefon vsestranska naprava, ki nudi veliko več od ustvarjanja spominov prek kakovostnih video posnetkov in fotografij. Še posebej v zadnjem letu in pol, odkar se spopadamo z epidemijo covida-19 in sta šolanje ter delo od doma postala nova realnost, je pametni telefon postal nepogrešljiv pripomoček.

Huawei P40 Lite se ponaša tako z zmogljivo notranjostjo kot prijetno zunanjostjo. Ohišje je izdelano iz štiristransko ukrivljenega zaslona, zato je občutek v rokah zares dober. Sprednja kamera je vdelana v 6,4-palčnem (16,26 cm) zaslonu Punch FullView, zato je zaslon lahko večji in brez zareze. Čitalec prstnih odtisov je nameščen ob strani in omogoča takojšen in priročen odklep z eno roko. Pametni telefon P40 Lite ima HUAWEI SuperCharge 40 W in baterijo s 4200 mAh, kar omogoča, da tudi pri pogosti uporabi dan premagate z enim samim polnjenjem.

Huawei | Avtor: Huawei Huawei

Za nemoteno šolanje in delo od doma nujno potrebne še ostale elektronske naprave

Ker smo v zadnjem letu in pol veliko delali od doma in sestankovali prek različnih programov za video klice, celo šolanje otrok se je za nekaj časa preselilo na računalnik in splet, smo še toliko bolj uporabljali elektronske naprave, kot so prenosni ali stacionarni računalnik, tablični računalnik. Zelo pomembne so bile in še vedno so tudi kakovostne slušalke, s katerimi otroci nemoteno sledijo pouku, odrasli pa lahko brez motenj iz okolja sestankujemo.

Prav zato so v podjetju Huawei pripravili posebno ponudbo BACK TO SCHOOL. Gre za paket, namenjen vsem dijakom in študentom ter vsem vam, ki imate službo, kjer delate z elektronskimi napravami, v katerem sta poleg vrhunskega telefona in odličnih brezžičnih slušalk še tablični in stacionarni računalnik z najnovejšim ekranom.

Celotna ponudba BACK TO SCHOOL je na voljo do 19. septembra, in sicer v trgovinah Big Bang in pri Telemachu. Več si preberite TUKAJ!

Huawei | Avtor: Huawei Huawei

Matepad T10

Tablični računalnik Huawei Matepad T10 se ponaša z EMUI 10.11, osemjedrnim procesorjem in naprednim algoritmom, kar ponuja izboljšano grafiko in povečano zmogljivost. Vsebine boste na Huawei Matepad T10 spremljali v enkratni resoluciji in čudovitem spektru barv. Z 9,7-paličnim zaslonom je odlično orodje za učence in študente, ki so večopravilni, saj možnost App Multiplier omogoča, da se pri vodoravnem držanju tablice hkrati kažeta dve okni iste aplikacije, pri čemer lahko uporabnik velikost posameznega okna prilagodi svojim željam.

V ponudbo BACK TO SCHOOL je sicer vključen model Matepad T10, a v promociji so na voljo tudi tablični računalniki Matepade T10s in Matepad T8.

Huawei | Avtor: Huawei Huawei

Matestation S in 23,8-palični Huawei Zaslon

Osebni računalnik Matestation S ponuja procesor AMD Ryzen™ 4600G z grafičnim čipom Radeon™ in deluje hitro, ne glede na to, kaj počnete. Računalnik ima delovni pomnilnik DDR4 s frekvenco 3200 MHz, ki mu mogoča še hitrejše delovanje, in popolnoma nadgradljiv sistem z različnimi režami za razširitve.

K stacionarnemu računalniku seveda sodi tudi zaslon diagonale 23,8 palcev. Zahvaljujoč 72 % barvni lestvici NTSC2 in kontrastnem razmerju 1000 : 13, so barve na zaslonu FullView žive in natančne. Zaslon je tudi certificiran s strani TÜV Rheinland za zmanjšanje škodljive modre svetlobe in odpravljanje utripanja, pohvali pa se še z VESA standardom, ki omogoča gibljivo namestitev po vaši meri.

Huawei, slušalke, ples | Avtor: Huawei Huawei

Brezžične slušalke FreeBuds 4i

Brezžične slušalke FreeBuds 4i odlikujeta vrhunski dizajn in elegantno kompaktno ohišje, navdušijo pa tudi zaradi možnosti aktivnega odpravljanja hrupa. Ker senzorji v slušalkah FreeBuds 4i aktivno zaznavajo in zmanjšujejo hrup okolice, boste glasbo, pouk oziroma predavanja ali sestanke poslušali v kristalno čistem zvoku. Slušalke lahko neprekinjeno uporabljate kar 10 ur, kar pomeni, da bodo z enim samim polnjenjem brez težav zdržale ves dan.

So lahke in udobne, v ušesih jih skorajda ne čutite. Pospravite jih lahko kamorkoli, tudi v manjše žepe, s seboj jih lahko vzamete na športno aktivnost. Slušalke Huawei FreeBuds 4i predstavljajo zares dobro razmerje med ceno in kakovostjo, kar potrjuje tudi nagrada TECHBOX DOBRA CENA.

Pametni telefon P40 Lite, tablični računalnik Matepad T10, stacionarni računalnik Matestation S in 23,8-palični Huawei Zaslon ter brezžične slušalke FreeBuds 4i lahko v sklopu posebne prodajne ponudbe BACK TO SCHOOL v trgovinah BigBang in pri Telemachu dobite po ugodnejših cenah.